Finskbrød

Finskbrød
 

  • 1-2 timer
  • Begynder
Finskbrød opskrift fra Bageglad

Finskbrød er en klassisk julesmåkage som i alt sin enkelthed smager helt fantastisk. Finskbrød minder mig om min mormor og morfar som altid serverede dem til jul og er for mig derfor en virkelig hyggelig småkage som desuden er supernem at lave.

Denne opskrift på finskbrød er som små aflange stykker drysset med sukker og mandler, sådan som jeg selv altid har fået dem.

Finskbrød opskrift fra Bageglad

Dejen til finskbrød er nem og hurtig at ælte sammen. Dejen rulles i aflange pølser, som trykkes flade og skæres ud til små finskbrød. Jeg var så heldig at have en lille nissehjælper i køkkenet!


DejKøkkenhjælper

Finskbrødene pensles med æg og der drysses perlesukker og finthakkede mandler på.

Finskbrød dejFinskbrød stykker

Ud af ovnen kommer disse lækre sprøde finskbrød!

Finskbrød opskrift

Finskbrød opskrift fra Bageglad

Finskbrød opskrift

Mængde: 60 -70 stk
Udskriv

Ingredienser

Finskbrød:

  • 375 g mel
  • 275 g smør
  • 85 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 60 g marcipan
  • 1/2 citron

Mandeldrys:

  • 1 æg
  • 25 g mandler
  • 2-3 spsk perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Smut mandlerne og hak dem fint.
  2. Kom melet i en skål. Smuldr smørret ned i melet. Tilsæt sukker og vanillesukker. Riv marcipanen groft på et rivejern og kom det i skålen. Riv skallen fra en halv citron fint på et rivejern og kom også det i skålen. Ælt nu ingredienserne sammen til en smidig småkagedej.
  3. Rul dejen i pølser. Rul en pølse flad med en kagerulle til en tykkelse på cirka 1 cm. Skær dejen ud i smalle stykker. Sæt stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag processen med resten af dejen.
  4. Pisk ægget i en lille skål og pensl finskbrødene på toppen. Drys først perlesukker og derefter finthakkede mandler på finskbrødene.
  5. Bag finskbrødene ved 175 grader i 12-15 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

 


20. december 2014 af Trine 4 kommentarer

Kommentarer (4)

  • Pia Svar


    Har lavet disse finskbrød sidste år til jul – og skal bestemt lave dem igen i år.
    De er virkelig lækre – også så lækre, at der blev spist for mange af dem 🙁
    Jeg kunne derfor tænke mig, at gøre dejen klar, men fryse den ned i portioner, så jeg kan bage lidt hen ad vejen.
    Skulle der være noget i vejen for, at dejen kan fryses – ved I det?

    16. november 2018 at 15:34
  • Hanne Svar

    Så er jeg igang med anden portion denne jul. Super gode. Kommer aldrig til at bruge nogen anden opskrift.

    11. december 2017 at 18:32
  • Ben Svar


    Jeg lavede finsk brød forleden fra en anden hjemmeside, men de blev kedelige .. ikke som jeg huskede fra dengang jeg var lille ,,, Jeg ser at du bruger marcipan og ding ding … det er jo lige det der manglede … glæder mig allerede til at prøve igen ..

    5. januar 2015 at 15:36
  • Tommy Svar

    Det såg gott ut 🙂

    21. december 2014 at 22:51

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven