Så vender vi stærkt tilbage fra vores midlertidige koma! Vi beklager at bloggen har stået stille de sidste par måneder. Der har været rigtig travlt med småbørn og specialeskrivning.
For mit vedkommende er specialet nu afleveret, hip hurra! 9 måneders hårdt skrivearbejde er veloverstået og jeg kan se frem til et par fredelige uger inden jeg skal forsvare. Jeg har også fået job, som jeg glæder mig rigtig meget til at starte på til november.
Der har dog været tid til en lille smule bagning. Jeg fik da kreeret disse helt fantastiske bananmuffins med nutella. Jeg er egentlig ikke så stor fan af banan i kage, da jeg tit synes det kan blive kvalmende sødt, men i disse muffins er bananen frisk og gør kagerne mere svampede. At der så er nutella i, er jo bare den ultimative bonus!
Muffinsdejen røres sammen i en skål sammen med bananmosen. Dejen fordeles i muffinsforme. Der lægges en teske nutella på hver muffin som røres ind i dejen med en tandstik eller gaffel i en cirkulær bevægelse, så chokoladen bliver fordelt.
De lækre banankager skal bages ved 180 grader i 20-24 minutter. Tjek med en tandstik eller strikkepind, at muffinsene har fået nok, før du tager dem ud af ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
Resultatet bliver disse HIMMELSKE bananmuffins med nutella, som holder sig gode i flere dage.
Bananmuffins med nutella
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
- 4 1/2 dl mel
- 1 1/4 dl sukker
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 3 modne bananer
- 1/2 dl yoghurt naturel
- 2 æg
- 75 g smør
- 1 tsk vanilleekstrakt eller 2 tsk vanillesukker
- 12 tsk nutella (ca. 1/2 dl)
Fremgangsmåde
- Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Hvis du bruger vanillesukker skal dette også røres i.
- Smelt smørret og lad det køle af.
- Mos bananerne med en gaffel og rør mosen sammen med yoghurt, æg og smeltet smør. Hvis du bruger vanilleekstrakt skal dette også røres i.
- Vend forsigtigt mosen i melblandingen med en grydeske indtil en dej formes. Lad være med at røre for meget.
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme - de bliver cirka trekvart fyldte. Kom 1 teske nutella på toppen af hver muffin. Rør nutellaen ud i toppen af hver muffin med en tandstikker.
- Bag nutella bananmuffins i ovnen ved 180 grader i 20-24 minutter.
- Lad muffinsene køle af på en bagerist.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
8 kommentarer
Nem og smagfuld og veltilpas muffin.
Kan varmt anbefales. 👍🏻🥰
Tak for muligheden 🙏🏻🌞🇩🇰
Kan nutellamuffins bages som en hel kage ??
Det kan alle muffins i princippet, men du skal justere bagetiden 🙂
Hej. Min dej var så tyk, at jeg ikke kunne fordele nutellaen. Kom bare til at ligge ovenpå kagen. Hvorfor mon?
Hej Ulla
Har du dobbelttjekket, at du har tilsat den rigtige mængde af alle ingredienserne? Har du most bananerne grundigt? Og sidst, kan du eventuelt have rørt for meget rundt da du samlede dejen?
Super lækker kage. DeN bliver lige tilpas med banan og nutella smagen. Lavede dem til familie fødselsdag – alle var vilde med dem 🙂
Uhmmm, meget lækre muffins, kan jeg se – og så får jeg da brugt den overskyede Nutella, fra sidste besøg af Guldklumperne:-) Tak for en god opskrift og fin side, som jeg desværre først er begynt at følge for nyligt
Må da nok lige sige, at min mund som er så skide madglad, ihvertfald for kage, sidder og savler over disse lækre muffins! 🙂
Knus