En anderledes brownie opskrift
Lige siden jeg var barn har brownies været min yndlingskage. Jeg elsker lækre mørke brownies med den perfekte snaskede konsistens, sprøde top og vidunderlige smag! Prøv f.eks. verdens bedste brownies eller mine luksus brownies.
Selvom det klassiske altid er godt, så kan jeg også godt lide at prøve nye ting af (jo sjovt nok derfor jeg har denne blog!). Og en dag slog det mig: jeg elsker kanel, jeg elsker brownies – hvorfor har jeg ikke lavet en kombination? Det førte til udviklingen af disse vidunderlige kanel brownies med den smukke farve og krydrede smag af jul!
Disse kanel brownies har alt det gode, du kender fra brownies: den sprøde top, den saftige midte og så oven i det en himmelsk smag af kanel. Det gør disse kanel brownies til den perfekte kage til advent, til et julearrangement med familie og venner, eller bare til en råkold vintereftermiddag.
Tre gode grunde til at elske de her kanel brownies
- De er virkelig nemme og hurtige at lave
- De har den lækreste konsistens: blød midte og sprød top
- Smagen vil minde dig om jul og hygge
Tips til at bage perfekte kanel brownies
Det er heldigvis virkelig nemt at bage brownies – og en oplagt kage for selv de mindste at bage. Det sagt får du her et par tips til hvordan du opnår de allerbedste kanel brownies:
- Ingredienserne bør være stuetemperatur: Dette gør at råvarerne bedre kan blandes og giver en bedre dej
- Rør ved håndkraft: Brownies får den bedste konsistens når de røres i hånden, ikke på røremaskine
- Smør formen og drys den med rasp: Dette giver dine brownies den bedste skorpe
- Bag på den rigtige ovn-indstilling: Brownies skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft
- Lav priktesten: Stik en tandstik eller strikkepind i midten af kagen for at tjekke om den er færdigbagt. Den er færdig når der kun hænger en lille smule dej ved. Tag straks brownien ud af ovnen.
Flere lækre kager:
Kanel brownies
Ingredienser
Kanel brownies:
- 100 g smør
- 175 g brun farin
- 75 g sukker
- 2 æg
- 150 g mel
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk salt
- Rasp til formen
Kanelsukker:
- 1,5 spsk sukker
- 1 tsk kanel
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og stil det til side.100 g smør
- Rør brun farin og sukker sammen i en skål. Tilsæt æg og smeltet smør og rør det sammen med en grydeske.175 g brun farin, 75 g sukker, 2 æg
- Tilsæt mel, vaniljesukker, kanel og salt og vend dejen med grydeskeen, til melet er helt fordelt.150 g mel, 1,5 tsk vaniljesukker, 1 tsk kanel, 1/2 tsk salt
- Smør en lille bageform på 20x20 eller 24x18 cm. Drys rasp i og bank det rundt, så bund og siderne dækkes. Hæld den resterende rasp ud.Rasp til formen
- Fordel dejen i formen med en dejskraber.
- Rør sukker og kanel sammen til kanelsukker og drys det på toppen af kagen.1,5 spsk sukker, 1 tsk kanel
- Bag kanel brownien ved 175 grader (alm. ovn) i 20-22 minutter. Den er færdig når der kun hænger meget lidt dej ved en strikkepind eller tandstik, der stikkes i midten af kagen. Lad kagen køle helt af i formen.
- Skær rundt om brownien med en skarp kniv, så den løsner sig, før brownien skæres ud i stykker.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar