Verdens bedste drømmekage

Verdens bedste drømmekage
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Drømmekage opskrift fra Bageglad

Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Først laves kagedejen ved at piske æg og sukker sammen og derefter tilsætte de tørre ingredienser og kogt mælk og smør. Kagedejen kommes i en smurt springform – du kan selvfølgelig også lave den i en firkantet form. Kagen hæver meget op når den bages, så formen må ikke være for lille.

Man kan købe billige springforme, for eksempel dette sæt med 3 springforme, men hvis man bager ofte kan det betale sig at købe en springform af bedre kvalitet. Mette Blomsterbergs springforme er for eksempel virkelig gode.


Imens kagen bager laves det lækre kokosfyld – ingredienserne skal bare varmes så de smelter sammen. Det bages til sidst sammen med kagen.

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Drømmekage opskrift fra Bageglad
4.52 fra 25 stemmer

Verdens bedste drømmekage opskrift

Antal: 1 rund kage Ø26 cm
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Kage:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk

Kokosfyld:

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • ½ dl mælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
  • Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka 25 cm. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
  • Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
  • Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Indlægget indeholder affiliate links


1. marts 2012 af Trine 71 kommentarer

Kommentarer (71)

  • Sanne Svar


    Jeg har bagt denne kage rigtig mange gange og den bliver super god hver gang

    30. maj 2019 at 15:06
  • Tanja Svar

    Du skriver at du hælder den kogende smørmælkeblanding over i den piskede æggesukkermasse ?…. er du nu sikker på det er en god ide?? Det bliver da ødelagt? Det turde jeg ikke…. har smeltet smør i mælken i mikroovnen forsigtig og blandet i da det var lunken….. vil gerne høre din kommentar til det?

    23. februar 2019 at 15:32
    • Trine Svar

      Hej Tanja
      Du skal bare røre imens, det sker der ingenting ved. Har bagt denne kage utallige gange 🙂
      Mvh Trine

      24. februar 2019 at 19:42
  • Vilhelm Svar


    den er mega dårlig

    13. november 2018 at 14:09
    • Vilhelm Svar

      den er mega god ha’ I troede på over ha’

      13. november 2018 at 14:10
  • Louise Svar

    👍 opskrifter

    10. oktober 2018 at 17:00
    • poul Svar


      🙁 🙁 🙁 :-(:-( 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

      13. november 2018 at 14:17
  • Henriette Ege Olsen Svar

    .

    20. september 2018 at 17:16
  • Michelle munk carlsen Svar


    det lyder + ser ud som om det er en perfekt kage hvilket jeg ved at det er for det er nemlig min egen ynglings kage og jeg elsker at bage den til mig selv + min mor+ søster 1 og 2 🙂 <3

    22. juli 2018 at 18:40
  • Lone Svar


    Fantastisk kage 👍

    20. juni 2018 at 10:00
  • Kasia Svar


    En fantastisk kage , en hit i vores familie .
    Jeg har brugt kokkospalmesuker blandet med rørsukker halv og halv af portion som står i opskriften i stedet for brun farin , det smagt fantastisk og ikke så stærk , dejligt kage mumms

    17. juni 2018 at 18:20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven