Chokolademoussefyldte jordbær

Chokolademoussefyldte jordbær
 

 • 0-1 time
 • Middel
Jordbær med chokolademousse fra Bageglad

Forleden skulle jeg finde på en dessert til min mors fødselsdag, og fandt inspiration til disse på Pinterest. En genial idé, efter min mening, simpel og med den sublime kombination af jordbær og chokolademousse!

Smelt en god mørk chokolade i mikroovnen. Husk at holde øje med, at det ikke brænder på – rør rundt i det indimellem. Bland det smeltede chokolade med letpisket flødeskum.

Bland pasteuriserede æg og opvarmet lys sirup, og fordel i chokoladeblandingen. Til sidst vendes blandingen med endnu lidt letpisket flødeskum. Chokolademoussen sættes i køleskabet til afkøling.

Imens skylles jordbærrene og det nederste af jordbærret skæres af. Udhul derefter jordbærret – jeg brugte en grapefrugtkniv, den er bøjet og har den perfekte størrelse. Husk at gem den afskårede bund. Jeg skar ikke blomsten af jordbærret, men næste gang vil jeg gøre dette. Dermed kan jordbærret bedre stå og det er nemmere at spise.

Kom lidt af den afkølede mousse i en sprøjtepose med en stjernetyl i, og sprøjt lidt mousse ned i det udhulede jordbær. Sæt til sidst den afskårede bund på som et lille låg, og man har et fint jordbær fyldt med chokolademousse, klar til en perfekt sommerdessert!

Jordbær med chokolademousse fra Bageglad

Chokolademoussefyldte jordbær

Antal: 10 små glas eller mange mange jordbær
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

 • 50 g lys sirup
 • 1 pasteuriseret æg
 • 2 pasteuriseret æggeblommer
 • dl piskefløde pisket til letpisket flødeskum
 • 200 g god mørk chokolade
 • 1 bakke jordbær

Fremgangsmåde

 • Smelt chokoladen i mikroovnen (husk at røre rundt i det indimellem) og bland den med 1dl letpisket flødeskum. Kom siruppen i en gryde og kog den op. Pisk æg og æggeblommer sammen til en creme, og hæld langsomt den varme sirup i æggeblandingen under piskning.
 • Bland chokoladeblandingen med æggeblandingen, og vend til sidst blandingen i de resterende 2½dl letpisket flødeskum. Den færdige mousse sættes i køleskabet til afkøling.
 • Skyld og skær bunden af nogle store jordbær (husk at gem bunden, da den skal fungere som låg). Udhul derefter jordbærrene, og kom den afkølede chokolademousse i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt lidt mousse i hvert jordbær og læg til sidst "låget" på.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
16. juli 2012 af Mette Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven