Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanilje cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanilje cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanilje. Efter mange forsøg har jeg endelig… ENDELIG!… mestret den: verdens bedste vanilje cupcake opskrift!
Tips til at bage perfekte vanilje cupcakes
Disse vanilje cupcakes er nemme og hurtige at lave. På 20-30 minutter er de klar til at komme i ovnen. Her er et par tips, som sikrer dig de lækreste, luftige cupcakes:
- Brug en røremaskine for det mest luftige resultat.
- Sørg for at ovnen er opvarmet på præcis 170 ° C (alm. ovn) inden kagerne sættes ind.
- Tjek dine cupcakes efter 25 minutter. De er færdige når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind, der stikkes i midten af en cupcake og har en let gylden overflade.
- Flyt straks cupcakesene over på en bagerist til afkøling, så bunden ikke bliver fugtig.
- Hvis nogle af dine cupcakes er krakeleret i overfladen kan de presses let sammen imens de stadig er varme.
Bagetip
Det vigtigste kriterie for luftige cupcakes er at undgå at overpiske dejen efter alle ingredienserne er rørt sammen.
Sådan styrer du formen på cupcakes
Disse cupcakes hæver meget og du kan styre formen på dem ved at styre hvor meget dej, der fyldes i hver cupcakeform. Hvis du ønsker en flad cupcake skal formene fyldes halvt op, hvorimod hvis du ønsker en rund top skal de fyldes 3/4 op.
Idéer til cupcakeglasur
Jeg elsker disse vanilje cupcakes fordi de er så alsidige. Man kan spise dem som de er, eller man kan tilsætte lækkerier til dejen, f.eks. hakket chokolade, Daim eller M&Ms, eller man kan sprøjte en lækker glasur ovenpå.
Her er nogle af mine yndlings glasuropskrifter til cupcakes:
- Pisket vanilje smørcreme
- Vanilje cream cheese glasur
- Karamel smørcreme
- Chokolade smørcreme
- Italiensk marengs smørcreme
- Vanilje smørcreme
Se alle glasuropskrifter.
Se også alle cupcake opskrifter.
Perfekte vanilje cupcakes
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
- 225 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 125 g blødt usaltet smør
- 175 g sukker
- 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
- 3 æg (stuetemperatur)
- 1 dl piskefløde (stuetemperatur)
Fremgangsmåde
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.225 g mel, 1½ tsk bagepulver, 1 knivspids salt
- Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium hastighed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.125 g blødt usaltet smør, 175 g sukker
- Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør indimellem og husk at skrab dej ned af siderne.3 æg
- Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det. Dejen må ikke overpiskes.2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
- Fyld dejen i muffinsforme – fyld dem halvt op for flade cupcakes eller 3/4 op for runde cupcakes. Bag dem i 25-30 min. ved 170˚C (alm. ovn) til de er let gyldne.
- Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
53 kommentarer
Super gode muffins. Man kan let bruge opskriften som en grund opskrift og så ellers blande smeltet chokolade og kakao i eller revet appelsinskal og presset appelsinsaft i.
Lækre muffins!
Tit når jeg laver muffins bl.a. vanilje muffins – bliver de ALT for tørre. Men dem her er lige i øjet! <3
Dog står der at, de skal være 30-35 min. Inde i oven på 170 grader. Men mine var tilpasse færdige allerede efter 15 min. Godt jeg holdte øje med dem. Smager super godt! Brugte både vanilje stang, og pulver for at give dem mere smag af vanilje.
Tusind tak for at sige at du skal have 15 minutter jeg syntes også at det andet var for meget måske er det anderledes i andre ovne
Hvad er usaltet smør ??? Kan man godt bruge almindelig smør????
Hej Emilie
Usaltet smør er mindre salt end almindeligt smør. Det betyder noget for smagen. Man kan købe det i større supermarkeder. KH Trine
Lækre cupcakes.
Men 12 i én portion? Så er Mette B’s muffinform enormt stor.
Jeg doblede opskriften, fordi jeg skulle bruge 24 cupcakes og har 56 muffins plus 1 kage på 22 cm ø.
Der bliver ikke doblet op næste gang.
jeg laver dem til min mors fødselsdag imorgen
Vil lige vide om de 170 ved varm luft eller alm. Ovn
Kan de fryses?
Hej Janne
Ja det kan de sagtens 🙂
Skal måske bage dem de ser så lækre ud jeg vil spørger min mor om jeg må dele dem ud til min 9 år’s fødselsdag : ) : 0 er så overrasket nu siger jeg det igen de ser så lækre ud :o)
Liva det er mig der er liva
hej.
kan man godt lave disse som minimuffins ? i så fald hvormeget dej skal der så ca bruges når man skal bruge 40 mini muffins ?
på forhånd tak 🙂
mvh sussi
Hi 🙂 prøver denne opskrift For Første gang, men jeg er i tvivl om fløden der skal i… skal den være pisket eller flydende? 🙂
[…] forventet at det ville mislykkedes, men sikke fine de blev. Opskriften jeg har brugt kan findes hér og […]