Indlægget kan indeholde reklamelinks. Læs mere
Finskbrød er en klassisk julesmåkage som i alt sin enkelthed smager helt fantastisk. Finskbrød minder mig om min mormor og morfar som altid serverede dem til jul og er for mig derfor en virkelig hyggelig småkage som desuden er supernem at lave.
Denne opskrift på finskbrød er som små aflange stykker drysset med sukker og mandler, sådan som jeg selv altid har fået dem.
Dejen til finskbrød er nem og hurtig at ælte sammen. Dejen rulles i aflange pølser, som trykkes flade og skæres ud til små finskbrød. Jeg var så heldig at have en lille nissehjælper i køkkenet!
Finskbrødene pensles med æg og der drysses perlesukker og finthakkede mandler på.
Ud af ovnen kommer disse lækre sprøde finskbrød!
Finskbrød
Mængde: 60 -70 stk
Ingredienser
Finskbrød:
- 375 g mel
- 275 g smør
- 85 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 60 g marcipan
- 1/2 citron
Mandeldrys:
- 1 æg
- 25 g mandler
- 2-3 spsk perlesukker
Fremgangsmåde
- Smut mandlerne og hak dem fint.
- Kom melet i en skål. Smuldr smørret ned i melet. Tilsæt sukker og vanillesukker. Riv marcipanen groft på et rivejern og kom det i skålen. Riv skallen fra en halv citron fint på et rivejern og kom også det i skålen. Ælt nu ingredienserne sammen til en smidig småkagedej.
- Rul dejen i pølser. Rul en pølse flad med en kagerulle til en tykkelse på cirka 1 cm. Skær dejen ud i smalle stykker. Sæt stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag processen med resten af dejen.
- Pisk ægget i en lille skål og pensl finskbrødene på toppen. Drys først perlesukker og derefter finthakkede mandler på finskbrødene.
- Bag finskbrødene ved 175 grader i 12-15 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se, og bedøm gerne opskriften længere nede på siden.
9 kommentarer
Som at være i himlen. De bedste finskbrød jeg har smagt. Og de er meget svære at gemme. Har du børn, så gem dem godt. De er mums.
Kan dejen mon fryses?
Hej Marie
Ja det kan den sagtens 🙂
De lækreste finskbrød jeg nogensinde har bagt.
De har vagt stor begejstring!
skal der “rigtig” smør i finskbrødene eller er det ex. OMA bagemargarine?
Har lavet disse finskbrød sidste år til jul – og skal bestemt lave dem igen i år.
De er virkelig lækre – også så lækre, at der blev spist for mange af dem 🙁
Jeg kunne derfor tænke mig, at gøre dejen klar, men fryse den ned i portioner, så jeg kan bage lidt hen ad vejen.
Skulle der være noget i vejen for, at dejen kan fryses – ved I det?
Så er jeg igang med anden portion denne jul. Super gode. Kommer aldrig til at bruge nogen anden opskrift.
Jeg lavede finsk brød forleden fra en anden hjemmeside, men de blev kedelige .. ikke som jeg huskede fra dengang jeg var lille ,,, Jeg ser at du bruger marcipan og ding ding … det er jo lige det der manglede … glæder mig allerede til at prøve igen ..
Det såg gott ut 🙂