Jeg har ikke den store chokoladetrang hvad angår kager, men min familie har flere chokoladeelskere og da mit bagehjerte primært brænder for, at gøre andre glade, bager jeg jævnligt chokolade cupcakes- og kager.
Jeg synes det er sjovt at overraske og kaste mig ud i nye opskrifter, så det ikke altid er det samme jeg serverer. Jeg har dog nogle opskrifter som jeg alligevel altid vender tilbage til, fordi folk spørger efter dem, og dette er en af dem: de luftige og lækre chokolade cupcakes med chokolade smørcreme. Disse chokoladecupcakes er en gammel Martha Stewart opskrift som jeg har lavet utallige gange og som altid er en succes og står på listen over vores yndlingscupcakes.
I denne cupcake opskrift bruges olie i stedet for smør, så opskriften er altså et godt alternativ hvis man af den ene eller anden årsag ikke kan tåle eller vil spise smør – men så skal man undlade smørcreme glasuren. Ønsker man cupcakes helt uden mælkeprodukter kan man erstatte mælken med soyamælk i forholdet 1:1.
Tag dig ikke af, at det virker som en stor mængde olie, der skal i cupcakesene. Resultatet bliver lækre, svampede chokolade cupcakes som er gode i flere dage. Den store mængde olie kan dog trænge igennem muffinsformene hvis man køber de tynde billige af slagsen, så sørg for at bruge tykke muffinsforme eller hav nogle erstatningsforme klar efter bagningen og kom kagerne over i dem.
Chokolade cupcakesene er gode som de er, men de bliver kun bedre hvis du topper dem med vores lækre chokolade smørcreme lavet på en god kvalitetschokolade. Cupcakesene er også rigtig gode med vanille cream cheese frosting!
Værsågod at sætte tænderne i disse superlækre chokoladebomber!
Chokolade cupcakes med chokolade smørcreme opskrift
Ingredienser
Chokolade cupcakes:
- 6 dl mel
- 3 spsk kakao
- 200 g sukker
- 3 1/2 dl vegetabilsk olie
- 2 æg
- 1 tsk vanilleessens eller 1/2 tsk vanillesukker
- 2 1/2 dl mælk
- 1 1/2 tsk natron
- 2 spsk citronsaft
Chokolade smørcreme:
Fremgangsmåde
Chokolade cupcakes:
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Rør mel, kakao og vanillesukker hvis dette bruges sammen i en skål. Pisk olie og sukker sammen ved høj hastighed på køkkenmaskine eller med elpisker i en anden skål. Tilsæt æggene og vanilleessens hvis dette bruges til olie-sukker blandingen og pisk det sammen.
- Tilsæt melblandingen lidt ad gangen med lidt af mælken og pisk blandingen på lav hastighed. Fortsæt indtil alt melet og mælken er pisket sammen med dejen. Rør natron ud i citronsaften og tilsæt det til dejen og pisk det sammen.
- Fordel cupcakedejen i muffinsforme. De skal fyldes trekvart op. Bag chokolade cupcakesene ved 175 grader i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Chokolade smørcreme:
- Følg opskriften for at lave chokolade smørcremen. Kom smørcremen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt den på cupcakesene, når de er afkølede.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
2 kommentarer
Konsistens og bagetid er sådanset ok, men de smager ikke af noget. Der er alt for lidt kakao i – eller måske er mine spiseskeer bare for små. Jeg kommer i hvert fald ikke til at bruge denne opskrift igen.
Hej Dina
Smagen afhænger naturligvis af kvaliteten og kraften af den kakao du bruger. Du kan passende justere mængden lidt op, hvis du synes de smager for lidt af chokolade.