Sæt tænderne i de her skønne, uhyggelige (men også ret nuttede) spøgelse cupcakes og du er garanteret et smukt marengsoverskæg! Disse supernemme, svampede chokolademuffins er nemlig toppet med de skønneste marengsspøgelser, som er lige til at spise 😉
Og spøgelserne gemmer på en overraskelse! Indeni er den lækreste midte af mørk chokolade ganache, som vil få enhver chokoladeelsker til at hvine af lykke.
Om chokolade spøgelse cupcakes
De skønne cupcakes består af tre elementer:
- Svampede, luftige chokolademuffins, som kan laves i 1 skål og lynhurtigt kan sættes i ovnen
- En nem og hurtig chokoladeganache, med den lækreste intense smag af mørk chokolade
- En kridhvid italiensk marengs, som er så luftig og let, at den føles som en sky
Chokolade ganache overraskelse
Jeg har fyldt mørk chokolade ganache i midten af mine cupcakes, som en lille overraskelse når man spiser dem. Det er en supernem måde at sparke ekstra meget chokoladesmag i dine muffins.
Chokolade ganache kræver kun tre ingredienser: chokolade, piskefløde og smør, og det er klart på 10 minutter. Så det kan virkelig anbefales at lave det her trin, når du laver dine spøgelse cupcakes!
Den nemmeste måde at fylde chokolade ganache i dine muffins er ved at grave et lille hul i midten med et værktøj beregnet til formålet, eller en lille ske. Fyld din ganache i en sprøjtepose, imens den stadig er varm, klip et hul og sprøjt så flydende ganache i din muffin.
Sprøjt og pynt dine Halloween cupcakes
Det er rigtig nemt at sprøjte spøgelser på sine cupcakes med italiensk marengs. Det eneste det kræver, er en stor tylle med rundt hul og en sprøjtepose.
Når du skal fylde italiensk marengs i din sprøjtepose er det vigtigt, at du så vidt muligt moser marengsen ned på siden af sprøjteposen. Det hjælper til at undgå luftbobler. Når du har fyldt alt marengsen i din sprøjtepose, så pres den flad på køkkenbordet og pres på eventuelle luftbobler, du kan se. Så undgår du luftbobler i dine spøgelser.
For at sprøjte spøgelser holdes sprøjteposen lodret over midten af en cupcake. Sprøjt ned på cupcaken i midten af den, indtil omridset af marengsen er, som du ønsker størrelsen på spøgelset. Træk sprøjteposen lidt opad og så lidt ned igen, og sprøjt videre. Så dannes den fine spøgelseskrop. Til sidst trækkes opad i en hurtig bevægelse, så der dannes en spids.
Pynt spøgelset med sukkerøjne og en chokoladepolet, f.eks. fra Callebaut. Brug en pincet til at placere dem, så du ikke rører marengsen!
Brændt marengs
Marengsen kan spises “rå” eller brændt. Brug en gasbrænder til forsigtigt at farve spøgelserne lysebrune. Undgå ansigtet, så det ikke smelter! 😉
Spøgelse cupcakes til Halloween
Ingredienser
Chokolade cupcakes:
- 150 g mel
- 50 g kakao
- 200 g sukker
- 1 spsk bagepulver
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 3/4 dl rapsolie
- 1 dl varm kaffe
Mørk chokolade ganache:
- 100 g god mørk chokolade
- 1 dl piskefløde
- 15 g smør
Italiensk marengs:
- 1/3 portion af min italiensk marengs opskrift
Fremgangsmåde
Chokolade cupcakes:
- Sigt mel og kakao sammen i en stor skål. Tilsæt sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt og pisk det sammen med et piskeris.150 g mel, 50 g kakao, 200 g sukker, 1 spsk bagepulver, 1/2 tsk vaniljesukker, 1/2 tsk salt
- Tilsæt æg, mælk og rapsolie, og rør dejen sammen med en grydeske.1 æg, 1 dl mælk, 3/4 dl rapsolie
- Tilsæt varm kaffe og rør dejen sammen i roligt tempo.1 dl varm kaffe
- Fordel dejen i 12. Sæt muffinsformene i en muffinspande. Bag cupcakesene ved 180 grader (alm. ovn) i 15-17 minutter. De er færdigbagte når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller tandstik stukket i midten af kagerne.
- Løft cupcakesene ud af muffinspanden og lad dem køle helt af på en bagerist.
Mørk chokolade ganache:
- Hak den mørke chokolade groft eller brug chokoladepoletter (f.eks. fra Callebaut). Kom det i en lille skål. Opvarm piskefløde til lige under kogepunktet i en lille gryde. Hæld piskefløden over chokoladen og lad det trække i 2 minutter. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet. Tilsæt smør i små stykker og rør yderligere, til smørret er smeltet og du har en helt glat ganache.100 g god mørk chokolade, 1 dl piskefløde, 15 g smør
- Fyld ganachen i en sprøjtepose.
- Lav et lille hul i midten af hver muffin med et værktøj beregnet til formålet eller grav den lidt ud med en teske – cirka 3 cm dybt og 1,5-2 cm i diameter.
- Klip et hul i sprøjteposen og fyld hullerne i cupcakesene med mørk chokoladeganache.
Italiensk marengs:
- Lav italiensk marengs efter anvisning i opskriften. Bemærk at det er en lille mængde vi laver til disse cupcakes, så det er lettest at piske marengsen med elpisker i stedet for røremaskine.
- Fyld marengsen i en sprøjtepose med en stor rund tylle.
Pynt cupcakes:
- Hold sprøjteposen lodret over en cupcake. Sprøjt i roligt tempo indtil du har en rund cirkel som er den størrelse, du ønsker spøgelsets bund skal være. Træk let opad og lidt ned igen inden du sprøjter næste del af spøgelset. Gentag med øverste del af spøgelset. Til sidst, hiv opad i en hurtig bevægelse, så spøgelset får en “tut”.
- Pynt spøgelset med sukkerøjne og en chokoladepolet som mund. Brænd eventuelt marengsen med gasbrænder inden servering.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
2 kommentarer
Hvordan kan man varme dem igen efter de er blevet frosset?
Hej Simon
Cupcakes frosset uden marengsen skal blot tø op på køkkenbordet – det går hurtigt ☺️