Jeg har sådan glædet mig til at dele denne opskrift med jer! For jeg elsker elsker elsker passionsfrugt. Denne passionsfrugt curd er lavet på friske passionsfrugter og er den perfekte kombination af syrlig og sød.
Den tykke, cremede konsistens gør denne curd perfekt at bruge som fyld i kager, tærter eller chokolade. Den kan selvfølgelig også spises på boller eller scones.
Brug gode råvarer
Det vigtigste når man skal lave passionsfrugt curd er, at bruge nogle gode råvarer. Der skal bruges friske passionsfrugter, og altså ikke færdigkøbt passionsfrugt saft, da det er afgørende for smagen. Ligeledes skal der bruges friskpresset citronsaft.
Der kan bruges både saltet eller usaltet smør, det vil dog have betydning for smagen. Jeg bruger personligt altid saltet smør til curd da jeg synes det komplementerer det søde godt – men det er en smagssag.
pas på varmen
Det er nemt at lave curd, men det er også nemt at komme til at brænde den på. Det der sker når curd brænder på er, at æggen bliver kogt og så får man røræg-agtige klumper i sin curd. Det kan som regel redes ved at sigte din curd, men er selvfølgelig bedst at undgå. Så pas på varmen.
Hæld meget langsomt den varme passionsfrugtblanding i skålen med æg og pisk godt imens så varmen fordeles og du undgår, at æggene koges. Fortsæt med at piske grundigt når gryden stilles tilbage på varmen indtil den er tyknet.
Opbevar passionsfrugt curd på glas
Passionsfrugt curd holder sig bedst opbevaret på glas med låg i køleskabet. Så kan din curd holde sig god i op til 2 uger. Passionsfrugtcurden vil være let flydende når den er færdig men den tyknes når den køler helt af, og derfor skal passionsfrugt curden gerne stå på køl i cirka 2 timer inden den bruges.
Passionsfrugt curd
Ingredienser
- 100 ml frisk passionfrugtsaft*
- 150 g sukker
- 1 spsk citronsaft
- 75 g smør
- 2 æg
- 1 æggeblomme
Fremgangsmåde
- Skær passionsfrugterne over og skrab kød og saft igennem en sigte ned i et målebæger. Der skal bruges 100 ml. Kom saften i en lille gryde.
- Tilsæt citronsaft, smør og sukker, og varm det op ved middelhøj varme til smørret er smeltet.
- Pisk imens æg og æggeblomme sammen i en skål.
- Tag gryden af varmen og hæld meget langsomt den varme passionsfrugtblandng i skålen med æg imens der piskes konstant.
- Kom blandingen tilbage i gryden og varm den under omrøring ved lav varme i 4-5 minutter til det er tyknet. Passionsfrugtcurden vil tykne endnu mere når den køler af.
- Hæld passionsfrugtcurden på glas og stil den på køl i mindst to timer inden brug.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
2 kommentarer
Nu har min stået på køl natten over, og det kun lige toppen der har tyknet, kan det passe?
Hej Regitze
Nej den bør være forholdsvis tyk (ala yoghurt) når du hælder den på glas og så blive endnu tykkere inden for få timer. Har du fulgt ingredienslisten præcist? I så fald har du nok ikke ladet den tykne nok i gryden.