Da vi voksede op i Japan fik vi tit amerikanske cupcakes med rigtig amerikansk buttercream frosting (smørcreme) lavet på flormelis, smør og vanilleessens. Det kan ofte være lidt af et sukkerchok og efterhånden som vi er blevet ældre, og vores søde tand lettere tilfredsstilles, foretrækker jeg en lettere og luftigere type af frosting. For eksempel en lækker cream cheese frosting. Cream cheese frosting er nemlig luftigere end buttercream frosting og kan laves med forskellig smage, for eksempel vanille buttercream frosting. Denne variant af cream cheese frosting er lavet med kakao og giver den lækreste, cremede topping til dine cupcakes.
Hvad er cream cheese frosting godt til?
Cream cheese frosting har en luftig og let konsistens, og er skøn som topping oven på cupcakes og kager. Den er fast nok til, at den kan sprøjtes i et mønster, men kræver at den opbevares køligt for at holde mønstret. Fordi smørcremens tekstur er afhængig af temperatur er det ikke et godt valg til de varmeste sommerdage, medmindre kagen kan tages lige fra køleskabet. Smørcremen kan nemlig hurtigt miste mønstret og faktisk smelte, da dens lette tekstur gør, at den ikke er så stabil.
Derfor er cream cheese frosting heller ikke velegnet til at smøre kager op med, men kun til topping og dekoration. Smagen og teksturen er fantastisk og jeg er især vild med at bruge denne chokolade cream cheese frosting på bradepandekager og cupcakes.
Tips til at lave chokolade cream cheese frosting
- Smørcremens tekstur er afhængig af temperatur, da den hovedsageligt består af smør og smøreost. Det betyder, at hvis der er meget varmt i lokalet vil den blive meget blød og kan eventuelt smelte. Det er derfor vigtigt at smørret ikke er for blødt når man pisker smørcremen, og at smøreosten tages direkte fra køleskabet.
- Det er en fordel at røre denne type frosting på en røremaskine for den luftigste konsistens, men man kan også bruge en elpisker.
- Juster mængden af mælk for at opnå den ønskede konsistens, altefter om smørcremen skal sprøjtes eller smørres ud. Bliver din smørcreme for blød kan du altid tilsætte lidt mere flormelis.
Chokolade cream cheese frosting
Ingredienser
- 115 g smør
- 230 g smøreost (f.eks. Philadelphia)
- 1 tsk vaniljeessens*
- 60 g kakao
- 380 g sigtet flormelis
- 1-4 spsk mælk
Fremgangsmåde
- Tag smørret ud af køleskabet cirka 10 minutter før du skal røre glasuren.115 g smør
- Kom det halvkolde smør i en røremaskine og rør rundt et øjeblik. Alternativt kan du bruge en røreskål og en elpisker. Tilsæt køleskabskold smøreost og rør sammen med smørret i ca. 30 sekunder. Tilsæt vanilje, kakao og flormelis og rør rundt ved lav hastighed til det er blandet godt sammen. Øg til middel hastighed indtil det bliver en anelse lysere og mere luftigt.230 g smøreost, 1 tsk vaniljeessens*, 60 g kakao, 380 g sigtet flormelis
- Tilsæt mælken langsomt og rør indtil du får den ønskede konsistens. Glasuren skal kunne holde formen når den sprøjtes, men må heller ikke være for stiv, da det så er svært at sprøjte ud.1-4 spsk mælk
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
5 kommentarer
Hvordan og længe kan frostingen holde i køleskabet?
Hej Ida
Den skal i en lufttæt boks eller sprøjtepose og så kan den holde sig i op til 2 dage.
Hvor mange cupcakes er der til i en portion?
Fin frosting til min chokoladekage i en rund form.Chokoadekagen er med olie i stedet for smør!
Frostingen nlir dejlig cremet med flødeost i.Jeg puttede ikke helt så meget cacao som du skriver….ka godt li at det ikke lt sammen er så chokoladet….
Mvh Pia
Wooow hvor er den CHOKOLADE CREAM CHEESE FROSTING og utrolig lækker. Det bliver ikke sidste gang jeg laver den!!