Oreo-is

Oreo-is
 

 • 1-2 timer
 • Begynder
Oreo is opskrift fra Bageglad

Lige siden jeg var helt lille har min yndlingsis været Cookies & Cream fra Häagen-Dazs. Aldrig har en is været bedre end når den smagte af vanille og Oreos i denne perfekte smagskombination!

Jeg har siden mine sene teenageår desværre ikke kunnet tåle mælkeprodukter og eftersom Häagen-Dazs endnu ikke har lavet en mælkefri version af denne is har jeg måttet undvære denne fantastiske is medmindre jeg var så heldig at finde en mælkefri version på ferie i USA, da den ikke er særlig udbredt i Danmark.

Da vi sidste år fik en ismaskine foræret var mit afsavn forbi! Nu kan jeg nemlig selv lave denne fantastiske is derhjemme! Her følger opskriften på Oreo is som kan laves med eller uden mælkeprodukter.

Oreo-is består af en god vanilleis som er tilsat hakkede Oreos og derefter frosset igen. Jeg laver min is på ismaskine for at undgå iskrystaller og for at den får den perfekte konsistens.

Jeg tror grunden til, at Oreo-is er så fantastisk er, at Oreo kiksen bliver en anelse blød af at være i fryseren. På en eller anden måde bliver de bløde kiksestykker i den lækre vanilleis så lækker, at man får lyst til at grave alt kiksen ud af isen og spise først!

Vidste du i øvrigt, at Oreos er mælkefri? Jeg har altid troet af vanillecremen var lavet med mælk, men nej – de er 100% sikre for mælke- og laktoseallergikere. Heldigt for mig, for så kan jeg også spise dem!

Oreo is, cookies and cream is opskrift

Oreo is opskrift fra Bageglad

Oreo is

Antal: 750 ml
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

 • 6-8 Oreos
 • 2 pasteuriserede æg
 • 1,5 dl sukker
 • 1/2 tsk vanillesukker
 • 3 dl piskefløde
 • 1 dl mælk

Fremgangsmåde

 • Hak Oreo småkagerne groft med en kniv. Stykkerne skal ikke være for store, så kan de stoppe rotoren på ismaskinen.
 • Pisk de pasteuriserede æg, sukker og vanillesukker i en skål med en elpisker. Pisk piskefløden til en let flødeskum i en anden skål. Rør flødeskummen ud i æggesnapsen sammen med mælken stille og roligt, uden at slå luften ud af isen.
 • Hæld isen i din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
 • Når der er 10 minutter tilbage af isprocessen tilsættes Oreo stykkerne og fordeles i isen af maskinen. Lad isen efterfryse i minimum 1 time inden servering for den bedste Oreo-konsistens.

Noter

Laktosefri version: Erstat piskefløde og mælk med laktosefri varianter.
Mælkefri version: Erstat piskefløde 1:1 med soya piskefløde (f.eks. Alpro Piskbar) og erstat mælk 1:1 med usødet mandelmælk.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
3. marts 2017 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven