Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanilje cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanilje cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanilje. Efter mange forsøg har jeg endelig… ENDELIG!… mestret den: verdens bedste vanilje cupcake opskrift!
Tips til at bage perfekte vanilje cupcakes
Disse vanilje cupcakes er nemme og hurtige at lave. På 20-30 minutter er de klar til at komme i ovnen. Her er et par tips, som sikrer dig de lækreste, luftige cupcakes:
- Brug en røremaskine for det mest luftige resultat.
- Sørg for at ovnen er opvarmet på præcis 170 ° C (alm. ovn) inden kagerne sættes ind.
- Tjek dine cupcakes efter 25 minutter. De er færdige når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind, der stikkes i midten af en cupcake og har en let gylden overflade.
- Flyt straks cupcakesene over på en bagerist til afkøling, så bunden ikke bliver fugtig.
- Hvis nogle af dine cupcakes er krakeleret i overfladen kan de presses let sammen imens de stadig er varme.
Bagetip
Det vigtigste kriterie for luftige cupcakes er at undgå at overpiske dejen efter alle ingredienserne er rørt sammen.
Sådan styrer du formen på cupcakes
Disse cupcakes hæver meget og du kan styre formen på dem ved at styre hvor meget dej, der fyldes i hver cupcakeform. Hvis du ønsker en flad cupcake skal formene fyldes halvt op, hvorimod hvis du ønsker en rund top skal de fyldes 3/4 op.
Idéer til cupcakeglasur
Jeg elsker disse vanilje cupcakes fordi de er så alsidige. Man kan spise dem som de er, eller man kan tilsætte lækkerier til dejen, f.eks. hakket chokolade, Daim eller M&Ms, eller man kan sprøjte en lækker glasur ovenpå.
Her er nogle af mine yndlings glasuropskrifter til cupcakes:
- Pisket vanilje smørcreme
- Vanilje cream cheese glasur
- Karamel smørcreme
- Chokolade smørcreme
- Italiensk marengs smørcreme
- Vanilje smørcreme
Se alle glasuropskrifter.
Se også alle cupcake opskrifter.
Perfekte vanilje cupcakes
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
- 225 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 125 g blødt usaltet smør
- 175 g sukker
- 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
- 3 æg (stuetemperatur)
- 1 dl piskefløde (stuetemperatur)
Fremgangsmåde
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.225 g mel, 1½ tsk bagepulver, 1 knivspids salt
- Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium hastighed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.125 g blødt usaltet smør, 175 g sukker
- Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør indimellem og husk at skrab dej ned af siderne.3 æg
- Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det. Dejen må ikke overpiskes.2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
- Fyld dejen i muffinsforme – fyld dem halvt op for flade cupcakes eller 3/4 op for runde cupcakes. Bag dem i 25-30 min. ved 170˚C (alm. ovn) til de er let gyldne.
- Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
53 kommentarer
Hej.
Vi skal holde studenter festen næste lørdag// kan de bages om fredagen uden og blive tørre?? 😊😊 mvh Heidi
Hej Heidi
Så vil jeg faktisk anbefale dig at bage dem nogle dage før og fryse dem i fryseposer i stedet. Det holder fugten bedre 🙂 De skal tø op i køleskabet.
Kh Trine
Kan man bruge sødmælk i stedet for piskefløde ?
Hej Sidra
Ja det kan du sagtens 🙂 god fornøjelse.
Kh Trine
Hvor meget chokolade hakket man til sådan en portion?