Verdens bedste brownies

1363 stemmer
Advarsel: verdens BEDSTE amerikanske, klæbrige, lækre, syndige chokoladebrownies med sprød overflade.
Verdens bedste brownies fra Bageglad

Hurtige og nemme brownies – et sikkert hit!

Disse fantastiske brownies er et kæmpe hit hos både store og små. Brownien kan spises som den er, serveres med is og bær, eller indgå i en lang række forskellige desserter.

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med STOR kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”, hvor  hver elev (nok snarere elevens mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, et teaterstykke, eller lign. Dette var et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager! Når jeg hørte, at der skulle være bake sale tænkte jeg straks YES! BROWNIES! Jeg er nemlig fuldstændig tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies, og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.

Jeg har gjort de amerikanske soccer moms kunsten efter og deler her min allerbedste opskrift på svampede, lækre amerikanske brownies.

Hvordan er den perfekte brownie?

I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve min lækre chokoladekage med appelsin eller min “klassens time” chokoladekage.

Tips til at bage mine brownies

  • Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en [eafl id=”24579″ name=”Kitchen Aid røremaskine” text=”Kitchen Aid”] (reklamelink).
  • De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
  • Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
  • Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
  • Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
  • Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
  • Brownies er ikke velegnede som muffins.

Raspen gør en forskel

Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.

Bageform med rasp til browniesBrowniedej

Kan brownies fryses?

Ja, brownies er meget fryseegnet! For at fryse brownies skal du lade dem køle helt af. Jeg anbefaler derefter, at du skærer den ud i stykker inden frysning. Kom browniestykkerne i fryseposer med bagepapir imellem. Så kan du let tage det antal browniestykker ud, du skal bruge, og bagepapiret forhindrer stykkerne i at fryse sammen.

Lad browniestykkerne tø op i en frysepose på køkkenbordet.

Hvad kan man bruge brownies til?

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til! Den er et kæmpe hit til klassens time kage, eftermiddagskaffen, fødselsdag og meget andet.

Brownien er også fantastisk som bund i kager og desserter.

Brownies opskrift fra Bageglad

Typiske spørgsmål til opskriften

Kan brownien fryses?
Jeps det kan den! Læs hvordan ovenfor i indlægget.

Kan man tilsætte fyld til brownien?
Ja, du kan f.eks. tilsætte M&Ms, nødder, og lignende til dejen.

Hvilken ovnindstilling skal brownien bages på?
Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.

Hvordan ved man, at brownien har fået nok i ovnen?
Lav priktesten, hvor du stikker en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Brownien er færdig når der kun hænger lidt dej ved.

Kan jeg fordoble opskriften?
Ja, portionen kan fordobles eller tredobles, men hvis du skal lave til flere anbefaler jeg at røre dejen ad flere omgange.

Hvordan skal brownien opbevares?
Den skal opbevares tildækket med plastikfilm på køkkenbordet.

Verdens bedste brownies fra Bageglad

Opskrift

Verdens bedste brownies

1363 stemmer
Rigtige amerikanske brownies, den snaskede af slagsen. Disse fantastiske brownies har en helt sprød overflade med blød chokolade indeni og en raspet bund.
Tid i alt: 45 minutter
Mængde: 10 personer*
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
    100 g smør, 100 g hasselnødder
  • Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.
    2 æg, 3 dl sukker, 1½ dl hvedemel, 4 spsk kakao, 1½ tsk vaniljesukker, 1 knivspids salt
  • Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  • Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
    Lidt rasp til formen
  • Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  • Lad brownien køle helt af i formen, før der skæres af den.

Noter

*1 portion er til cirka 10-12 personer. Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 
HOLDBARHED: Brownien holder sig god i op til 3 dage.
OPBEVARING: Opbevar brownien den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 
FRYSNING: Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,74 from 1363 votes (1.094 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




1.080 kommentarer

  1. 5 stars
    Så lækker og nem brownie. De unge sagde, at jeg ikke kunne bage den uden rigtig chokolade, men de måtte indrømme, at den smagte super og tilmed billig.

  2. Hejsa.
    Når der står at sikker og æg skal piskes sammen, skal det så piskes til det er cremet (ligesom hvis man laver is) eller skal det “bare” være pisket sammen kort til en ensartet masse?

    1. Hej Mai
      Det bliver nogle meget flade muffins da dejen ikke hæver 🙂 Jeg tror de vil blive for klæge hvis du fylder en muffinsform helt op med dejen.
      Brownies er som sådan ikke så velegnede til muffins – kun som bund.

  3. 4 stars
    mega skøn kage bagte den til min datter på 8 og hun elskede den. dog fik hun en allergisk reaktion og desværre skulle der et sygehus og et par pæne sygeplejesker 😉 til at helbrede hende:(. den smagte godt men vil lige påpege at den nok nærmere skal have 5 minutter vis den skal være en go klattet brownie.

    1. Hej Charlotte
      Vi bager stort set aldrig med majsmel, så der må vi være dig svar skyldig! Det får sandsynligvis en anden tekstur. Men fortæl os gerne hvordan det går hvis du prøver 🙂

      1. Hej Trine
        Tak for hurtigt svar 🙂 Vi skal have gæster og deriblandt en eller flere med gluten allergi – derfor mit spørgsmål om majsmel 😉

          1. Haha okay – altså jeg tror da godt det kan fungere? Kagen skal jo ikke hæve. Men har ikke prøvet 🙂

  4. 5 stars
    Dette er den bedste brownie jeg nogensinde har smagt og bagt. Jeg har brugt denne opskrift i mange år nu, og jeg bager den nok 10-15 gange om året. Nogen gange serverer jeg den som den er (evt. med is til) og jeg laver den også ofte med en form for mousse ovenpå.
    ALLE jeg serverer den for roser den til skyerne, og jeg deler altid glædeligt opskriften. Jeg har altid tænkt på at skulle skrive denne kommentar eftersom at have brugt opskriften så mange gange – jeg kan den næsten i hovedet.
    Så hvis du overvejer at bage den – GØR DET! 🙂

  5. Hej
    Noget er simpelthen gået galt for mig.
    Min form er 22*22 – den fik 25 min.
    Den er som en chokoladekage, lidt øv..
    jeg ved ikke om jeg skal prøve igen i morgen eller lave en anden.
    Er det en dårlig ting at piske ingredienserne?

    1. Hej Vibeke
      Du kan sagtens piske ingredienserne, dog ikke efter du kommer de tørre ingredienser og smørret i det våde – der skal du kun røre stille og roligt, ikke piske.
      Når du siger at din brownie blev som en chokoladekage tænker jeg, om du mener, at den blev luftig og høj eller? Husk at der ikke skal bagepulver i kagen.
      Din form er en anelse større end det opskriften er beregnet til, så du har nok fået en lidt fladere kage end det er meningen.
      Husk også at kagen skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.

1 37 38 39 40 41 58
Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke