Weekenden står for alvor i chokoladens tegn, da der er chokoladefestival i Tap1. Indtil jeg skal derud på søndag skal jeg nyde resterne af den vidunderkage, min kageglade veninde Jessie og jeg bagte i går aftes.
Jessie og jeg brugte vores fredag aften på at skabe dette fantastiske vidunder af en chokoladelagkage, så hele lejligheden duftede af chokolade, og vi var ved at falde ned af stolene af utålmodighed imens vi ventede på, at kagen kølede af, så vi kunne sætte tænderne i den.
Og den var ventetiden værd. En dobbelt chokoladekage i to lag med chokolade-kokos glasur imellem og ovenpå. Chokoladelagkagen er sprød udenpå og utroligt let og svampet indeni, med en svag eftersmag af kokos. Glasuren var et eksperiment, som viste sig at være guld værd; en luftig smørcreme glasur med kokos og et lille strejf af kardemomme, der gav kagen det sidste touch.
Denne kage kræver to bageforme af samme størrelse til de to lag. Brug enten en justerbar springform eller faste forme. Vi bagte vores to kager i forme på 21 cm og fik 8 chokolademuffins i overskud. Opskriften er beregnet til forme på 23 cm.
Smør formene med olie, kom bagepapir i bunden og drys siderne med kakao. Rør chokoladekagedejen sammen, gerne på køkkenmaskine, så den er helt uden klumper. Bag kagerne ved 180 grader i 25-30 minutter.
Og nu til den forfærdelige ventetid. Lad først kagerne køle helt af i formene. Lad dem derefter køle HELT af på en bagerist i mindst 1 time. Det er vigtigt at kagerne er helt kolde før glasuren smøres på, da en lun kage vil smelte glasuren og få den til at løbe ud imellem lagene.
Rør imens glasuren og prøv at undgå at spise det hele (svært, tro mig!) før chokoladekagerne er kølet af.
Skær toppen af begge chokoladekager. Vend den ene chokoladekage på hovedet på et kagefad og smør glasur på den (ikke helt ud til kanten). Vend den anden chokoladekage oven på, også med toppen nedad, og smør også glasur på denne, helt ud til kanten. Drys evt. med frysetørret hindbær eller lav et fint mønster i glasuren.
Stil kagen i køleskabet i mindst en halv time før servering, så glasuren kan stivne lidt. Nu er chokoladevidunderet klar til servering. Sæt tænderne i et stykke og få en smagsoplevelse ud over det sædvanlige!
Kagen bliver kun bedre dagen efter, hvor kokos- og kardemommesmagen træder kraftigere frem. Velbekomme!
Mere chokoladekage?
- Festlig chokoladekage med roser
- Chokolade talkage
- Chokoladelagkage med store roser
- Chokoladekage med appelsin
- Chokoladekage med hindbær cream cheese glasur
Flere lækre lagkager:
- Chokoladelagkage med store roser
- Lagkage med passionsfrugt, mango og chokolade
- Lagkage med jordbærmousse og mango curd
- Lagkage med chokolade, vanilje og hindbær
- Lagkage med jordbær og hyldeblomst
Chokoladelagkage med kokos
Ingredienser
Chokoladekage:
- 2 dl rapsolie + lidt til formen
- 2 dl kakao + lidt til formen
- 2 1/2 dl vand
- 2 dl kokosmælk
- 3 æg , stuetemperatur
- 1 1/2 tsk vanilleessens eller 1 tsk vanillesukker
- 5 dl mel
- 4 dl sukker
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1/4 tsk salt
Chokolade-kokos glasur:
- 2 dl kokosmælk
- 100 g blødt smør
- 350 g flormelis (cirka)
- 5 spsk kakao
- 1/4 tsk kardemomme
- 1 1/2 tsk vanilleessens eller 1 tsk vanillesukker
Andet:
- Evt. frysetørrede hindbær til pynt
Fremgangsmåde
Chokoladekage:
- Smør to bageforme med Ø22 cm med lidt olie. Klip to stykker bagepapir ud i runde stykker, der passer i bunden af formene og læg det i. Drys lidt kakao på siderne og bank det rundt, så det hænger ved formen. Alternativt kan du også bruge 1 eller 2 justerbare bageringe og beklæde den med bagepapir i bunden og op ad siderne udvendigt.
- Kom vand, kokosmælk, rapsolie, æg og vanilleessens i en stor skål. Pisk det sammen, gerne på køkkenmaskine. Rør mel, sukker kakao, bagepulver, natron og salt i en anden skål.
- Sigt melblandingen i den våde blanding lidt ad gangen - pisk indimellem - til du har en glat chokoladekagedej uden klumper.
- Fordel chokoladekagedejen i de to forme - vej dem gerne, så de bliver samme størrelse. Bag chokoladekagerne ved 180 grader almindelig ovn i 25-30 minutter. Kagerne er færdigbagte når de har sluppet siderne af formene let og der kun hænger en meget lille smule dej ved en strikkepind, der stikkes i midten af kagen.
- Lad kagerne køle af i formene i en halv time. Kør en kniv langs kanterne, så kagerne løsner sig. Vend nu kagerne ud på hver sit spækbræt. Fjern bagepapiret og lad kagerne køle helt af i mindst 1 time.
Chokolade-kokos glasur:
- Imens du venter på kagerne kan glasuren røres. Kom kokosmælken i en lille skål og pisk med en elpisker, til det stivner let og bliver luftigt.
- Kom blødt smør og halvdelen af flormelisen i en skål og rør det sammen, gerne på køkkenmaskine, til det bliver let og luftigt. Tilsæt kakao, kardemomme og vanille og halvdelen af kokosmælken og pisk yderligere.
- Nu gælder det om at finde den rette konsistens. Tilsæt flormelis og kokosmælk lidt ad gangen, til du finder den rigtige smag og en luftig men tyk konsistens på glasuren. Glasuren skal ikke være så stiv at den kan stå selv, da den skal smøres på kagen, men den skal heller ikke være flydende.
Pynt kagen:
- Når kagerne er kølet fuldstændigt af skæres den hævede midte af kagen af, så du får to helt flade kager. Læg den ene kage med bunden nedad på et kagefad. Smør halvdelen af chokolade kokos-glasuren på kagen - ikke helt ud til kanten. Vend nu den næste kage på hovedet ovenpå, så bunden vender nedad mod glasuren og pres let, så glasuren presses ud til kanten mellem kagerne.
- Smør resten af chokolade-kokos glasuren på den øverste kage. Drys evt. med frysetørrede hindbær.
- Stil kagen i køleskabet i en halv time. Kagen er nu klar til servering og bør tages ud 10 minutter før servering. Opbevar ellers kagen i køleskabet.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
1 kommentar
Virkeligt skøn kage! Den chokolade-kokos glasur skal helt sikkert afprøves snarest muligt – perfekt til søndagens kage. Tusind tak for opskriften.