Kagecreme bruges i et hav af desserter, fra vandbakkelser til pandekager til tærter, som jeg er helt tosset med. Min mor har altid lavet kager, brød og desserter fra bunden – ikke noget med pulverkager eller franskbrød fra bageren – så derfor skal kagecremen selvfølgelig også være hjemmelavet.
Det tager virkelig ingen tid at lave og smager så meget bedre end færdigprodukterne. Ved at lave det selv kan du også selv dosere mængden af vanille, der kan variere fra dessert til dessert.
Ingredienserne røres sammen i en gryde og koger op. Når cremen begynder at boble får den en tyk konsistens. Det er vigtigt at koge kagecremen indtil den har konsistens som tynd yoghurt, under omrøring. Kagecremen køler yderligere af når den afkøles.
Skal du bruge cremen i en dessert kan den laves i forvejen og opbevares i køleskabet med film over, så overfladen ikke størkner.

Kagecreme
Udstyr (indeholder reklame)
- Gryde 1,8L
Ingredienser
- 3 æggeblommer
- 1 helt æg
- 3 spsk sukker
- 3 tsk mel
- 4 dl mælk
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Kom æggeblommer, helt æg, sukker og mel i en lille gryde og pisk det kort sammen. Opvarm blandingen ved middelhøj varme og tilsæt mælk lidt efter lidt mens du pisker konstant i stille og roligt tempo, så det ikke brænder på i bunden.
- Når cremeblandingen er lige ved at koge, vil den tyknes. Lad den koge op så det bobler og lad det småkoge i cirka 30 sekunder under fortsat piskning, så den tykner lidt mere. Fjern derefter gryden fra varmen. Kagecremen tykner yderligere når den køler af.
- Rør vaniljesukker i cremen.
- Kom plastikfilm helt ned på cremen, så der ikke dannes skorpe, og stil den i køleskabet i minimum 1 time. Kagecremen opnår først den endelige tykke konsistens når den er kølet helt af.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
38 kommentarer
Den smager godt, men blev grynet på trods af jeg tog den hurtigt af varmen når den kogte ( ca. 20 sek. ) 🙁
Mon den kan redes med noget flødeskum i morgen 🤞🤔
Mega nem og lækker opskrift. Smager 1000 gange bedre end “købe kagecreme”
Virkelig dårligt formuleret. Vidste ikke hvor lang tid den skulle koge, og nu er kage ødelagt. Fandt først ud af det da jeg læste kommentarerne. Mega skuffet…
Hej Kjartan
Kagecremen skal koge indtil den tykner let. Jeg kan ikke helt læse hvad det er, der er gået galt for dig ud fra din kommentar, men måske du fik kogt cremen for længe? Jeg har tilrettet opskriften lidt, så det fremgår mere tydeligt at den skal tykne let.
Meget god cream. brugte den i en lagkage og det var virkelig lækkert
Var godt tilfreds i starten, men syntes ikke, den tyknede nok. LÆste i kommentarerne, hvor det lyder, at jo længere den koger, jo mere stivner den. Det er muligt, men den blev desværre grynet og skilte lidt, inden den stivnede nok 🙁
Hej Tine
Kagecremen tyknes når den afkøles helt. Den skal kun koge kort, ellers skiller den, som var det du oplevede.
Jeg håber du vil prøve igen.
Udmærket men lidt for sød
Hvor lang tid skal den køle
Kan man bruge denne creme til lagkage?
Ja absolut, det er den rigtig god til 🙂
Lækker og nem kagecreme, dufter så lækkert!
Er dog nysgerrig for om den skal være kølet helt af inden man anvender den? 😊
Hej Simone
Ja det skal den, for når den køler af tyknes den og får den rigtige konsistens 🙂