Kan du li’ vanille? Kan du li’ cupcakes? Kan du li’ kage? Så er du nødt til at prøve denne vanille cream cheese glasur! Det er helt enkelt verdens bedste glasur og tager ingen tid at lave.
Samtidig har denne flødeost glasur den perfekte konsistens til at sprøjte på cupcakes og er mindre sød og sukker-agtig end klassisk glasur (vand og flormelis) eller buttercream (smør, vanille, flormelis).
Hemmeligheden bag den luftige flødeost glasur er cream cheese, for eksempel Philadelphia. Det lyder meget ostet, tænker du nok, men man kan absolut ikke smage andet end den vanillesmag, der røres i.
Med flormelis og mælk opnår man den ønskede konsistens. Hvis du skal sprøjte cream cheese glasuren på cupcakes bør den være en anelse stiv, så glasuren holder mønsteret. Kagerne skal stilles i køleskabet så snart glasuren er sprøjtet på, så den holder formen.

Vanille cream cheese glasur opskrift
Ingredienser
- 110 g smør
- 230 g cream cheese (f.eks. Philadelphia)
- 1 tsk vanilleessens
- 9½ dl flormelis
- 1-4 spsk mælk eller piskefløde
Fremgangsmåde
- Tag smørret ud af køleskabet 10 minutter før du laver glasuren.
- Rør smørret og cream cheese sammen i en skål. Rør derefter vanilleessens i. Tilsæt flormelis lidt efter lidt og rør godt rundt - det kan betale sig at røre glasuren på en køkkenmaskine på mellemhøj hastighed for en mere luftig glasur.
- Tilsæt mælk eller fløde indtil glasuren opnår den ønskede konsistens.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
9 kommentarer
Hejsa!
Vil bruge din opskrift til en talkage, men ved ikke med mængde. Hvor mange cupcakes kan denne mængde bruges til?
Hilsen Katia
Hej Katia
Afhængigt af hvor meget man sprøjter på vil jeg sige her er til 16-18 cupcakes 🙂
Tak for svar ☺️
Hej kan man også bruge den til mini lagkage som pynt
Hej Mie
Ja det kan du sagtens, især hvis du vil overtrække kagen med glasur eller smøre den ud og lave et mønster i. Se for eksempel denne kage: http://www.bageglad.dk/squashkage-med-flodeglasur/
Hvis du vil sprøjte mønster på en stor lagkage vil jeg anbefale dig at bruge vanille buttercream glasur, da det holder formen lidt bedre. Se opskriften her: http://www.bageglad.dk/vanille-buttercream-glasur/
Hej! Jeg skal lave de her cupcakes idag og glæder mig rigtig meget til at smage dem når de er færdige. Dine ser så gode ud på billederne! Rigtig god side 🙂
Hej Mille, tak for din søde kommentar. Håber kagerne blev som forventet!
Hej Kan man lave frosting dagen før, og lade den stå i køleskabet?
Hej Mette,
Ja frostingen holder sig cirka 3 dage i køleskabet i en lufttæt beholder. Den kan dog godt blive en anelse stiv i det, så den skal røres igennem når du skal bruge den – tilsæt evt. et lille skvæt mælk, det hjælper også!