Indlægget kan indeholde reklamelinks. Læs mere
Jeg er helt klar til at gå i gang med lækre sommertærter med bær i det dejlige vejr! Der er ikke noget mere dansk end jordbærtærter og hindbærtærter og det minder mig om sommer, sol og hygge i haven.
Spring til
▲
Til sådanne frugttærter skal ofte bruges en god mørdej. Jeg har gennem tiden afprøvet mange forskellige mørdeje, men Mette Blomsterbergs opskrift på mørdej er og bliver den bedste og min absolutte favorit.
Mørdej kan bruge til alt muligt lækkert, for eksempel jordbærtærte, hindbærtærte og blåbærtærte.
Mørdej opskrift
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 150 g smør (stuetemperatur)
- 100 g flormelis
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Rør mel og flormelis sammen i en skål. Smuldr smørret ned i melblandingen. Saml til sidst dejen med ægget og ælt det, til du får en smidig mørdej.
- Stil mørdejen i køleskabet i 1/2 time før den rulles ud.
Noter
Tilpasset fra: Mette Blomsterberg
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
4 kommentarer
Godaften <3 Hvor langt tid skal dejen ha' i ovnen? Just asking 🙂
Hej Sara,
Det kommer an på, hvad du bruger mørdejen til 🙂 Hvis du vil lave små tærter som på billedet, kan du finde instrukser på bagning her: http://www.bageglad.dk/mini-blabaer-og-hindbaertaerter/
Hej, vil rigtig gerne bage dine tærter. De ser bare så lækre ud! Men kan man godt bruge margarine til mørdejen? Eller skal det være med smør? 🙂
Hej Cecilie,
Du kan sagtens bruge margarine. God fornøjelse!