Mandeltærte (Toscakage)

Mandeltærte (Toscakage)
 

  • 4+ timer
  • Middel
Toscakage (mandeltærte) fra Bageglad.dk

Jeg er hjemme igen efter nogle dage i Tyskland med arbejdet. Det er jo skønt at komme hjem til det fantastiske solskin og jeg har holdt en velfortjent forlænget weekend.

I dag vil jeg dele denne lækre mandeltærte/Toscakage med jer. Den smager som dem, man kan få på café med en lækker mazarin og karameliseret overflade.

Toscakage (mandeltærte) fra Bageglad.dk

 

Tærten er tung – man kan kun spise ét stykke – så denne tærte mætter mange! Lav eventuelt halv portion. Først laves mørdejen, som skal stå i køleskabet i en halv times tid. Derefter røres mazarinmassen sammen.

Mørdej og mazarinmasse fordeles i tærteformen og bages i en halv time. Herefter skal kagen køle helt af. Man kan enten lade den stå i køleskabet natten over, eller som jeg sætte den i fryseren i en halv times tid, til kagen er helt kold.

Bemærk at på billedet er der en stor klump mørdej tilovers. Jeg har tilpasset mængden af mørdejen i opskriften nedenfor så det passer til den mængde, der skal i en tærteform på ca. 22 cm.

Når tærten er kølet af, laves karamellen og flækkede mandler røres i. Jeg synes at karamellaget var for tykt på min tærte, derfor har jeg halveret mængden af karamel i opskriften nedenfor.

Mandelkaramellen fordeles over tærten og bages igen i et kvarter. Tærten skal nu stå i køleskabet i minimum 4 timer inden servering.

Toscakage (mandeltærte) fra Bageglad.dk

Toscakage (mandeltærte) fra Bageglad.dk

Mandeltærte (Toscakage) opskrift

Mængde: 12 personer (cirka)
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Mørdej:

  • 150 g mel
  • 75 g blødt smør
  • 50 g flormelis
  • ½ æg
  • 1/4 tsk vanillesukker

Mazarinmasse:

  • 150 g rå marcipan
  • 100 g sukker
  • 65 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme

Mandelkaramel:

  • 100 g sukker
  • 60 g smør
  • ½ dl piskefløde
  • ½ spsk honning
  • 200 g smuttede og flækkede mandler

Sådan gør du

Mørdej:

  • Ælt alle ingredienserne sammen til en smidig dej. Stil mørdejen i køleskabet i 30 minutter.
  • Rul mørdejen ud og fordel den i en tærteform på cirka 22 cm.

Mazarinmasse:

  • Mos marcipan og sukker sammen med fingrene. Ælt smørret i. Til sidst æltes ægget og æggeblommen i.
  • Fordel mazarinmassen over mørdejen i tærteformen. Bag nu tærten ved 175 grader i 25-30 minutter.
  • Afkøl tærten i køleskabet natten over eller i fryseren til tærten er helt kold.

Mandelkaramel:

  • Kom sukker, smør, piskefløde og honning i en lille gryde og kog det op under omrøring. Lad blandingen boble indtil det bliver til en tyk karamel.
  • Fjern gryden fra varmen og rør de smuttede, flækkede mandler i. Fordel mandelkaramellen udover den kolde tærte. Bag tærten igen ved 185 grader i 12-15 minutter.
  • Sæt tærten i køleskabet i minimum 4 timer inden servering.

Noter

Tilpasset fra: Mette Blomsterberg
Toscakagen er velegnet til frysning.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

 

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
20. maj 2012 af Trine 2 kommentarer

2 kommentarer

  • Anonym Svar

    Du har en irriterende reklame som sidder fast i bunden af skærmen og går op over det midterste af teksten. Når man forsøger al lukke den kommer man over på siden med bageudstyr. Det er pænt irriterende og det virker som om reklamer prioriteres over læsere.

    6. oktober 2019 at 08:12
    • Trine Svar

      Hej Anonym
      Annoncen lukkes ved at klikke på krydset i dens højre hjørne. Hvilken skærmstørrelse sidder du på?

      6. oktober 2019 at 17:38

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven