Mad- og dessertopskrifter til påske

Påsken er en tid for samvær med familie og venner, og hvad er bedre end at fejre det med noget lækker påskemad samt en vidunderlig påskedessert? Uanset om du planlægger en klassisk påskefrokost eller dækker op til en sød påskesøndag, kan du her finde masser af opskrifter, der bringer forårsstemning og hygge til bordet. Her er også rig inspiration til årets påskeæg og flødeboller, hvis du er chokoladesulten.

42 resultater
20 lækre kager til påsken fra Bageglad

20 lækre kager til påske

Citrontærte med marengs fra Bageglad

Citrontærte med marengs (tarte au citron)

Marcipan påskeæg æske

Nemme marcipan påskeæg med knas

Citron birkes kage opskrift

Citronkage med birkes

Blåbær scones opskrift

Blåbær scones

Fyldt chokolade med passionsfrugt og knasende marcipan

Citron flødeboller

Støbte flødeboller med hvid chokolade og citron

Passionsfrugt curd opskrift

Passionsfrugt curd

Fyldte chokolader med lemon curd

Påskeæg med lemon curd

Pistacie og marcipan trøfler

Pistacie- og lime trøfler

Citron eclairs opskrift fra Bageglad

Citron eclairs

Karamel påskeæg med mandelfyld fra Bageglad

Karamel påskeæg med marcipan og mandelkrokant

Hindbær påskeæg med to slags chokolade

Dobbelt chokolade påskeæg med hindbær

Lemon curd opskrift fra Bageglad

Lemon curd

Ruby chokolade påskeæg med chokolade ganache

Pink påskeæg med chokolade ganache og krokant

Citronkage med pistacie fra Bageglad

Citronkage

Ruby chokolade trøfler fra Bageglad

Syrlige mandel- og kakaotrøfler

Hindbær påskeæg med hvid chokolade

Påskeæg med hindbær og hvid chokolade

Fyldt hvid chokolade med passionsfrugt

Fyldt hvid chokolade med passionsfrugtganache

Påskeæg med karamel fra Bageglad

Påskeæg med marcipan og karamelfyld

Salte retter og søde desserter til påske

Påsken er den perfekte anledning til at samle familien og vennerne omkring bordet og nyde god mad og forårsstemning, hvad end det bare er en helt almindelig eftermiddag eller om der skal holdes påskefrokost. En påskefrokost med hjemmelavede traditionelle retter som sild, laks, og æg er en skøn tradition, hvor der er plads til både de klassiske smage og mere moderne indslag. Man kan forkæle sine gæster med både salte og søde retter, hvor man afslutter med en lækker påskedessert eller noget dejlig påskechokolade.

I det søde køkken passer det så fint med citrussmage og den gule farve passer jo helt perfekt til påsken. Det kunne f.eks. være en citrontærte med marengs, en citronkage med pistacie eller nogle lækre blåbær scones serveret med lemon curd eller passionsfrugt curd. Men en påskedessert kan også sagtens byde chokolade, f.eks. denne fine chokolade påskekage.

Påskeæg er en helt kategori for sig selv. Hvis du synes det er sjovt at lave hjemmelavet fyldt chokolade kan du forkæle dine gæster med de mest vidunderlige påskeæg. Når først du har mestret temperering er det ingen sag, f.eks. påskeæg med knasfyldt chokolade med passionsfrugt eller pistacie- og lime trøfler.

Jeg synes også at flødeboller passer virkelig godt til påske, som et dejligt alternativ til den klassiske marcipanfyldte chokolade. Du kan dyppe dine egne flødeboller eller du kan lære at støbe dem i en chokoladeform, f.eks. ligesom disse citron flødeboller.