Buttercream frosting – smørcreme på dansk – er en superlækker tyk glasur lavet på flormelis og smør, som især er velegnede til at sprøjte på cupcakes.
Min søster og jeg er vokset op i Japan hvor vi gik på international skole med mange amerikanere, der tit havde cupcakes med til arrangementer. På disse cupcakes var altid denne amerikanske glasur, som vi forelskede os i. Her får I opskriften på den helt klassiske buttercream med vanillesmag.
Buttercream glasuren er hurtig at lave – det er bare at røre ingredienserne sammen, ligesom til helt almindelig glasur. Den bliver dog mest luftig hvis den røres på en køkkenmaskine. Du er måske fristet til at erstatte vanilleessens med vanillepulver, men lad være med det, for essensen giver en bedre smag til glasuren.
Sørg for, at glasuren ikke er for flydende, hvis du vil sprøjte glasuren på cupcakes. Ellers mister glasuren nemlig formen og mønsteret, inden den størkner.
Ingredienser
- 80 g blødt smør
- 1 tsk vanilleessens
- 8 dl flormelis (cirka)
- 4-5 spiseske mælk
Fremgangsmåde
- Pisk smør og vanilleessens sammen til det er luftigt, for eksempel på en køkkenmaskine.
- Tilsæt derefter flormelis og mælk og pisk, til den ønskede konsistens opnås.
19 kommentarer
Bliver det hårdt ? – eller kan man bruge det som op smøring af kage der skal overtrækkes med marcipan/fondant ?
Hej Susanne
Denne buttercream er meget velegnet til at smøre kager op med, det kan du sagtens 🙂
Hejsa 🙂
Jeg er i gang med at udforske alle jeres skønne opskrifter! Jeg bøvler dog en del med at få buttercreamen fast nok, den bliver for flydende og falder sammen. Efter at have læst ovenstående spørgsmål og svar, har jeg tænkt om det kan være fordi jeg bruger flydende becel som smør? Er dette tilfældet? 🙂
Mvh.
Hej Michelle
Det er 100% sikkert fordi du bruger Becel. Becel er ikke smør, det er en sammensætning af smør og olier – og er altså ikke velegnet til nogen form for bagning. Ligeledes er Kærgården og andre smørbare produkter heller ikke beregnet til bagning. Du skal købe rigtigt smør, for eksempel Lurpak, når du skal bage.
Hilsen Trine
Hej:-)
Hvor lang tid kan sådan en smørcreme holde sig i køleskabet?
Hej Anja
Den kan holde sig i op til 1 uge max 🙂
Det lyder som en lækker glasur, hvor meget skal amn lave til en hel bradepande kage? og kan men godt komme kakaopulver i?
Hej Monica
Det kommer meget an på størrelsen på kagen. Hvis jeg har en rund kage med diameter ca. 20cm og højde på ca. 6-7cm så plejer jeg at bruge det, der svarer til en hel pakke flormelis. Det er lidt svært at sætte mængder på, da jeg plejer at stusse mig frem til det. Det kommer jo også an på konsistensen. Prøv med ca. 100g smør, en pakke flormelis og så langsomt tilsæt mælk indtil du får den rigtige konsistens.
Det skal lige siges, at jeg plejer at komme et meget tyndt lag smørcreme på – så hvis du vil have et tykkere lag er en pakke flormelis ikke nok.
Hilsen Mette
Hey. Hvor langt rækker den opskrift som står her på siden. Jeg skal smøre en kage op, og bagefter skal den pyntes med chokolade. Det kan være du har nogle ca mål.
Hilsen helle
Hej Helle!
Jeg plejer at kunne opsmøre en kage med diameter på ca. 24 cm med denne mængde af glasur. Held og lykke med kagen!
Hej
Kan man bruge kornene fra 1 vaniljestang og blande det med lidt sukker for at skille kornene ad, istedet for vaniljeessens? 🙂
Vh Mette
Hej Mette. Det tror jeg bestemt, at man kan. Du kan evt. også blande vanillekornene med lidt af flormelisen i stedet, så vil man ikke kunne smage det knasende sukker.
hej, tror du man kan bruge denne smørkrem til opsmøring af kager?
Hej Sanne! Ja, jeg bruger ofte denne smørcreme til at smøre kager op med!
smøret der skal i, skal det være noget specielt?? kan man godt bare bruge kærgården?
Hej! Kærgården er et blandingsprodukt og er faktisk ikke smør – jeg vil derfor anbefale dig at bruge rigtigt smør, men jeg kan ikke udelukke at man kan bruge Kærgården 🙂
mange bruger usaltet smør smør. kan jeg bruge lurpak usaltet?
Det er i princippet bedst at bruge usaltet smør i glasur, da der ikke skal salt i. Men jeg bruger altid almindeligt saltet smør, f.eks. Lurpak. I kager er det ligegyldigt, da der alligevel skal salt i.
Hej hvad kan man gøre hvis man ikke har piskemaskine?