Kagecreme

Kagecreme
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Kagecreme opskrift fra Bageglad

Kagecreme bruges i et hav af desserter, fra vandbakkelser til pandekager til tærter, som jeg er helt tosset med. Min mor har altid lavet kager, brød og desserter fra bunden – ikke noget med pulverkager eller franskbrød fra bageren – så derfor skal kagecremen selvfølgelig også være hjemmelavet.

Det tager virkelig ingen tid at lave og smager så meget bedre end færdigprodukterne. Ved at lave det selv kan du også selv dosere mængden af vanille, der kan variere fra dessert til dessert.

Ingredienserne røres sammen i en gryde og koger op. Når cremen begynder at boble får den en tyk konsistens.


Skal du bruge cremen i en dessert kan den laves i forvejen og opbevares i køleskabet med film over, så overfladen ikke størkner.

Kagecreme opskrift fra Bageglad
4 fra 6 stemmer

Kagecreme

Tid: 15 minutter
Mængde: 5 dl
Den lækreste kagecreme opskrift! Du vil aldrig bruge pulvercreme igen når du har prøvet denne dejlige vanillecreme. Kan bruges til at fylde i vandbakkelser, kager og desserter.
Udskriv Pinterest

Anbefalet udstyr (reklamelinks)

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 1 helt æg
  • 3 spsk sukker
  • 3 tsk mel
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk vanillesukker

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne og ægget med sukker og mel i en lille gryde. Opvarm blandingen ved middelhøj varme og tilsæt mælk lidt efter lidt mens du rører rundt.
  • Når blandingen koger piskes hurtigt indtil blandingen har en tyk konsistens og cremen fjernes fra varmen med det samme. Rør vanillesukker i cremen.
  • Opbevar cremen på køl med plastikfilm helt nede på cremen, så der ikke dannes skorpe.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
27. marts 2012 af Trine 33 kommentarer

33 kommentarer

  • Tine Svar

    2 stars
    Var godt tilfreds i starten, men syntes ikke, den tyknede nok. LÆste i kommentarerne, hvor det lyder, at jo længere den koger, jo mere stivner den. Det er muligt, men den blev desværre grynet og skilte lidt, inden den stivnede nok 🙁

    12. september 2020 at 17:52
    • Trine Svar

      Hej Tine
      Kagecremen tyknes når den afkøles helt. Den skal kun koge kort, ellers skiller den, som var det du oplevede.
      Jeg håber du vil prøve igen.

      12. september 2020 at 23:13
  • Birgit Svar

    4 stars
    Udmærket men lidt for sød

    6. september 2020 at 13:39
  • Cecilie Svar

    Hvor lang tid skal den køle

    27. maj 2020 at 16:10
  • Tayyiba Svar

    Kan man bruge denne creme til lagkage?

    17. april 2020 at 16:16
    • Trine Svar

      Ja absolut, det er den rigtig god til 🙂

      17. april 2020 at 17:14
  • Simone Svar

    5 stars
    Lækker og nem kagecreme, dufter så lækkert!
    Er dog nysgerrig for om den skal være kølet helt af inden man anvender den? 😊

    5. april 2020 at 18:19
    • Trine Svar

      Hej Simone
      Ja det skal den, for når den køler af tyknes den og får den rigtige konsistens 🙂

      5. april 2020 at 18:20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Del med en ven