Lige siden jeg var helt lille har min yndlingsis været Cookies & Cream fra Häagen-Dazs. Aldrig har en is været bedre end når den smagte af vanille og Oreos i denne perfekte smagskombination!
Jeg har siden mine sene teenageår desværre ikke kunnet tåle mælkeprodukter og eftersom Häagen-Dazs endnu ikke har lavet en mælkefri version af denne is har jeg måttet undvære denne fantastiske is medmindre jeg var så heldig at finde en mælkefri version på ferie i USA, da den ikke er særlig udbredt i Danmark.
Da vi sidste år fik en ismaskine foræret var mit afsavn forbi! Nu kan jeg nemlig selv lave denne fantastiske is derhjemme! Her følger opskriften på Oreo is som kan laves med eller uden mælkeprodukter.
Oreo-is består af en god vanilleis som er tilsat hakkede Oreos og derefter frosset igen. Jeg laver min is på ismaskine for at undgå iskrystaller og for at den får den perfekte konsistens.
Jeg tror grunden til, at Oreo-is er så fantastisk er, at Oreo kiksen bliver en anelse blød af at være i fryseren. På en eller anden måde bliver de bløde kiksestykker i den lækre vanilleis så lækker, at man får lyst til at grave alt kiksen ud af isen og spise først!
Vidste du i øvrigt, at Oreos er mælkefri? Jeg har altid troet af vanillecremen var lavet med mælk, men nej – de er 100% sikre for mælke- og laktoseallergikere. Heldigt for mig, for så kan jeg også spise dem!
Oreo is
Ingredienser
- 6-8 Oreos
- 2 pasteuriserede æg
- 1,5 dl sukker
- 1/2 tsk vanillesukker
- 3 dl piskefløde
- 1 dl mælk
Fremgangsmåde
- Hak Oreo småkagerne groft med en kniv. Stykkerne skal ikke være for store, så kan de stoppe rotoren på ismaskinen.
- Pisk de pasteuriserede æg, sukker og vanillesukker i en skål med en elpisker. Pisk piskefløden til en let flødeskum i en anden skål. Rør flødeskummen ud i æggesnapsen sammen med mælken stille og roligt, uden at slå luften ud af isen.
- Hæld isen i din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
- Når der er 10 minutter tilbage af isprocessen tilsættes Oreo stykkerne og fordeles i isen af maskinen. Lad isen efterfryse i minimum 1 time inden servering for den bedste Oreo-konsistens.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
2 kommentarer
Når du skriver pasteuriserede æg, er det så æggeblommer du mener? Eller både æggeblommer og æggehvider?
Hej Mille
Det er hele æg 🙂 altså både æggeblommer og æggehvider.