Vanilje smørcreme til kager og cupcakes
Smørcreme, også kendt som buttercream, er en superlækker tyk glasur lavet på flormelis og smør. Den har den perfekte konsistens til at overtrække kager og til at sprøjte på cupcakes, da den holder sin form.
Min søster og jeg er vokset op i Japan, hvor vi gik på en amerikansk skole. Vores amerikanske venners mødre bagte altid cupcakes og flotte kager til skolens arrangementer, og det var her, vi først blev forelskede i det søde buttercream, der smelter på tungen.
En god smørcreme er let som en sky men fast nok til at holde form, så den kan sprøjtes med tylle eller overtrække en kage og forblive smuk. Her får I min opskrift på klassisk amerikansk buttercream med vaniljesmag.
Tips til at lave vanilje smørcreme
- Buttercream glasur er hurtigt at lave – det er sådan set bare at røre ingredienser sammen, ligesom med en helt almindelig glasur. Den bliver dog mest luftig hvis den røres på en røremaskine.
- Smørret skal være blødt for, at opnå den rigtige konsistens til at sprøjte smørcremen. Tag derfor smørret ud i god tid inden det skal piskes i smørcremen.
- Vaniljeessens giver den bedste smag til smørcreme. Man kan til nøds erstatte det med vaniljesukker, men det giver ikke helt samme smag.
Juster konsistensen på smørcremen
Smørcremens konsistens kan justeres ved at tilsætte enten mere flormelis (for en mere fast smørcreme) eller mere mælk (for en mere flydende smørcreme). Prøv dig frem indtil du opnår den perfekte konsistens til dit projekt. Hvis smørcremen skal sprøjtes med tylle skal den for eksempel være blødere, end hvis den skal smøres på en kage.

Opskrift
Vanilje smørcreme (buttercream)
Ingredienser
- 80 g blødt smør
- 1 tsk vanilleessens
- 8 dl flormelis (cirka)
- 4-5 spiseske mælk (cirka)
Sådan gør du
- Pisk smør og vanilleessens sammen til det er luftigt, for eksempel på en køkkenmaskine.80 g blødt smør, 1 tsk vanilleessens
- Tilsæt derefter flormelis og mælk og pisk, til den ønskede konsistens opnås.8 dl flormelis, 4-5 spiseske mælk
28 kommentarer
Hej 🙂
Ved du cirka hvor mange cupcakes opskriften rækker til?
Jeg skal bruge til 24 cupcakes.
Hej Majdet afhænger af hvor meget du vil sprøjte på hver cupcake. Som tommelfingerregel:
– 22-25 cupcakes hvis det er en lille tut på hver
– 12-15 cupcakes hvis det er en stor tut på hver
KH Trine
Jeg har prøvet at lave smørcrem men er i tvivl om jeg gjorde noget forkert, det ser så luftige ud samt skønt smag lige efter man røre den samme. Men bliver hårdt og kan smag smørret efter jeg ligger den i køleskabet.. Er det helt normalt at cremen bliver så stift?
Hej Brigitta
Det er fordi smørret bliver hårdt når du sætter smørcremen i køleskabet. Kager med smørcreme kan opbevares ved stuetemperatur (køligt rum) i et døgn. Ellers skal de i køleskabet men tages ud minimum 1-2 timer inden servering, for at smørret ikke er hårdt.
KH Trine
Kan smørcremen farves og kommes i sprøjteposer dagen før? Eller skal det piskes igennem inden brug?
Hilsen Camilla
Hej Camilla
Det kan det sagtens. Læg sprøjteposen på køl natten over og tag den ud 1/2-1 time inden brug så den kan nå at blive stuetemperatur.
Kh Trine