Man skal tage det sure med det søde – det gælder også i desserter! Kombinationen af sødt og syrligt kan nemlig noget helt fantastisk, især i en glasur som denne, som vil være prikken over i’et på enhver kage eller cupcake. Denne hindbær cream cheese glasur er fløjsblød, fuld af smag og så smuk med sin naturlige lyserøde farve, at den er nærmest uimodståelig. Min datter Maya på 4 år kunne ikke tage øjnene (eller tungen) fra den – hun kalder den prinsesseglasur!
Om hindbær cream cheese glasur
Denne glasur er lavet på en blanding af cream cheese naturél, smør og flormelis. I princippet en cream cheese smørcreme, om man vil. Cream cheese giver et vidunderligt syrligt og luftigt bidrag til smørcreme, som ellers godt kan være ret sødt og også ret tung i konsistensen. Når der så yderligere tilsættes hindbærsauce får man ekstra meget syre, sammen med sødmen som hindbær jo også har – og så den smukke lyserøde farve.
Det er konsistensen der gør, at jeg er så vild med cream cheese glasur. Det er en let glasur, som løfter en kage til nye højder, og så er den superlet at smøre ud og arbejde med. Den kan også sprøjtes, fordi den er fast nok til at holde form. Og så kan man lave den i så mange forskellige smagsvarianter. Prøv for eksempel min nutella cream cheese glasur, chokolade cream cheese glasur eller en klassisk vanilje cream cheese glasur.
Ingredienser til cream cheese glasur
Her fortæller jeg lidt om ingredienserne til cream cheese glasur. Scroll ned til opskriften for at se de nøjagtige mål.
- Hindbær: Der skal selvfølgelig bruges hindbær til at lave hindbær cream cheese glasur. Man kan bruge friske eller frosne hindbær. Hindbærrene skal koges og sigtes, så kernerne fjernes.
- Cream cheese: Cream cheese giver smag og konsistens til glasuren. Det er vigtigt at bruge en cream cheese med naturél smag.
- Smør: Der kan bruges saltet eller usaltet smør til en cream cheese glasur. Jeg bruger altid saltet smør. Hvis du bruger usaltet smør skal der tilsættes en lille smule salt. Bemærk at smørret ikke kan erstattes af margarine eller smørbar blandinger.
- Flormelis: Man kommer ikke uden om sukker i glasur, som bidrager med både smag og konsistens. Mængden af flormelis styrer hvor fast glasuren er. Hvis din glasur er for flydende kan du tilsætte lidt ekstra flormelis.
Sådan laves hindbær glasuren
Det er virkelig nemt at lave hindbær cream cheese glasur. Start med at lav hindbærsaften, som skal i glasuren, ved at koge hindbær og mose dem med en gaffel eller stavblende dem. De kogte hindbær skal sigtes, så kernerne fjernes, og der kun er saft tilbage. Saften skal køle af i køleskabet indtil den når stuetemperatur.
Imens piskes cream cheese og blødt smør ved høj hastighed indtil det er hvidt og luftigt. Der tilsættes hindbærsauce og her er det vigtigt, at hindbærsaucen har nogenlunde samme temperatur som cream cheese blandingen, da man ellers risikerer, at glasuren skiller. Til sidst tilsættes flormelis og glasuren kan piskes ved høj hastighed, til den bliver luftig og fløjlsblød.
Hindbærglasuren bliver hermed fast nok til at holde form, så den kan smøres ud eller sprøjtes på en kage eller cupcakes.
Typiske spørgsmål til opskriften
Min glasur er grynet, hvad sker der?
Din glasur er skilt. Det sker typisk hvis hindbærsaucen var varmere end cream cheese og smør, da den blev tilsat. Gå ikke i panik! Prøv først at piske ved høj hastighed i en røremaskine og se om den samler sig. Hvis det ikke hjælper, så tilsæt 1-2 spsk mælk og prøv igen.Hvor længe kan glasuren holde sig?
I køleskabet i en lufttæt beholder eller sprøjtepose kan hindbær cream cheese glasuren holde sig i op til 2 uger.
Hindbær cream cheese glasur
Ingredienser
- 50 g frosne hindbær
- 1 spsk vand
- 70 g cream cheese (stuetemperatur)
- 70 g smør (stuetemperatur)
- 300 g flormelis
- 2 spsk frysetørrede hindbær (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Kog frosne hindbær med vand i en lille gryde i 2-3 minutter. Mos hindbærrene med en gaffel eller stavblend. Sigt hindbærsaft ned i en lille skål, så alle kerner fjernes, og stil den i køleskabet til den når stuetemperatur.50 g frosne hindbær, 1 spsk vand
- Pisk cream cheese og smør på røremaskine eller med elpisker ved høj hastighed i 2-3 minutter, til det er hvidt og luftigt.70 g cream cheese, 70 g smør
- Tilsæt hindbærsaften (sørg for, at den har stuetemperatur) under langsom piskning lidt ad gangen.
- Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk langsomt, til det er rørt helt ud. Pisk derefter glasuren luftig ved høj hastighed.300 g flormelis
- Fordel glasuren på den afkølede kage og drys med frysetørrede hindbær (valgfrit).2 spsk frysetørrede hindbær
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar