Frisk og dejlig cremet passionsfrugt curd, lavet fra bunden af friske passionsfrugter. En himmelsk curd som kan bruges som fyld i kager, tærter, chokolade eller på boller og scones.
Skær passionsfrugterne over og skrab kød og saft igennem en sigte ned i et målebæger. Der skal bruges 100 ml. Kom saften i en lille gryde.
100 ml frisk passionfrugtsaft*
Tilsæt citronsaft, sukker og smør, og varm det op ved middelhøj varme til smørret er smeltet.
1 spsk citronsaft, 150 g sukker, 75 g smør
Pisk imens æg og æggeblomme sammen i en skål.
2 æg, 1 æggeblomme
Tag gryden af varmen og hæld meget langsomt den varme passionsfrugtblandng i skålen med æg imens der piskes konstant.
Kom blandingen tilbage i gryden og varm den under omrøring ved lav varme i 4-5 minutter til det er tyknet. Passionsfrugtcurden vil tykne endnu mere når den køler af.
Hæld passionsfrugtcurden på glas og stil den på køl i mindst to timer inden brug.
Noter
Passionsfrugt curd holder sig i køleskabet i cirka 2 uger.*1 passionsfrugt indeholder typisk 15-20 ml passionsfrugtsaft.