Kom melet i en skål. Smuldr smørret ned i melet. Tilsæt sukker og vanillesukker. Riv marcipanen groft på et rivejern og kom det i skålen. Riv skallen fra en halv citron fint på et rivejern og kom også det i skålen. Ælt nu ingredienserne sammen til en smidig småkagedej.
375 g mel, 275 g smør, 85 g sukker, 1 tsk vanillesukker, 60 g marcipan, 1/2 citron
Rul dejen i pølser. Rul en pølse flad med en kagerulle til en tykkelse på cirka 1 cm. Skær dejen ud i smalle stykker. Sæt stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag processen med resten af dejen.
Smut mandlerne og hak dem fint.
25 g mandler
Pisk ægget i en lille skål og pensl finskbrødene på toppen. Drys først perlesukker og derefter finthakkede mandler på finskbrødene.
1 æg, 2-3 spsk perlesukker
Bag finskbrødene ved 175 grader (alm. ovn) i 12-15 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.