Hvad kan chokolade smørcreme bruges til?
Denne flotte blanke chokolade smørcreme vil være prikken over i’et i eller på mange forskellige typer af kager. Den er fast nok til at holde sin form, hvilket gør den oplagt at sprøjte med en sprøjtepose og tylle. Den ser nemlig ekstra flot og blank ud, når der sprøjtes mønster, for eksempel oven på kager, desserter eller cupcakes.
Chokolade smørcremen kan også bruges som fyld i kager. Fordi den er fast nok til at holde form er den god i lagkager, også hvis de ikke skal smøres op eller overtrækkes med fondant.
Sådan laves skinnende blank smørcreme
Denne helt særlige chokolade smørcreme er skinnende blank og glansfuld. Det skyldes tre nøgleingredienser:
- Glukosesirup er nøglen til at give smørcremen den flotte blanke og glatte overflade. Den bidrager også til at gøre smørcremen silkeblød.
- Mørk chokolade giver ud over fantastisk lækker smag også sit bidrag til den flotte glans.
- Smør giver smørcremen en naturlig glans og hjælper til, at den kan holde sin form, når den sprøjtes.
Det er rigtig nemt at lave den blanke chokolade smørcreme. Chokolade, glukosesirup, mælk og salt skal smeltes i en lille gryde. Imens piskes smørret luftigt og røres sammen med flormelis, kakao og vaniljesukker. Til sidst tilsættes den smeltede chokoladeblanding og det hele røres til en blank og silkeblød smørcreme.
Sådan sprøjtes chokolade smørcreme
Fyld smørcremen i en sprøjtepose med en tylle. Pres sprøjteposen fladt på bordet for at eliminere eventuelle luftbobler i smørcremen inden der sprøjtes. Hold sprøjteposen lodret med begge hænder, når du sprøjter.
Flere glasuropskrifterr:
- Hindbær cream cheese glasur
- Passionsfrugt curd
- Vanilje buttercream glasur
- Nutella cream cheese glasur
- Kagecreme
Blank mørk chokolade smørcreme
Ingredienser
- 150 g god mørk chokolade
- 75 g glukosesirup
- 1/4 dl mælk
- 1/4 tsk salt
- 200 g blødt usaltet smør
- 100 g flormelis
- 50 g kakako
- 1/2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Hak den mørke chokolade groft eller brug chokoladepoletter. Kom chokoladen i en lille gryde sammen med glukosesirup, mælk og salt. Opvarm ved lav til middel varme under konstant omrøring med dejskraber, indtil chokoladen smelter og der dannes en tyk chokolademasse. Fjern gryden fra varmen og lad det køle af.150 g god mørk chokolade, 75 g glukosesirup, 1/4 dl mælk, 1/4 tsk salt
- Pisk imens bløt smør ved høj hastighed på røremaskine eller med elpisker, til det er luftigt. Tilsæt flormelis, kakao og vaniljesukker, og pisk det med til en glat smørcreme.200 g blødt usaltet smør, 100 g flormelis, 50 g kakako, 1/2 tsk vaniljesukker
- Tilsæt chokolademassen og pisk langsomt, til smørcremen er helt glat. Tilpas konsistensen som ønsket (se noter).
Noter
*1 portion giver 8 dl. Dette er nok til at dække en kage på Ø22 cm eller sprøjte glasur på cirka 18 cupcakes. Holdbarhed:
Smørcremen bør stilles i køleskabet på en varm dag og holde sig i op til 5 dage, men kan ellers holde sig ved stuetemperatur i 2 dage.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar