Skab for alvor julestemning med disse fine og festlige juletræ cupcakes! Bag dine yndlings cupcakes eller brug denne opskrift på lækre, svampede chokoladecupcakes og pynt dem med sne og juletræer.
Juletræerne er lavet af kræmmerhuse (mini isvafler) hvor der er sprøjtet grøn smørcreme på med en stjernetylle. Indeni juletræerne gemmer der sig en lille overraskelse af M&Ms!
Bag først dine cupcakes og lad dem køle helt af. Det er vigtigt at cupcakesene er fuldstændig afkølede, ellers smelter de glasuren og juletræerne vælter.
Derefter skal kagerne og juletræerne pyntes. Lav først den hvide glasur som skal forestille sne og sprøjt en ring langs kanterne af kagerne. Fyld hullet i midten med slik, f.eks. M&Ms.
Lav så den grønne smørcreme til juletræerne. Smør et groft og tyndt lag på kræmmerhusene med en paletkniv. Det gør, at den efterfølgende smørcreme der sprøjtes på med stjernetylle hæfter bedre, samt sikrer at den grønne farve dækker helt.
Placer kræmmerhus juletræerne i midten af hver cupcake. Kræmmerhuse er lidt skæve så sørg for, at de står lige. Det gør ikke noget, hvis der er lidt hul, for det kan du dække når du sprøjter med stjernetyllen. Start så fra bunen og sprøjt stjerner hele vejen rundt én række ad gangen, indtil du når toppen. Der sprøjtes én stor stjerne på toppen – og vupti, så har du grønne juletræer!
Man kan pynte juletræerne med slik eller andre farver smørcreme, eller man kan drysse flormelis på ligesom vi har gjort.
Vi synes virkelig, at disse juletræ cupcakes er festlige og sjove – og så smager de virkelig virkelig godt!

Juletræ cupcakes
Ingredienser
Chokolade cupcakes:
- 85 g mel
- 100 g sukker
- 25 g kakao
- 1/2 tsk vanillesukker
- 1/4 tsk natron
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1/2 dl vegetabilsk olie
- 1 dl kærnemælk*
- 1/2 sammenpisket æg
- 1 dl meget varmt vand
“Sne” glasur:
- 2 dl flormelis
- 60 g blødt smør
- 1/2 tsk vanillesukker
- 1/2 dl piskefløde
Juletræer:
- 120 g blødt smør
- 1 1/2 tsk vanilleessens
- 12 dl flormelis 1 1/2 pakke cirka
- 7-8 spsk mælk
- 8 kræmmerhuse eller mini isvafler
- M&Ms eller andet slik til fyld
- Evt. flormelis til pynt
Fremgangsmåde
Chokolade cupcakes:
- Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn). Rør mel, sukker, kakao, vanillesukker, natron og salt sammen i en skål, gerne skålen på en røremaskine.
- Pisk olie, kærnemælk og æg sammen med piskeris i en anden skål. Hæld så de våde ingredienser over i de tørre ingredienser og rør godt med et piskeris eller ved middelhøj hastighed på røremaskinen.
- Tilsæt meget varmt vand lige inden bagning og rør, til du får en ensartet og meget tynd dej.
- Fordel delen i muffinsforme som sættes i en muffinspande**. Formene skal fyldes 3/4 op.
- Bag cupcakesene ved 180 grader (alm. ovn) i 18-22 minutter. Lad være med at åbne ovnen undervejs. Cupcakesene er færdige når der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket i midten af en cupcake.
- Tag cupcakesene ud og lad dem køle helt af på en bagerist.
“Sne” glasur:
- Pisk blødt smør og flormelis med en elpisker i en lille skål til du får en krummelignende blanding. Tilsæt vanillesukker og piskefløde og pisk, indtil du får en luftig flødeskumslignende glasur.
- Kom glasuren på en sprøjtepose med en rund tylle (eller klip et hul hvis du ikke har en rund tylle).
- Sprøjt en ring af hvid glasur langs den øverste kant af hver cupcake.
Juletræer:
- Pisk blødt smør og vanilleessens sammen til det er luftigt med elpisker eller på en røremaskine. Tilsæt flormelis og mælk skiftevis og pisk, indtil du har en cremet smørcreme, som kan holde formen men er blød nok til at blive sprøjtet**. Tilsæt grøn og evt. lidt sort pastafarve og rør, indtil farven er helt jævnt fordelt i smørcremen.
- Smør et tyndt og groft lag grøn smørcreme på kræmmerhusene med en lille paletkniv.
- Læg M&Ms (eller andet slik) i det lille hul i midten af cupcakesene. Sæt et kræmmerhus oven på midten af hver cupcake. Sørg for, at de står lige.
- Stil cupcakesene i køleskabet i 10 minutter, så smørcremen størkner.
- Fyld resten af den grønne smørcreme på en sprøjtepose med en lille stjernetylle.
- Start fra bunden af hvert kræmmerhus (den brede ende) og sprøjt stjerner hele vejen rundt. Fortsæt derefter opad med en række ad gangen indtil du når toppen. På toppen kan du sprøjte én større stjerne på spidsen af kræmmerhuset.
- Stil cupcakesene i køleskabet i minimum 10 minutter, så smørcremen størkner.
- Lige inden servering drysses flormelis på juletræerne gennem en sigte, så det ligner sne.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
2 kommentarer
Vil man kunne lave cupcakes’erne dagen forinden og stadig have den svampede effekt, hvis ja hvordan obevares de bedst til dagen efter.
Skal bruge dem om fredagen og tænker at lave cupkaes om onsdagen og færdigører dem om torsdagen og give dem om fredag .
Hvad er dit bedste tip /bud
Hej Tina
Ja det kan du godt, de er også gode dagen efter. Bag dem, lad dem køle helt af og kom dem så i en frysepose eller pak dem ind i plastikfilm og opbevar dem på køkkenbordet.
Jeg kan dog høre at du vil bage dem to dage før servering, så bliver de lidt kedelige. Så er det bedre at fryse dem og tø dem op på dagen.