Chokolade cream cheese frosting

Chokolade cream cheese frosting
 

 • 0-1 time
 • Begynder
Chokolade cream cheese frosting til cupcakes

Da vi voksede op i Japan fik vi tit amerikanske cupcakes med rigtig amerikansk buttercream frosting (smørcreme) lavet på flormelis, smør og vanilleessens. Det kan ofte være lidt af et sukkerchok og efterhånden som vi er blevet ældre og vores søde tand lettere tilfredsstilles foretrækker vi en lettere type frosting, nemlig cream cheese frosting.

Cream cheese frosting er luftigere end buttercream frosting og kan laves med forskellig smage, for eksempel vanille buttercream frosting. Denne variant af cream cheese frosting er lavet med kakao og giver den lækreste, cremede topping til dine cupcakes.

Det er en fordel at lave denne type frosting i en køkkenmaskine, men man kan også bruge en elektrisk pisker. Denne frosting er ret afhængig af temperaturen, da den hovedsageligt består af smør og smøreost. Det vil sige, at hvis der er meget varmt i lokalet vil den blive meget blød og kan eventuelt smelte. Det er derfor vigtigt at smørret ikke er for blødt, når man pisker frostingen og at smøreosten tages direkte fra køleskabet.

Begynd med at piske smørret en smule. Bland det herefter med smøreosten og tilsæt derefter vanille, kakao og flormelis. Til sidst tilsættes mælken indtil man får den ønskede konsistens. Til denne frosting har jeg lavet nogle lækre chokoladecupcakes, hvor den passer perfekt til. Jeg har brugt en blomster tyl til at lave swirl mønstret i glasuren.

Chokolade cream cheese frosting til cupcakes

Chokolade cream cheese frosting

5 fra 1 stemme
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

 • 115 g smør
 • 230 g Philadelphia eller anden neutral smøreost
 • 1 tsk vanilieessens eller 2 tsk vaniliesukker
 • 60 g kakao
 • 380 g sigtet flormelis
 • 1-4 spsk mælk

Fremgangsmåde

 • Tag smørret ud af køleskabet cirka 10 minutter før du skal røre glasuren.
 • Kom det halvkolde smør i en røremaskine og rør rundt et øjeblik. Alternativt kan du bruge en røreskål og en elpisker. Tilsæt køleskabskold smøreost og rør sammen med smørret i ca. 30 sekunder. Tilsæt vanilje, kakao og flormelis og rør rundt ved lav hastighed til det er blandet godt sammen. Øg til middel hastighed indtil det bliver en anelse lysere og mere luftigt.
 • Tilsæt mælken langsomt og rør indtil du får den ønskede konsistens. Glasuren skal kunne holde formen når den sprøjtes, men må heller ikke være for stiv, da det så er svært at sprøjte ud.

Noter

Tilpasset fra: Glorious Treats
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
28. april 2014 af Mette 1 kommentar

1 kommentar

 • agj Svar

  5 stars
  Wooow hvor er den CHOKOLADE CREAM CHEESE FROSTING og utrolig lækker. Det bliver ikke sidste gang jeg laver den!!

  18. april 2021 at 13:24

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven