Jeg er vokset fra masser af desserter, som jeg var helt vilde med i min barndom men som ikke giver mig det helt store kick længere. En af mine absolut favoritdesserter som jeg dog stadig elsker lige så meget som da jeg var 8 år er banana split, den klassiske isdessert med vanilleis, bananer og chokoladesauce.
Jeg synes isdesserter er sjove fordi de kan anrettes så fint og er supernemme at lave. De passer på en eller anden måde bare perfekt til en filmaften eller selvfølgelig til børn.
Der er store diskussioner om, hvilke ingredienser der egentlig skal i en klassisk banana split og de laves på mange forskellige måder. Ingen tvivl er der dog om, at der skal vanilleis, bananer og chokoladesauce til. Jeg kan godt lide også at tilføje hakkede nødder og flødeskum. Pynt din banana split lige som du synes!
Banana split isdessert
Udstyr (indeholder reklame)
- Champagneglas
- Martiniglas
Ingredienser
- 2 bananer
- 1 dl piskefløde
- 300 g god vanilleis (cirka)
- 2-3 spsk chokoladesauce
- 2-3 spsk hakkede nødder , fx hasselnødder eller peanuts
Fremgangsmåde
- Skræl og skær bananerne over på midten, først på langs og så på tværs. Anret 4 stykker banan i hver serveringsskål.
- Pisk piskefløden til flødeskum. Kom den eventuelt i en sprøjtepose med tyl, hvis du vil sprøjte et mønster.
- Kom 2-3 kugler vanilleis i hver skål. Sprøjt chokoladesauce over isen og drys med hakkede nødder. Afslut med et sprøjt flødeskum og server straks.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar