Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanille cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanille cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanille.
Efter lang tids søgen har jeg endelig… ENDELIG!… fundet den: verdens bedste vanille cupcake opskrift!
Disse vanille cupcakes er luftige og lækre – men bliver bedst, når de røres på en køkkenmaskine. Ingredienserne røres sammen som anvist i opskriften.
Det kræver en muffinsform at bage gode cupcakes, da de ellers vil flade ud i ovnen. Jeg har for eksempel flere af denne muffinsform som jeg er utroligt glad for.
Når dejen kommes i formene kan de fyldes halvt op, hvis man ønsker en flad cupcake til at komme glasur ovenpå eller 3/4 op hvis man vil have rund top på kagerne.
Jeg elsker disse cupcakes fordi de er så alsidige. Man kan spise dem som de er, eller man kan tilsætte lækkerier til dejen, f.eks. hakket chokolade, Daim eller M&Ms, eller man kan sprøjte en lækker glasur ovenpå.
Se alle vores glasuropskrifter.
Se også alle vores andre cupcake opskrifter.
Anbefalet udstyr (reklamelinks)
Ingredienser
- 125 g blødt usaltet smør
- 175 g sukker
- 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
- 3 æg (stuetemperatur)
- 225 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 0,8 dl piskefløde (stuetemperatur)
Fremgangsmåde
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
- Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
- Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
- Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
- Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
- Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.
46 kommentarer
Lækre muffins!
Tit når jeg laver muffins bl.a. vanilje muffins – bliver de ALT for tørre. Men dem her er lige i øjet! <3
Dog står der at, de skal være 30-35 min. Inde i oven på 170 grader. Men mine var tilpasse færdige allerede efter 15 min. Godt jeg holdte øje med dem. Smager super godt! Brugte både vanilje stang, og pulver for at give dem mere smag af vanilje.
Hvad er usaltet smør ??? Kan man godt bruge almindelig smør????
Hej Emilie
Usaltet smør er mindre salt end almindeligt smør. Det betyder noget for smagen. Man kan købe det i større supermarkeder. KH Trine
Lækre cupcakes.
Men 12 i én portion? Så er Mette B’s muffinform enormt stor.
Jeg doblede opskriften, fordi jeg skulle bruge 24 cupcakes og har 56 muffins plus 1 kage på 22 cm ø.
Der bliver ikke doblet op næste gang.
jeg laver dem til min mors fødselsdag imorgen
Vil lige vide om de 170 ved varm luft eller alm. Ovn
Kan de fryses?
Hej Janne
Ja det kan de sagtens 🙂
Skal måske bage dem de ser så lækre ud jeg vil spørger min mor om jeg må dele dem ud til min 9 år’s fødselsdag : ) : 0 er så overrasket nu siger jeg det igen de ser så lækre ud :o)
Liva det er mig der er liva
hej.
kan man godt lave disse som minimuffins ? i så fald hvormeget dej skal der så ca bruges når man skal bruge 40 mini muffins ?
på forhånd tak 🙂
mvh sussi
Hi 🙂 prøver denne opskrift For Første gang, men jeg er i tvivl om fløden der skal i… skal den være pisket eller flydende? 🙂
[…] forventet at det ville mislykkedes, men sikke fine de blev. Opskriften jeg har brugt kan findes hér og […]