Buttercream frosting (smørcreme på dansk) er en superlækker tyk glasur lavet på flormelis og smør, som især er velegnet til at overtrække kager og sprøjte på cupcakes. Min søster og jeg er vokset op i Japan hvor vi gik på international skole med mange amerikanere, der tit havde cupcakes med til arrangementer. På disse cupcakes var altid denne himmelske amerikanske buttercream glasur, som vi forelskede os i. Her får I opskriften på den helt klassiske buttercream med vanillesmag.
Tips til at lave vanilje smørcreme
- Buttercream glasur er hurtigt at lave – det er sådan set bare at røre ingredienser sammen, ligesom med en helt almindelig glasur. Den bliver dog mest luftig hvis den røres på en røremaskine.
- Smørret skal være blødt for, at opnå den rigtige konsistens til at sprøjte smørcremen. Tag smørret ud i god tid inden det skal piskes i smørcremen.
- Vaniljeessens giver den bedste smag til smørcreme. Man kan til nøds erstatte det med vaniljesukker, men det giver ikke helt samme vaniljesmag.
Juster konsistensen på smørcremen
Smørcremens konsistens kan justeres ved at tilsætte enten mere flormelis (for en mere fast smørcreme) eller mere mælk (for en mere flydende smørcreme). Prøv dig frem indtil du opnår den perfekte konsistens til dit projekt. Hvis smørcremen skal sprøjtes med tylle skal den for eksempel være blødere, end hvis den skal smøres på en kage.
Her er flere lækre smørcreme opskrifter:
- Kraftig mørk chokolade smørcreme
- Mandel vanille cupcakes med karamel buttercream
- Chokolade cream cheese frosting
- Vanilje cream cheese frosting
- Chokolade buttercream frosting
Vanille buttercream frosting opskrift
Ingredienser
- 80 g blødt smør
- 1 tsk vanilleessens
- 8 dl flormelis (cirka)
- 4-5 spiseske mælk
Fremgangsmåde
- Pisk smør og vanilleessens sammen til det er luftigt, for eksempel på en køkkenmaskine.
- Tilsæt derefter flormelis og mælk og pisk, til den ønskede konsistens opnås.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
26 kommentarer
Jeg har prøvet at lave smørcrem men er i tvivl om jeg gjorde noget forkert, det ser så luftige ud samt skønt smag lige efter man røre den samme. Men bliver hårdt og kan smag smørret efter jeg ligger den i køleskabet.. Er det helt normalt at cremen bliver så stift?
Hej Brigitta
Det er fordi smørret bliver hårdt når du sætter smørcremen i køleskabet. Kager med smørcreme kan opbevares ved stuetemperatur (køligt rum) i et døgn. Ellers skal de i køleskabet men tages ud minimum 1-2 timer inden servering, for at smørret ikke er hårdt.
KH Trine
Kan smørcremen farves og kommes i sprøjteposer dagen før? Eller skal det piskes igennem inden brug?
Hilsen Camilla
Hej Camilla
Det kan det sagtens. Læg sprøjteposen på køl natten over og tag den ud 1/2-1 time inden brug så den kan nå at blive stuetemperatur.
Kh Trine