Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn). Smør en firkantet bageform på cirka 23x33 cm eller en springform på cirka Ø26 cm.
Rør det bløde smør sammen med sukker på en røremaskine, til det er hvidt. Alternativt, brug en elpisker. Tilsæt æggene og pisk yderligere kortvarigt.
185 g smør, 300 g sukker, 4 æg
Smelt den mørke chokolade i mikroovnen (husk at røre i det indimellem) og rør det sammen med mel og bagepulver. Tilsæt kakao, fintrevet appelsinskal, mælk og appelsinsaft. Bland det med sukker-smørblandingen.
180 g mel, 1½ tsk bagepulver, 50 g god mørk chokolade, 2 spsk kakao, 1 dl mælk, 1 appelsin, 1 dl friskpresset appelsinsaft
Hæld dejen i bageformen og bag chokoladekagen på nederste rille i ovnen. En høj chokoladekage i springform bages i 45-60 minutter. En flad chokoladekage i firkantet bageform bages i 30-40 minutter. Kagen skal endelig ikke have for længe, da den så bliver tør, så hold øje med den.