Vanilje smørcreme (buttercream)

36 stemmer
Her får du min bedste opskrift på klassisk vanilje smørcreme. Dette er min sikre smørcreme opskrift, som jeg altid vender tilbage til. Min vanilje smørcreme kan bruges til at overtrække kager, sprøjte på cupcakes eller sprøjte dekorationer på kager, og den kan selvfølgelig farves.
Vanilje buttercream opskrift fra Bageglad

Farve vanilje smørcremeVanille buttercream glasur opskrift fra Bageglad

Vanilje smørcreme til kager og cupcakes

Smørcreme, også kendt som buttercream, er en superlækker tyk glasur lavet på flormelis og smør. Den har den perfekte konsistens til at overtrække kager og til at sprøjte på cupcakes, da den holder sin form.

Min søster og jeg er vokset op i Japan, hvor vi gik på en amerikansk skole. Vores amerikanske venners mødre bagte altid cupcakes og flotte kager til skolens arrangementer, og det var her, vi først blev forelskede i det søde buttercream, der smelter på tungen.

En god smørcreme er let som en sky men fast nok til at holde form, så den kan sprøjtes med tylle eller overtrække en kage og forblive smuk. Her får I min opskrift på klassisk amerikansk buttercream med vaniljesmag.

Fødselsdag cupcakes med krymmel og glasur

Tips til at lave vanilje smørcreme

  • Buttercream glasur er hurtigt at lave – det er sådan set bare at røre ingredienser sammen, ligesom med en helt almindelig glasur. Den bliver dog mest luftig hvis den røres på en røremaskine.
  • Smørret skal være blødt for, at opnå den rigtige konsistens til at sprøjte smørcremen. Tag derfor smørret ud i god tid inden det skal piskes i smørcremen.
  • Vaniljeessens giver den bedste smag til smørcreme. Man kan til nøds erstatte det med vaniljesukker, men det giver ikke helt samme smag.

Juster konsistensen på smørcremen

Smørcremens konsistens kan justeres ved at tilsætte enten mere flormelis (for en mere fast smørcreme) eller mere mælk (for en mere flydende smørcreme). Prøv dig frem indtil du opnår den perfekte konsistens til dit projekt. Hvis smørcremen skal sprøjtes med tylle skal den for eksempel være blødere, end hvis den skal smøres på en kage.

 

Vanille buttercream glasur opskrift fra Bageglad

Opskrift

Vanilje smørcreme (buttercream)

36 stemmer
Klassisk amerikansk vanilje smørcreme, perfekt til at sprøjte på cupcakes eller fylde i kager. En skøn, sød smag af vanilje og den mest vidunderlige konsistens, der holder sin form.
Niveau Begynder
Mængde: 500 ml*
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 80 g blødt smør
  • 1 tsk vanilleessens
  • 8 dl flormelis (cirka)
  • 4-5 spiseske mælk (cirka)

Sådan gør du

  • Pisk smør og vanilleessens sammen til det er luftigt, for eksempel på en køkkenmaskine.
    80 g blødt smør, 1 tsk vanilleessens
  • Tilsæt derefter flormelis og mælk og pisk, til den ønskede konsistens opnås.
    8 dl flormelis, 4-5 spiseske mælk

Noter

*Mængde: 1 portion giver cirka 500 ml – typisk nok til at sprøjte på 12-16 cupcakes eller at overtrække en kage på Ø22 cm.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,45 from 36 votes (33 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




28 kommentarer

    1. Hej Majdet afhænger af hvor meget du vil sprøjte på hver cupcake. Som tommelfingerregel:
      – 22-25 cupcakes hvis det er en lille tut på hver
      – 12-15 cupcakes hvis det er en stor tut på hver
      KH Trine

  1. Jeg har prøvet at lave smørcrem men er i tvivl om jeg gjorde noget forkert, det ser så luftige ud samt skønt smag lige efter man røre den samme. Men bliver hårdt og kan smag smørret efter jeg ligger den i køleskabet.. Er det helt normalt at cremen bliver så stift?

    1. Hej Brigitta
      Det er fordi smørret bliver hårdt når du sætter smørcremen i køleskabet. Kager med smørcreme kan opbevares ved stuetemperatur (køligt rum) i et døgn. Ellers skal de i køleskabet men tages ud minimum 1-2 timer inden servering, for at smørret ikke er hårdt.
      KH Trine

  2. Kan smørcremen farves og kommes i sprøjteposer dagen før? Eller skal det piskes igennem inden brug?
    Hilsen Camilla

    1. Hej Camilla
      Det kan det sagtens. Læg sprøjteposen på køl natten over og tag den ud 1/2-1 time inden brug så den kan nå at blive stuetemperatur.
      Kh Trine

1 2
Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke