I en travl hverdag er det praktisk med hurtig aftensmad, men det behøver ikke betyde, at det ikke skal være lækkert. Martin og jeg har begge travlt på arbejdet for tiden og kommer hjem i sidste øjeblik. Det passer ikke vores 2 årige Maya, som meget gerne vil have mad på bordet senest 17:30, så vi gør alt hvad vi kan for at få lavet noget hurtig aftensmad i hverdagen.
Disse quesedillas løser opgaven perfekt. De indeholder alle Mayas favorit grøntsager, og der kan være lækker mad på bordet på 30 minutter.
Quesedillas er mexicanske wraps, som ristes sprøde på panden eller i ovnen med ost og fyld. Jeg har lavet disse quesedillas med krydret kylling, spinat, og forskellige grøntsager og så er der salsa, guacamole og creme fraiche til. Jeg anbefaler at blande mozzerella og cheddar i dine quesedillas. Det giver en afsindig lækker smag.
Man kan naturligvis variere fyldet. De er også virkelig lækre med kødsauce. Eller man kan bare tømme køleskab eller bruge rester fra aftenen før.

Quesedillas med kylling og spinat
Ingredienser
Kylling:
- 200 g kyllingebryst eller inderfilet
- Olivenolie til stegning
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk paprika
- 1/4 tsk oregano
- 1/2 tsk timian
- Salt og peber
Fyld:
- 4 spsk salsa
- 100 g baby spinat
- 6-8 cherrytomater i kvarte
- 50 g løse majs
- 100 g sorte bønner
- 100 g revet mozzerella
- 100 g revet cheddar
- Lidt frisk koriander (valgfrit)
Quesedillas:
- 4 mellemstore wraps
- Olivenolie til stegning
Guacamole:
- 1 moden avocado
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- Salt
- Lidt creme fraiche (valgfrit)
Tilbehør:
- Creme fraiche
Fremgangsmåde
- Skær kyllingen i små stykker.
- Pil og pres hvidløget. Svits hvidløget i lidt olie på panden og tilsæt kyllingen. Steg kyllingen til den er gennemstegt og krydre med paprika, oregano, timian, salt og peber. Stil kyllingen til side i en skål.
- Kom salsa, grøntsager til fyld og kylling på halvdelen af en wrap. Drys mozzerella og cheddar over, og sørg for at det når ud til kanten. Den smeltede ost vil hjælpe med at holde quesedillaen lukket.
- Fold wrappen i halv, så den ligner en halvmåne, og pres den let flad. Gentag processen med de resterende wraps og fyld.
- Steg quesedillas på panden med olivenolie ved middelhøj varme. Vend den når den er let gylden og steg den kort på den anden side, så den bliver sprød.
- Lav imens guacamole ved at mose en avocado med en gaffel og røre sammen med citronsaft, salt og evt. lidt creme fraiche.
- Server quesedillas varme med guacamole og creme fraiche.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar