Påsken er en tid for samvær med familie og venner, og hvad er bedre end at fejre det med noget lækker påskemad samt en vidunderlig påskedessert? Uanset om du planlægger en klassisk påskefrokost eller dækker op til en sød påskesøndag, kan du her finde masser af opskrifter, der bringer forårsstemning og hygge til bordet. Her er også rig inspiration til årets påskeæg og flødeboller, hvis du er chokoladesulten.
Påsken er den perfekte anledning til at samle familien og vennerne omkring bordet og nyde god mad og forårsstemning, hvad end det bare er en helt almindelig eftermiddag eller om der skal holdes påskefrokost. En påskefrokost med hjemmelavede traditionelle retter som sild, laks, og æg er en skøn tradition, hvor der er plads til både de klassiske smage og mere moderne indslag. Man kan forkæle sine gæster med både salte og søde retter, hvor man afslutter med en lækker påskedessert eller noget dejlig påskechokolade.
I det søde køkken passer det så fint med citrussmage og den gule farve passer jo helt perfekt til påsken. Det kunne f.eks. være en citrontærte med marengs, en citronkage med pistacie eller nogle lækre blåbær scones serveret med lemon curd eller passionsfrugt curd. Men en påskedessert kan også sagtens byde chokolade, f.eks. denne fine chokolade påskekage.
Påskeæg er en helt kategori for sig selv. Hvis du synes det er sjovt at lave hjemmelavet fyldt chokolade kan du forkæle dine gæster med de mest vidunderlige påskeæg. Når først du har mestret temperering er det ingen sag, f.eks. påskeæg med knas, fyldt chokolade med passionsfrugt eller pistacie- og lime trøfler.
Jeg synes også at flødeboller passer virkelig godt til påske, som et dejligt alternativ til den klassiske marcipanfyldte chokolade. Du kan dyppe dine egne flødeboller eller du kan lære at støbe dem i en chokoladeform, f.eks. ligesom disse citron flødeboller.