Buttercream frosting (smørcreme på dansk) er en superlækker tyk glasur lavet på flormelis og smør, som især er velegnet til at overtrække kager og sprøjte på cupcakes. Min søster og jeg er vokset op i Japan hvor vi gik på international skole med mange amerikanere, der tit havde cupcakes med til arrangementer. På disse cupcakes var altid denne himmelske amerikanske buttercream glasur, som vi forelskede os i. Her får I opskriften på den helt klassiske buttercream med vanillesmag.
Tips til at lave vanilje smørcreme
- Buttercream glasur er hurtigt at lave – det er sådan set bare at røre ingredienser sammen, ligesom med en helt almindelig glasur. Den bliver dog mest luftig hvis den røres på en røremaskine.
- Smørret skal være blødt for, at opnå den rigtige konsistens til at sprøjte smørcremen. Tag smørret ud i god tid inden det skal piskes i smørcremen.
- Vaniljeessens giver den bedste smag til smørcreme. Man kan til nøds erstatte det med vaniljesukker, men det giver ikke helt samme vaniljesmag.
Juster konsistensen på smørcremen
Smørcremens konsistens kan justeres ved at tilsætte enten mere flormelis (for en mere fast smørcreme) eller mere mælk (for en mere flydende smørcreme). Prøv dig frem indtil du opnår den perfekte konsistens til dit projekt. Hvis smørcremen skal sprøjtes med tylle skal den for eksempel være blødere, end hvis den skal smøres på en kage.
Her er flere lækre smørcreme opskrifter:
- Vanilje cream cheese frosting
- Chokolade buttercream frosting
- Mandel vanille cupcakes med karamel buttercream
- Kraftig mørk chokolade smørcreme
- Chokolade cream cheese frosting
Vanille buttercream frosting opskrift
Ingredienser
- 80 g blødt smør
- 1 tsk vanilleessens
- 8 dl flormelis (cirka)
- 4-5 spiseske mælk
Fremgangsmåde
- Pisk smør og vanilleessens sammen til det er luftigt, for eksempel på en køkkenmaskine.
- Tilsæt derefter flormelis og mælk og pisk, til den ønskede konsistens opnås.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
26 kommentarer
Elendig opskrift. Der er alt for meget flormelis listet i ingredienserne.
Så resultatet er en grynet creme der er lige til at smide ud.
Udover det, ville jeg kraftigt anbefale at sigte flormelis, hvilket burde have været i instrukserne.
Ville kraftigt anbefale at lede andetsteds for en ordentlig opskrift.
Hej Tommy
Det var da ærgerligt med sådan en skuffende anmeldelse.
Hvis din smørcreme er grynet er den skilt. Det sker typisk hvis smørret er for koldt. Smør og væske kan ikke samle sig hvis de har forskellig temperatur, så det er det der gør din smørcreme grynet. Det er derfor der står angivet i opskriften, at smørret skal være blødt. Det bliver det ved at stå på køkkenbordet og opnå stuetemperatur.
Grynet smørcreme kan i sjældne tilfælde også skyldes, at din flormelis er for gammel. Men det har intet at gøre med, om flormelis sigtes.
Mængden af flormelis angivet i opskriften er korrekt.
Jeg vil opfordre dig til at prøve igen og sikre, at temperaturen på dine ingredienser er nogenlunde ensartet, så din smørcreme ikke skiller.
Rigtig god, og nem at lave hvis man har en håndmixer.
Jeg anbefaler at putte ca. 60 gram mindre sukker i. Og tage smøren ud af køleskabet ca. at kvarter for at du bager.
Hvis ikke du har usaltet smør eller kan lide det, kan du undlade salten, og bruge saltet smør i stedet.
Bliver det hårdt ? – eller kan man bruge det som op smøring af kage der skal overtrækkes med marcipan/fondant ?
Hej Susanne
Denne buttercream er meget velegnet til at smøre kager op med, det kan du sagtens 🙂
Hejsa 🙂
Jeg er i gang med at udforske alle jeres skønne opskrifter! Jeg bøvler dog en del med at få buttercreamen fast nok, den bliver for flydende og falder sammen. Efter at have læst ovenstående spørgsmål og svar, har jeg tænkt om det kan være fordi jeg bruger flydende becel som smør? Er dette tilfældet? 🙂
Mvh.
Hej Michelle
Det er 100% sikkert fordi du bruger Becel. Becel er ikke smør, det er en sammensætning af smør og olier – og er altså ikke velegnet til nogen form for bagning. Ligeledes er Kærgården og andre smørbare produkter heller ikke beregnet til bagning. Du skal købe rigtigt smør, for eksempel Lurpak, når du skal bage.
Hilsen Trine
Hej:-)
Hvor lang tid kan sådan en smørcreme holde sig i køleskabet?
Hej Anja
Den kan holde sig i op til 1 uge max 🙂
Det lyder som en lækker glasur, hvor meget skal amn lave til en hel bradepande kage? og kan men godt komme kakaopulver i?
Hej Monica
Det kommer meget an på størrelsen på kagen. Hvis jeg har en rund kage med diameter ca. 20cm og højde på ca. 6-7cm så plejer jeg at bruge det, der svarer til en hel pakke flormelis. Det er lidt svært at sætte mængder på, da jeg plejer at stusse mig frem til det. Det kommer jo også an på konsistensen. Prøv med ca. 100g smør, en pakke flormelis og så langsomt tilsæt mælk indtil du får den rigtige konsistens.
Det skal lige siges, at jeg plejer at komme et meget tyndt lag smørcreme på – så hvis du vil have et tykkere lag er en pakke flormelis ikke nok.
Hilsen Mette
Hey. Hvor langt rækker den opskrift som står her på siden. Jeg skal smøre en kage op, og bagefter skal den pyntes med chokolade. Det kan være du har nogle ca mål.
Hilsen helle
Hej Helle!
Jeg plejer at kunne opsmøre en kage med diameter på ca. 24 cm med denne mængde af glasur. Held og lykke med kagen!
Hej
Kan man bruge kornene fra 1 vaniljestang og blande det med lidt sukker for at skille kornene ad, istedet for vaniljeessens? 🙂
Vh Mette
Hej Mette. Det tror jeg bestemt, at man kan. Du kan evt. også blande vanillekornene med lidt af flormelisen i stedet, så vil man ikke kunne smage det knasende sukker.
hej, tror du man kan bruge denne smørkrem til opsmøring af kager?
Hej Sanne! Ja, jeg bruger ofte denne smørcreme til at smøre kager op med!
smøret der skal i, skal det være noget specielt?? kan man godt bare bruge kærgården?
Hej! Kærgården er et blandingsprodukt og er faktisk ikke smør – jeg vil derfor anbefale dig at bruge rigtigt smør, men jeg kan ikke udelukke at man kan bruge Kærgården 🙂
mange bruger usaltet smør smør. kan jeg bruge lurpak usaltet?
Det er i princippet bedst at bruge usaltet smør i glasur, da der ikke skal salt i. Men jeg bruger altid almindeligt saltet smør, f.eks. Lurpak. I kager er det ligegyldigt, da der alligevel skal salt i.
Hej hvad kan man gøre hvis man ikke har piskemaskine?