Bloggen har stået stille i nogle uger. Vi har haft travlt og jeg måtte endda lige et smut på hospitalet med mistanke om blindtarmsbetændelse. Heldigvis slap jeg med skrækken og er hjemme igen, klar til at dele flere gode opskrifter med jer.
I næste uge er det påske og jeg glæder mig til fem dage fri. Jeg skal i sommerhus og slappe af og hygge mig med masser af god mad. En af de kager jeg vil bage i ferien er denne fantastiske squashkage opskrift. Det er en af de mest svampede kager jeg nogensinde har bagt. Squashen og æblet i dejen gør kagen luftig og lækker og den har samtidig en vidunderlig krydret smag.
Dejen til denne squashkage er rigtig nem at lave. Squash og æble rives groft på et rivejern. Derefter røres de våde ingredienser sammen med de tørre til en tyk dej. Det revne æble og squash røres i dejen så det er godt fordelt.
Dejen fordeles i en springform som bages i cirka 40 minutter. Imens røres flødeglasuren sammen til en tyk og lækker glasur. Den smøres på kagen når kagen er fuldstændig afkølet.
Lav eventuelt et mønster i glasuren – det holder formen hvis du stiller kagen i køleskabet med det samme bagefter.
Værsgo’ at sætte tænderne i en af de mest svampede og lækre squashkager du nogensinde kommer til at smage!
Flere gode kageopskrifter:
- Chokoladekage til kagedekoration
- Blåbær- og citron sandkage
- Citronmåne
- Jordbærkage
- Chokolademoussekage med blåbær og brombær
Squashkage med flødeglasur
Ingredienser
Squashkage:
- 3 æg
- 2 1/2 dl rapsolie
- 5 1/2 dl mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl brun farin
- 2 dl sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 1/2 spsk kanel
- 1 æble
- 200 g squash
Flødeglasur:
Fremgangsmåde
Squashkage:
- Skræl og riv æblet groft på et rivejern. Riv også squashen groft på rivejernet (med skræl).
- Pisk æggene sammen med olie i en skål. Rør mel, brun farin, sukker, vanillesukker og kanel sammen i en anden skål. Rør melblandingen sammen med æggeblandingen. Tilsæt revet æble og revet squash og rør langsomt rundt, så det fordeler sig.
- Hæld dejen til squashkagen i en smurt springform med Ø26 cm. Bag kagen ved 180 grader almindelig ovn i cirka 40 minutter. Prik i midten af kagen med en strikkepind - den er færdig når der ikke hænger noget dej ved.
Flødeglasur:
- Lav flødeglasuren som beskrevet i opskriften. Når kagen er kølet fuldstændig af smøres flødeglasuren ud på kagen i et jævnt lag. Stil kagen i køleskabet indtil glasuren er stivnet.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
3 kommentarer
Kagen kan holde sig i flere dage 👍
Nøj hvor er det bare en lækker kage 🙂 Jeg puttede dog en flødeostfrosting på i stedet for flødefrosting. Det fungerede rigtig godt.
Må jeg gengive din opskrift på min blog? Jeg henviser og linker selvfølgelig til din blog.
Bedste hilsner
Maria Holm Søby
Hej Maria
Dejligt du kan lide opskriften!
Du er velkommen til at dele din egen fortolkning af opskriften med et link hertil, så længe du bruger din egen tekst (og opskrift tekst) og billeder og ikke kopierer vores.