Citronkage

Citronkage
 

  • 1-2 timer
  • Begynder
Citronkage med pistacie fra Bageglad

Jeg går og glæder mig til påsken, hvor manden og jeg skal til Toscana på en sidste romantisk ferie inden babypigen melder sin ankomst. Det har ført til mange dagdrømme om al den lækre mad vi skal spise, blandt andet de fantastiske citronkager, de har i Italien, og jeg blev nødt til at give efter for fristelsen og bage en lækker og luftig citronkage for at få stillet min trang.

Denne svampede og luftige citronkage er så let og fløjsblød, at du får svært ved at nøjes med et enkelt stykke. Toppet med et tyndt lag citronglasur og finthakket pistacie ser kagen så fin ud – og den holder sig god i flere dage.

Citronkage med glasur

Citronkagen er rigtig nem at lave og kan røres sammen på 10 minutter. Den skal køle helt af inden den toppes med glasur og pistacie – det tager mindst 1 time. Så kan citronkagen pyntes og serveres.

Citronkage med pistacie - opskrift fra Bageglad

Citronkage med pistacie fra Bageglad

Citronkage

5 fra 1 stemme
Ret: Dessert
Samlet tid: 2 timer
Antal: 10 -12 personer
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Denne luftige citronkage er virkelig nem og hurtig at røre sammen og den smager dejlig friskt. Den holder sig desuden god i flere dage.

Ingredienser

Citronkage:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g smør
  • Fintrevet skal fra 3 økologiske citroner
  • 4 spsk citronsaft
  • 1,5 dl vand

Citronglasur:

  • 200 g flormelis
  • 2 spsk citronsaft
  • Lidt vand

Pynt:

  • Finthakket usaltet pistacie

Fremgangsmåde

Citronkage:

  • Kom æg og sukker i en stor skål, evt. skålen på en røremaskine, og pisk det sammen til en luftig æggesnaps.
  • Rør mel og bagepulver sammen i en anden skål og tilsæt det til æggesnapsen lidt ad gangen under langsom omrøring.
  • Smelt smørret og lad det køle lidt af. Tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft, smeltet smør og vand til dejen og rør det langsomt sammen til en ensartet og tynd dej.
  • Smør en springform med Ø 26 cm og hæld dejen i. Bag citronkagen ved 200 grader (alm. ovn) i 35-40 minutter. Hold øje med kagen og tag den ud så snart den er færdigbagt – det er når der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket i midten, og kagen har sluppet formen i siderne.
  • Lad kagen køle fuldstændigt af inden du løsner springformen og kommer glasur på.

Citronglasur:

  • Rør flormelis, citronsaft og evt. lidt vand sammen til glasur og fordel det i et ensartet lag på den helt afkølede citronkage.

Pynt:

  • Pynt kagen med finthakkede, usaltede pistacienødder.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Citronkage med pistacie Fluffy lemon cake with icing and pistachioCitronkage med pistacie Fluffy lemon cake with icing and pistachio
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
7. april 2019 af Trine 14 kommentarer

14 kommentarer

  • Josefine Svar

    Hej! Kan kagen bages en dag før? Jeg skal bruge den i morgen aften 🙂 og er det nødvendigt at servere noget til kagen; creme fraiche fx?

    18. april 2021 at 09:09
    • Trine Svar

      Hej Josefine
      Kagen er bedst bagt på dagen. Og nej jeg synes den er fin som den er 🙂 God fornøjelse.

      18. april 2021 at 16:33
  • Anita Svar

    5 stars
    Fantastisk lækker citronkage og rigtig nem at bage.
    Jeg bruger Naturli organic vegan Block istedet for smør, så kan mælkeallergiker også spise kagen.
    Anita

    3. april 2021 at 11:48
  • Mia Müller Svar

    Hvis man bager kagen dobbelt og msn kun har en springform. Kan man så putte alt dejen i formen og så skære den i 2 når den er færdig ligesom hvis man bagte lagkagebunde

    28. marts 2021 at 19:43
    • Trine Svar

      Hej Mia
      Det kan du nok godt, bagetiden skal bare justeres væsentligt.

      29. marts 2021 at 22:54
  • Kate kofod Svar

    Dejlig kage
    Kan den fryses

    8. februar 2021 at 19:37
    • Trine Svar

      Hej Kate
      Ja det kan den, blot uden glasuren 🙂

      14. februar 2021 at 21:23
  • Mette Svar

    Min var nemlig mere “mørk” end gylden:(
    Nej jeg prøvede almindelig ovn og den fik 45-50 minutter før den føles færdigbagt.
    Men portionen fyldte meget ift. min springform, så har måske puttet for meget i én springform.

    28. oktober 2020 at 20:51
    • Trine Svar

      Hvilken størrelse springform brugte du? 🙂

      28. oktober 2020 at 20:52
      • Mette Svar

        Tror den ligger mellem 22-25 cm?

        29. oktober 2020 at 18:46
        • Trine Svar

          Opskriften er tiltænkt en form på Ø26 cm, så hvis du har brugt en på Ø22 cm er kagen blevet væsentligt højere, ergo skal bagetiden justeres. Hvis du har lyst til at prøve igen vil jeg anbefale, at du bager den ved 180 grader eller med sølvpapir over de første 20 minutter 🙂

          29. oktober 2020 at 23:57
  • Mette Svar

    Hej 🙂
    Jeg har prøvet at lave denne opskrift.
    Kan det passe at “toppen” af kagen bliver lidt mørk?

    28. oktober 2020 at 18:52
    • Trine Svar

      Hej Mette
      Hmmm mørk og mørk. Gylden vil jeg sige 🙂 Du kan lige se lidt af toppen på det billede, hvor der tages et stykke kage.
      Er du mon kommet til at bage kagen på varmluft?

      28. oktober 2020 at 19:07
      • Mette Svar

        Hej:)

        Ja der var min mere mere mørk:/

        Men kan være pga det er en gammel ovn måske.
        Men denne ene portion kunne jeg goså godt have haft i 2 forme,
        kan det have betydning?

        29. oktober 2020 at 18:16

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:




Del med en ven