Er det ikke bare skønt med helligdage? En forlænget weekend med ren afslapning og hygge i familiens skød. Min søster og jeg er taget til Nordsjælland, hjem til vores forældre, hvor vi bliver i påskedagene. De næste dage står på madlavning og gæster – og jeg skulle også gerne lige klemme en eksamensopgave ind. I dag slapper vi bare af og nyder solskinnet – med masser af tæpper på! Og til afslapning hører selvfølgelig chokoladekage.
Denne chokoladekage opskrift med smag af appelsin laves rutinemæssigt hjemme hos os. Den er svampet og luftig og har det ekstra lille pift af appelsin, som gør, at den ikke bliver kedelig og tør.
Det er desuden en nem chokoladekage opskrift, som er hurtigt lavet, og den kan serveres som den er eller med en kugle vaniljeis eller friske bær.
Mængden af appelsin i chokoladekagen kan selvfølgelig justeres efter smag. Pres saften ud af appelsinerne og riv derefter skallen (sørg for, at bruge usprøjtede eller økologiske appelsiner). Smelt chokoladen i mikroovnen (husk at røre i det indimellem så det ikke brænder på) og hæld den i dejen. Dejen bliver bedst, når den er rørt på en røremaskine, f.eks. en KitchenAid.
Resultatet bliver en luftig, lysebrun chokoladekagedej, som fordeles i en bradepande eller springform.
Afhængigt af din ovn skal chokoladekagen bages i 30 til 40 minutter. Tjek at den er færdig ved at stikke en strikkepind eller tandstikker i midten af kagen. Chokoladekagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved, når du tager den op.
Lad chokoladekagen køle helt af inden du skærer af den, selvom det er svært at vente. Denne lækre chokoladekage smager bedst, når den er kølet helt af.
Chokoladekage med appelsin
Ingredienser
- 185 g stuetempereret smør
- 300 g sukker
- 4 æg
- 180 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- 50 g god mørk chokolade
- 2 spsk kakao
- 1 dl mælk
- reven skal fra 1 appelsin
- 1 dl appelsinsaft
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn). Smør en form eller kom bagepapir i.
- Rør det bløde smør sammen med sukker på en køkkenmaskine, til det er hvidt. Tilsæt æggene.
- Smelt den mørke chokolade i mikroovnen (husk at røre i det indimellem) og rør det sammen med mel og bagepulver. Tilsæt kakao, reven appelsinskal, mælk og appelsinsaft. Bland det med sukker-smør-blandingen.
- Hæld dejen i formen og bag den på nederste rille i ovnen. En høj chokoladekage i springform bages i 45-60 minutter. En flad chokoladekage i bageform bages i 30-40 minutter. Kagen skal endelig ikke have for længe, da den så bliver tør, så hold øje med den.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
11 kommentarer
Lækker kage
Hej
Jeg vil prøve at lave denne kage, men mangler et mål på formen… Håber på hurtigt svar.
Mvh
Marlene
Hej Marlene
En form på cirka 30×20 cm er passende, men der sker intet ved at den er lidt større eller mindre. Husk altid at tjekke om kagen er færdigbagt ved at stikke en strikkepind/tandstik i midten af kagen. Kagen er færdig når der ikke hænger dej ved. For alle ovne er nemlig forskellige 🙂 god fornøjelse!
Hj kan man godt putte en dl mælk i eller noget andet kan ikke tåle appelsin og der skal helst være chokolade i
Hej, du kan sagtens undlade appelsinen. Så smager den bare af chokolade.
man bli`r da i godt humør speciel chokoladekage med hindbærmuss
Super lækker – jeg hældte chokolade over den, det var 55% og lys chokolade, ca samme mængde.
Super god chokolade kage. Som er blød og svampet. Har en god mørk smag af chokolade. Helt klar en opskrift som skal skrives ind i vores favorit opskriftsbog.
Den er bare helt suveræn…lavede den på skiferie i Sverige og ALLE var vilde med den…klart en ny feriefavorit herhjemme
Den bedste chokoladekage ever 🙂
Den er simpelthen bare så lækker! 😀