Denne vanilje cream cheese frosting er mit sikre valg når jeg vil tilføre noget cremet og let syrligt til mine kager! En luftig cream cheese frosting som denne passer perfekt til rigtig mange slags kager, f.eks. gulerodskage og chokolade cupcakes. Jeg har lavet cream cheese smørcreme efter denne opskrift i mere end 10 år, og den slår aldrig fejl.
Om cream cheese frosting
Cream cheese frosting er en smørcreme, hvor der er tilsat cream cheese med naturel smag. Tilføjelsen af cream cheese gør smørcremen lettere, luftigere og mere syrlig. Hvis man er typen der synes, at smørcreme kan være en tand for sødt, så vil cream cheese smørcreme være det perfekte alternativ.
Jeg synes cream cheese smørcreme er utrolig alsidig. Den er det klassiske valg på gulerodskage, squashkage og andre krydrede kager. Men den er faktisk også rigtig god sammen med for eksempel chokolade og vanilje.
Cream cheese smørcreme er også alsidig i sin brug. Den kan både fyldes i kager som et lag, man kan smøre kager op med den eller den kan sprøjtes, for eksempel på cupcakes, da den er stabil og holder formen.
Men smager cream cheese frosting af ost?
Neeej – tro mig! Cream cheese frosting smager hverken af ost eller af cream cheese, for den sags skyld. Flødeosten piskes sammen med smør og der tilsættes efterfølgende en hel del sukker. Så det cream cheese bidrager med er syrlighed og luftighed, og altså ikke en ostet smag.
Styr konsistensen på din smørcreme
Det er virkelig nemt at lave cream cheese smørcreme. Smørcreme og flødeost piskes sammen til det er luftigt, og så tilsættes resten af ingredienserne. Den eneste (lille) udfordring er, at man skal have fundet den perfekte konsistens. Hvilken konsistens, der er bedst, afhænger af hvad du skal bruge din cream cheese smørcreme til.
Hvis din smørcreme skal fyldes i en kage som et lag, er det bedst hvis den ikke er for fast, for så kan den være svær at smøre ud til et ensartet lag. Hvis du derimod gerne vil sprøjte glasuren og den skal holde form, så er det bedst med en fastere smørcreme.
Smørcremens konsistens styres i balancen mellem flormelis og mælk. Hvis din smørcreme er for fast, så tilsæt en lille smule mælk, pisk og test igen. Hvis din smørcreme er for flydende, så tilsæt en smule flormelis, pisk og test igen.
Skal din smørcreme sprøjtes?
Hvis du skal sprøjte din smørcreme så sørg for, at den er kold. Koldere smørcreme er nemlig mere fast og vil give et flottere resultat, når den sprøjtes. Det opnås nemt ved at komme smørcremen i køleskabet inden brug.
Vanilje cream cheese frosting
Udstyr (indeholder reklame)
- Røremaskine
- Elpisker
Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 200 g cream cheese (naturel)
- 450 g flormelis (cirka)
- 1 tsk vaniljeessens
- 1-4 spsk mælk eller piskefløde (efter ønsket konsistens)
Fremgangsmåde
- Kom blødt smør i stykker og cream cheese i en skål. Pisk det helt glat med elpisker eller på røremaskine.100 g blødt smør, 200 g cream cheese
- Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk ved lav hastighed. Når alt flormelis er tilsat pisk ved høj hastighed til glasuren bliver luftig. Tilsæt vaniljeessens og pisk det i.450 g flormelis, 1 tsk vaniljeessens
- Tilsæt mælk eller piskefløde for at justere konsistensen. Mere mælk giver en blødere glasur, mere flormelis giver en mere fast glasur.1-4 spsk mælk eller piskefløde
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
9 kommentarer
Hejsa!
Vil bruge din opskrift til en talkage, men ved ikke med mængde. Hvor mange cupcakes kan denne mængde bruges til?
Hilsen Katia
Hej Katia
Afhængigt af hvor meget man sprøjter på vil jeg sige her er til 16-18 cupcakes 🙂
Tak for svar ☺️
Hej kan man også bruge den til mini lagkage som pynt
Hej Mie
Ja det kan du sagtens, især hvis du vil overtrække kagen med glasur eller smøre den ud og lave et mønster i. Se for eksempel denne kage: http://www.bageglad.dk/squashkage-med-flodeglasur/
Hvis du vil sprøjte mønster på en stor lagkage vil jeg anbefale dig at bruge vanille buttercream glasur, da det holder formen lidt bedre. Se opskriften her: http://www.bageglad.dk/vanille-buttercream-glasur/
Hej! Jeg skal lave de her cupcakes idag og glæder mig rigtig meget til at smage dem når de er færdige. Dine ser så gode ud på billederne! Rigtig god side 🙂
Hej Mille, tak for din søde kommentar. Håber kagerne blev som forventet!
Hej Kan man lave frosting dagen før, og lade den stå i køleskabet?
Hej Mette,
Ja frostingen holder sig cirka 3 dage i køleskabet i en lufttæt beholder. Den kan dog godt blive en anelse stiv i det, så den skal røres igennem når du skal bruge den – tilsæt evt. et lille skvæt mælk, det hjælper også!