Passionsfrugt curd

Passionsfrugt curd
 

  • 2-3 timer
  • Begynder
Passionsfrugt curd opskrift

Jeg har sådan glædet mig til at dele denne opskrift med jer! For jeg elsker elsker elsker passionsfrugt. Denne passionsfrugt curd er lavet på friske passionsfrugter og er den perfekte kombination af syrlig og sød.

Den tykke, cremede konsistens gør denne curd perfekt at bruge som fyld i kager, tærter eller chokolade. Den kan selvfølgelig også spises på boller eller scones.

Brug gode råvarer

Det vigtigste når man skal lave passionsfrugt curd er, at bruge nogle gode råvarer. Der skal bruges friske passionsfrugter, og altså ikke færdigkøbt passionsfrugt saft, da det er afgørende for smagen. Ligeledes skal der bruges friskpresset citronsaft.

Der kan bruges både saltet eller usaltet smør, det vil dog have betydning for smagen. Jeg bruger personligt altid saltet smør til curd da jeg synes det komplementerer det søde godt – men det er en smagssag.

Passionsfrugt curd

pas på varmen

Det er nemt at lave curd, men det er også nemt at komme til at brænde den på. Det der sker når curd brænder på er, at æggen bliver kogt og så får man røræg-agtige klumper i sin curd. Det kan som regel redes ved at sigte din curd, men er selvfølgelig bedst at undgå. Så pas på varmen.

Hæld meget langsomt den varme passionsfrugtblanding i skålen med æg og pisk godt imens så varmen fordeles og du undgår, at æggene koges. Fortsæt med at piske grundigt når gryden stilles tilbage på varmen indtil den er tyknet.

Opbevar passionsfrugt curd på glas

Passionsfrugt curd holder sig bedst opbevaret på glas med låg i køleskabet. Så kan din curd holde sig god i op til 2 uger. Passionsfrugtcurden vil være let flydende når den er færdig men den tyknes når den køler helt af, og derfor skal passionsfrugt curden gerne stå på køl i cirka 2 timer inden den bruges.

Passionsfrugt curd opskrift

Passionsfrugt curd opskrift

Passionsfrugt curd

Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 250 ml
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Frisk og dejlig cremet passionsfrugt curd, lavet fra bunden af friske passionsfrugter. En himmelsk curd som kan bruges som fyld i kager, tærter, chokolade eller på boller og scones.

Ingredienser

  • 100 ml frisk passionfrugtsaft af 6-8 passionsfrugter
  • 150 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme

Fremgangsmåde

  • Skær passionsfrugterne over og skrab kød og saft igennem en sigte ned i et målebæger. Der skal bruges 100 ml. Kom saften i en lille gryde.
  • Tilsæt citronsaft, smør og sukker, og varm det op ved middelhøj varme til smørret er smeltet.
  • Pisk imens æg og æggeblomme sammen i en skål.
  • Tag gryden af varmen og hæld meget langsomt den varme passionsfrugtblandng i skålen med æg imens der piskes konstant.
  • Kom blandingen tilbage i gryden og varm den under omrøring ved lav varme i 4-5 minutter til det er tyknet. Passionsfrugtcurden vil tykne endnu mere når den køler af.
  • Hæld passionsfrugtcurden på glas og stil den på køl i mindst to timer inden brug.

Noter

Passionsfrugt curd holder sig i køleskabet i cirka 2 uger.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
4. marts 2021 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:




Del med en ven