Leder du efter en nem og hyggelig opskrift til den søde juletid? Disse luftige og lækre rensdyr cupcakes skaber masser af julestemning, og er samtidig rigtig nemme og hurtige at lave.
Valg af glasur til rensdyr cupcakes
Du kan bruge mange forskellige slags glasur til rensdyr cupcakes, men hvis du vil skabe en sprøjtet top som på billederne anbefaler jeg at bruge en smørcreme. Smørcreme er nem at sprøjte og holder formen, så mønstret bevares. Det størkner desuden med en let sprød skorpe, så pynten holdes fast.
Til mine rensdyr cupcakes har jeg brugt min opskrift på chokolade smørcreme, som har den perfekte farve til rensdyr!
Den perfekte afbagning
Her er et par tips til at opnå den perfekte svampede og luftige afbagning på dine chokolade rensdyr cupcakes.
- Fyld dine muffinsforme 3/4 op for at opnå den perfekte kuppel på toppen af dine cupcakes og undgå, at de sprækker
- Sæt dine muffinsforme i en muffinspande for at holde den perfekte form
- Bag cupcakesene i midten af en forvarmet ovn på almindelig ovn indstilling
TJEK om dine cupcakes ER FÆRDIGBAGT
Hold øje med dine cupcakes under bagning og tjek løbende, om de er færdigbagt. Alle ovne er forskellige, så bagetiden kan variere. Cupcakesene er færdigbagte når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller træspyd stukket i midten af kagerne.
Pynt til rensdyr cupcakes
Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du kan få dine cupcakes til at ligne rensdyr. Du kan for eksempel sprøjte gevirer med tempereret chokolade på kageplast, så de bliver blanke. Eller du kan bruge de skønne rensdyrgevir fra Mona Lisa Callebaut (reklame) ligesom jeg har gjort. Rensdyrgevirerne fra Mona Lisa er lavet i mørk kvalitetschokolade og smager fantastisk! Jeg har brugt sukkerøjne til rensdyrenes øjne, og røde M&Ms til næser.
Rensdyr cupcakes
Ingredienser
Chokolade cupcakes:
- 150 g mel
- 50 g kakao
- 200 g sukker
- 1 spsk bagepulver
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 3/4 dl rapsolie
- 1 dl varm kaffe
Chokolade smørcreme:
- 1 1/2 portion af min chokolade smørcreme opskrift
Pynt:
- Chokolade rensdyrgevir fra Mona Lisa, Callebaut (reklame)
- Sukkerøjne
- Røde M&Ms
Fremgangsmåde
Chokolade cupcakes:
- Sigt mel og kakao ned i en stor skål. Tilsæt sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt og rør det sammen.150 g mel, 50 g kakao, 200 g sukker, 1 spsk bagepulver, 1/2 tsk vaniljesukker, 1/2 tsk salt
- Tilsæt æg, mælk og rapsolie og rør dejen sammen med en grydeske.1 æg, 1 dl mælk, 3/4 dl rapsolie
- Tilsæt rygende varm kaffe og rør dejen sammen stille og roligt. Dejen vil være meget tynd.1 dl varm kaffe
- Fordel dejen i 14-16 muffinsforme – de skal fyldes 3/4 op. Sæt muffinsformene i en muffinspande.
- Bag cupcakesene ved 180 grader (alm. ovn) i 15-17 minutter. Hold øje med kagerne. De er færdigbagte når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller tandstik stukket i midten af kagerne.
- Løft cupcakesene ud af muffinspanden og lad dem køle helt af på en bagerist.
Chokolade smørcreme:
- Lav smørcremen efter anvisning i min opskrift. Kom smørcremen i en sprøjtepose med stor stjernetylle og sprøjt smørcremen på cupcakesene når de er kølet helt af.1 1/2 portion af min chokolade smørcreme opskrift
Pynt:
- Pynt kagerne med rensdyrgevir, sukkerøjne og røde M&Ms som næse.Chokolade rensdyrgevir fra Mona Lisa, Callebaut, Sukkerøjne, Røde M&Ms
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar