Brombær- og chokolade lagkage

Brombær- og chokolade lagkage
 

  • 4+ timer
  • Middel
Brombær- og chokoladelagkage fra Bageglad

Min far elsker chokolade så da vi fejrede hans seneste fødselsdag i vores sommerhus i Sverige skulle han selvfølgelig have en fin chokoladelagkage i dagens anledning. Det var en varm sensommerdag, så jeg synes det blev for tungt med en ren chokoladebombe. I stedet lavede jeg denne fantastiske brombær- og chokoladelagkage med det perfekte mix af syrlig mousse, friske bær og lækker mørk chokolade.

Brombær- og chokoladelagkage fra Bageglad

Lagkagen består af hjemmelavede tykke chokolade lagkagebunde med et lag af frisk brombærmousse imellem. Kagen er pyntet med dryppende chokoladeganache, friske bær og mynteblade.

Du får den flotteste finish på din lagkage hvis du bruger en justerbar bagering. Alternativt kan man dog også bruge en springform. Det er vigtigt med et fladt fad at servere kagen på, så du kan samle kagen direkte på fadet, da den ikke er til at flytte bagefter.


Byg chokoladelagkagen i formen på dit fad ved at fordele brombærmousse oven på den ene lagkagebund og kom så den anden lagkagebund ovenpå. Pres let så moussen fordeles jævnt.

Når brombærmoussen er stivnet helt kan lagkagen pyntes med chokoladeganache. Brug en spiseske til at lave dråber ned langs kanterne og fordel så til sidst chokoladeganache oven på kagen og smør det ud til et pænt og ensartet lag.

Chokolade lagkagebundBrombærmousseChokolade lagkagebundeChokolade ganache på kage

Pynt lagkagen med friske bær eller lignende. Vi brugte blåbær, brombær og friske mynteblade.

Vi er sikre på, at denne lagkage bliver et hit! Den er en skøn blanding af tung chokolade og frisk frugt, som letter smagsoplevelsen.

Chokoladelagkage med brombær fra Bageglad

 

Brombær- og chokoladelagkage fra Bageglad

Brombær- og chokoladelagkage

Mængde: 8 personer
Udskriv

Ingredienser

Chokolade lagkagebunde (2 stk):

  • 2 dl rapsolie
  • 2 dl mælk
  • 2,5 dl vand
  • 3 æg
  • 275 g mel
  • 400 g sukker
  • 100 g kakao
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt

Brombærmousse:

  • 2 blad husblas
  • 1 spsk vand
  • 200 g friske eller frosne brombær
  • 2 spsk sukker
  • 2,5 dl piskefløde

Flydende chokolade ganache:

Pynt:

  • Friske brombær
  • Friske blåbær
  • Evt. små mynteblade

Fremgangsmåde

Chokolade lagkagebunde:

  1. Brug 1 eller 2 springforme eller justerbare bageringe med Ø21 cm. Smør formen(e) med lidt olie. Hvis du bruger en justerbar bagering skal du beklæde bunden med bagepapir, så dejen ikke kan løbe ud under kanten.
  2. Kom rapsolie, mælk, vand og æg i en stor skål (evt. skålen på en røremaskine) og pisk det sammen.
  3. Tag en anden skål og rør mel, sukker, kakao, vanillesukker, bagepulver og salt sammen. Sigt så melblandingen over i den våde blanding i skålen på røremaskinen og rør det godt sammen, så du får en flydende chokoladekagedej uden klumper.
  4. Fordel chokoladekagedejen i de 2 forme. Brug en vægt til at veje dem, så der er præcis sammen mængde dej i begge forme - så får du helt ens lagkagebunde. Hvis du kun har 1 form vejer du halvdelen af dejen af i en skål i stedet for og dækker den med plastikfilm.
  5. Bag én lagkagebund ad gangen ved 180 grader (alm. Ovn) i 25-30 minutter. Bunden er færdig når kagen har sluppet siderne af formen og der kun hænger en lille smule dej ved en strikkepind som stikkes i midten af kagen.
  6. Lad kagen køle af i formen i cirka 30 minutter. Bag den anden lagkagebund imens hvis du bruger 2 forme (hvis du bruger 1 form skal du vente med at bage den anden bund). Kør en skarp kniv langs kanten af formen for at løsne kagen inden du åbner springformen. Lad nu lagkagebunden køle helt af på en bagerist. Hvis du bruger 1 form kan du nu bage den anden bund.

