Scones er et fantastisk stykke bagværk, der minder mig om hyggesøndage med varm the og godt selskab. Jeg har også ofte bagt dem til eller fået dem på skovture og vandreture, fordi de er så nemme at have med.
Man kan få scones i mange varianter, men den klassiske scones smag er vanille med mørk chokolade stykker. Her får du vores yndlings opskrift på klassiske scones med chokolade.
Scones er traditionelt trekantede og det er også en nem måde hurtigt at forme scones på. Man ruller blot scones dejen ud til en tyk cirkel og skærer den ud i ottendedele. Hver trekant placeres på en bageplade beklædt med bagepapir og bages.
Disse chokolade scones har den traditionelle sprøde overflade og smuldrende dej, uden at være tørre. De er bedst på dagen men kan også spises dagen efter. Vi nyder dem altid med en kop the.
Disse scones er velegnet til frysning. Bag eventuelt en stor portion hav altid lækre scones klar i fryseren!
Chokolade scones
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
- 250 g mel
- 50 g sukker
- 1 spsk bagepulver
- 2 tsk vanillesukker
- 1/4 tsk salt
- 75 g smør
- 2 dl piskefløde
- 1 æg
- 100 g god mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Rør mel, sukker, bagepulver, vanille og salt sammen i en skål.
- Skær det kolde smør ud i små stykker og tilsæt det til de tørre ingredienser. Bland det med hænderne til smørret fordeles i melet.
- Rør piskefløde og æg sammen i en anden skål. Tilsæt æggeblandingen til de tørre ingredienser og rør rundt med en stor ske, indtil du får en fast dej.
- Hak den mørke chokolade groft og tilsæt den til dejen. Ælt dejen med fingrene eller rør med skeen, til chokoladen er fordelt i dejen.
- Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en cirkel på cirka 2 cms tykkelse. Skær cirklen i 8 stykker med en skarp kniv.
- Fordel trekanterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag sconesene ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 15 minutter, til de er gyldne i bunden.
- Lad sconesene køle helt af på en bagerist.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
3 kommentarer
Jeg syntes min dej var våd. Har svært med at formere dejen.
Hej Lucelyn
Der er forskel på mel, så hvis din dej er for våd kan du med fordel tilføje lidt ekstra mel.
Super lækre! Jeg putter dog lidt ekstra mel i, men så fik de også den perfekte konsistens – Tak for en god opskrift 🙂