Smørcreme er en afsindig lækker form for glasur, som især er velegnet til at sprøjte på cupcakes og smørre på eller imellem lag på en kage. Den er nem at arbejde med og holder formen rigtig godt hvis der er den rigtige balance mellem vådt og tørt.
Smørcreme findes i forskellige varianter, blandt andet den klassiske vanille smørcreme men også mere luftige varianter som pisket smørcreme. Og den findes naturligvis også i en chokoladevariant.
Chokolade smørcreme kan laves med forskellige styrker af kakaosmag, altefter hvor kraftig en chokoladesmag man ønsker. Til de ægte chokoladeelskere kan kakaosmagen næsten ikke blive for kraftig – de elsker en god chokoladebombe! Til dem kan vi anbefale denne kraftige, mørke chokolade smørcreme. Bliver det for hæftigt til din opskrift skal I vælge vores mildere chokolade smørcreme.
Den kraftige kakaosmag i denne smørcreme opnåes ved at bruge en mørk kakao af høj kvalitet (gerne dutch processed) og tilsætte kaffe, som fremhæver smagen af kakao uden at det kommer til at smage af kaffe.
Flormelisen og kaffen bruges til at styre teksturen på smørcremen. Er din smørcreme for blød så tilsæt mere flormelis. Er den for tør så tilsæt mere kaffe.
Kraftig mørk chokolade smørcreme
Udstyr (indeholder reklame)
- Sigte
Ingredienser
- 225 g blødt smør
- 450 g flormelis
- 50 g mørk kakao**
- 1 tsk vanilleessens
- 3-5 spsk kold kaffe
Fremgangsmåde
- Kom smørret i en mellemstor skål, gerne skålen på en røremaskine. Pisk smørret luftigt på køkkenmaskine eller med elpisker.
- Rør flormelis og mørk kakao sammen i en anden skål og sigt det over i smørret lidt ad gangen. Pisk indimellem.
- Tilsæt vanilleessens. Tilsæt kold kaffe en spiseskefuld ad gangen under piskning indtil du opnår den ønskede konsistens, som nemt kan sprøjtes eller smørres ud.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar