Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Jeg har bagt den utallige gange i mit liv, og den dag i dag elsker jeg stadig drømmekage! Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!
Valg af bageform
Drømmekagen kan bages både i en springform på cirka Ø25 cm, som angivet i opskriften, eller den kan bages i en aflang bageform på cirka 22 x 30 cm. Brug altid bageforme egnet til formålet, og ikke alternativer som ovnfaste fade. Bemærk at valg af form kan påvirke bagetiden, så hold altid øje med din kage under bagning og tjek løbende, om den er færdigbagt, så den ikke bliver tør.
Tips til at bage drømmekage
- For at opnå en luftig og svampet drømmekage skal ingredienserne røres forsigtigt sammen. Der må endelig ikke overpiskes.
- Bageformen skal smøres grundigt med smør og efterfølgende dækkes af et tyndt lag mel inden dejen fyldes i.
- Ovnen skal forvarmes på almindelig ovn indstilling og kagen skal bages i midten af ovnen.
- Drømmekagen skal køle helt af på en bagerist inden den skæres.
Tjek hvornår drømmekagen er færdigbagt
Hold øje med din drømmekage under bagning og tjek løbende, om den er færdigbagt. Alle ovne er forskellige, så bagetiden kan variere. Drømmekagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller træspyd stukket i midten af kagen.
Den perfekte drømmekagetopping
Noget af det vigtigste ved en drømmekage er naturligvis den karakteristiske kokostopping. Det er det der for alvor afgør, hvorvidt drømmekagen er et hit. Her synes jeg det er vigtigt, at toppingen ikke er for våd (snasket) og at der er et balanceret forhold imellem mængden af kage og mængden af topping. Det er denne opskrift på drømmekage derfor lavet ud fra.
Det sagt kan du naturligvis godt vælge, at lave et tykkere lag topping. Du kan for eksempel lave halvanden portion af kokostoppingen i stedet for. Men pas på, for det kan godt blive meget sødt og snasket, hvis der er for meget.

Verdens bedste drømmekage opskrift
Ingredienser
Kage:
- 4 æg
- 300 g sukker
- 250 g mel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- 50 g smør
- 2 dl mælk
Kokosfyld:
- 125 g smør
- 100 g kokosmel
- 250 g brun farin
- ½ dl mælk
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
- Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
- Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka Ø25 cm. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
- Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
- Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
77 kommentarer
Helt vild lækker og tilmed nem.
Er helt vild med opskriften
den er helt sikret verdens bedste drømmekage opskrift!