Jeg opdagede gulerodskage i en sen alder, da det ikke er en af de kager, der er blevet bagt hjemme hos mine forældre som barn. Mit første møde med denne vidunderlighed var på en af Københavns caféer og jeg var straks forelsket.
Jeg har siden smagt god og dårlig gulerodskage – nogle tørre og kedelige, andre luftige og krydrede. Jeg besluttede mig for at eksperimentere mig frem til den perfekte gulerodskage opskrift og dette er resultatet: en svampet, krydret og let gulerodskage toppet med en luftig cream cheese glasur, som efter min mening er lige sådan en gulerodskage opskrift skal være!
Gulerodskage kræver (sjovt nok) revet gulerødder. De kan selvfølgelig rives på et rivejern, men jeg forkælede mig selv sidste år og købte en råkostmaskine (reklamelink) og det kan anbefales, hvis du også vil undgå unødvendig armtræning 😉 Den er virkelig smart hvis man skal lave store mængder råkost eller tyndt-skårede kartoffelskiver! Jeg købte bare en billig råkostmaskine (reklamelink) og den er faktisk rigtig god omend den fylder lidt. Man kan også købe et råkostjern til ens Kitchen Aid røremaskine (reklamelink), hvis man gerne vil spare plads mod at betale det dobbelte.
Nogle kan lide nødder i deres gulerodskage, f.eks. hakkede valnødder. Jeg foretrækker min gulerodskage uden nødder, men begge dele fungerer godt til denne opskrift.
Denne gulerodskage opskrift er rigtig nem at lave. De våde og tørre ingredienser skal bare røres sammen hver for sig og blandes derefter sammen med gulerødder og evt. nødder. Gulerodskage-dejen kommes i en smurt bageform og bages i lidt over en halv time, til den er gennembagt.
Det er vigtigt først at smøre glasuren på gulerodskagen når den er kølet helt af, ellers smelter den, så vær tålmodig!
Gulerodskage er en kage de fleste kan lide og passer perfekt til efterår, fødselsdag, klassens time og mange andre begivenheder, da den er nem at lave i stor portion.
Se også disse andre gode kageopskrifter:
- Halloween brownies med edderkoppespind
- Citronmåne
- Chokoladekage med appelsin
- Pandekager med appelsincreme
- Citron talkage med vanilje smørcreme
Gulerodskage
Anbefalet udstyr (reklamelinks)
Ingredienser
Gulerodskage:
- 400 g gulerødder
- 4 æg
- 2 1/2 dl rapsolie
- 5 dl mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl brun farin
- 2 dl sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 3/4 spsk kanel
- 100 g hakkede nødder (valgfrit)
Flødeost glasur:
- 200 g flødeost
- 1 dl flormelis
- 3 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Pisk æg og olie sammen i en skål. Rør mel, bagepulver, brun farin, sukker, vanillesukker og kanel sammen i en anden skål. Tilsæt æggeblandingen til de tørre ingredienser. Tilsæt revet gulerødder og hakkede nødder, hvis disse ønskes. Rør langsomt rundt til det fordeler sig i dejen.
- Smør en bageform. Fordel dejen i formen. Bag gulerodskagen ved 180 grader almindelig ovn i 30-35 minutter, til den slipper let i kanten og er gennembagt. Lad gulerodskagen køle helt af.
- Lav imens glasuren ved at komme flormelis og citronsaft i en skål. Tilsæt flødeost lidt ad gangen i små stykker og rør, til du får en cremet glasur. Sprøjt eller smør flødeost glasuren på gulerodskagen, når kagen er kølet helt af.
39 kommentarer
mig og min mor kan rigtig godt lide kagen og glasuren det smager så godt
Kan kagen fryses ned?
Hej Natascha
Ja det kan den – uden glasuren 🙂
Hilsen Trine
Hvilken slags flødeost er bedst?
Jeg prøvede en anden opskrift for nogle uger siden, den blev kompakt og glasuren var ikke helt “rigtig” synes jeg. Den gang brugte jeg Buko original.
Hej Jette
Vi plejer at bruge Philadelphia 🙂
Jeg er ikke ret vild med kagen. Den er kompakt og smager ikke af ret meget.
Hej Susanne
Er du sikker på, at du har fulgt opskriften korrekt og bagt kagen på almindelig ovn, ikke varmluft? Den er nemlig en dejlig luftig gulerodskage.
Hej
Jeg glæder mig til at prøve denne kage i morgen.
Meeen mine bradepander er noget større end du beskriver din var.
Kan jeg bare doble op?
Hej Camilla
Ja opskriften kan godt fordobles hvis din form tilsvarende er dobbelt så stor. Husk at bagetiden skal justeres, så hold øje med den 🙂 god fornøjelse!
Min kage har nu stået 60 min i ovnen og er stadig flydende i midten og FÆRDIG i kanten. Så har endnu ikke smagt den, men tænker hele kanten skal skæres væk, da den er hård.
Har fulgt opskriften til punkt og prikke.
Hej Maria
Hvilken ovn indstilling bager du på?
180g alm ovn
Super og var ovnen forvarmet da du satte kagen ind?
Hvilken type form bager du kagen i?
Bedste gulerods kage jeg har smagt. Stadig lækker efter 4 dage. Super opskrift:)
Er den god og svampet også dagen efter bagning.?
Absolut 🙂
Hej Trine,
Jeg har et lille spørgsmål. Hvis man ønsker at bage kagen i varmeluft,
hvad skal den så stå på?
Mvh Aylin
Hej Aylin
Kagen skal bør bages på almindelig ovn indstilling 🙂
Hvis man har tænkt sig at putte lidt smør i cremen for at få en stivere konsistens hvor meget smør skal man så bruge?
Hej Nanna
Der kan du prøve dig frem. Jo mere smør der er i jo hårdere bliver glasuren når den kommer på køl.
Tak for svaret😊