Brombærmousse:

  1. Kom 2 blad husblad i en skål med vand og lad det stå i 10 minutter. Kom imens 1 spiseske vand, brombær og sukker i en lille gryde og lad det koge op. Når det koger skal du skrue lidt ned for varmen og lade det småkoge i 2-3 minutter. Fjern så gryden fra varmen og blend indholdet med en stavblender.
  2. Stil gryden tilbage på det varme (men slukkede) blus. Tag den bløde husblas op af vandet, vrid vandet fra og kom det i gryden med brombær og rør rundt, til det er opløst.
  3. Hæld brombærblandingen over i en skål gennem en sigte, så eventuelle kernerester sies fra. Stil skålen i køleskabet og lad den køle af til omkring stuetemperatur.
  4. Pisk piskefløden til flødeskum. Når brombærsaucen er kølet af røres den i piskefløden lidt ad gangen under omrøring. Det er vigtigt, at brombærsaucen har samme temperatur som piskefløden, da den ellers vil skille! Når alt brombærsaucen er rørt jævnt ud i piskefløden er moussen klar til at komme i lagkagen.

Byg lagkagen:

  1. Hvis dine chokolade lagkagebunde er hævet på midten kan du forsigtigt skære dem lige med en skarp kniv. Sæt en lagkagebund på det fad, du vil servere kagen på. Hvis du bruger en springform er det lettest at bruge bunden til den. Luk springformens sider omkring bunden eller kom den justerbare bagering rundt om lagkagebunden og stram den til, så du igen har en form på Ø21 cm med lagkagebunden i bunden.
  2. Fordel brombærmoussen i et ensartet lag på lagkagebunden. Sørg for, at den kommer helt ud til siderne og at den er jævnt fordelt.
  3. Vend den anden lagkagebund på hovedet (læg den imellem to spækbræt og vend den), så toppen vender nedad - bunden er nemlig helt lige. Læg lagkagebunden oven på brombærmoussen og pres let ned, så den tvinger moussen helt ud til kanten.
  4. Dæk formen med plastik og stil lagkagen i køleskabet i minimum 6 timer - gerne natten over.

Pynt lagkagen:

  1. Lav den flydende chokolade ganache ved at hakke den mørke chokolade groft og komme den i en skål sammen med piskefløden. Varm skålen i mikroovnen i 30-sekunders intervaller indtil alt chokoladen er smeltet sammen med piskefløden, og du har en cremet ganache.
  2. Tag lagkagen ud af køleskabet. Skær med en skarp kniv langs indersiden af formen, så den løsnes fra moussen og åben så forsigtigt formen og løft den af. Moussen burde gerne være helt stivnet.
  3. For at lave dryppeeffekten med chokoladerne ned langs siderne af lagkagen skal du komme chokolade på en teske og lægge en lille klat på kagens flade ude i kanten - og lade en dråbe løbe ned. Den vil ikke løbe så langt da kagen er kold og ganachen stivner let. Gentag processen hele vejen rundt.
  4. Kom så mere chokolade ganache på kagens øverste flade og spred det ud med en spatel, så det ligger i et helt glat og jævnt lag.
  5. Pynt straks lagkagen med brombær, blåbær og mynte, inden ganachen stivner.
  6. Stil lagkagen i køleskabet indtil ganachen er stivnet helt.
  7. Hvis lagkagen ikke skal serveres straks skal den gerne dækkes med plastikfilm - pas dog på ikke at lade plastikfilmen røre ganachen.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


1. august 2019 af Trine 2 kommentarer

Kommentarer (2)

  • Esra Svar

    Looks fantastic! i am thinking of making it for my twins birthday party. I wanted to ask, do you recommend making it also as two layer cake or do you think it would be a mistake? Thanks!
    Esra

    3. august 2019 at 19:53
    • Trine Svar

      Hi Esra
      In my opinion you can never have too much cake 😉 I suggest you double the recipe. Have fun!

      3. august 2019 at 20:06

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven