En helt særlig rød cupcake
Min mand er vokset op i Florida, så i hans opvækst har den har stået på amerikansk apple pie, peanut butter cookies og cherry pie. Som den ægte sydstatsmand han er, er hans yndlingskager selvfølgelig key lime pie og red velvet cupcakes. Disse flotte røde cupcakes er en unik kage med en helt særlig smag og tekstur – de skal bare smages! Red velvet cupcakes er kendt for deres karakteristiske røde farve og bløde konsistens. I modsætning til almindelige chokoladecupcakes har red velvet cupcakes en meget let kakaosmag kombineret med et strejf af syrlighed fra kærnemælk og eddike, der giver dem en unik smag. Det er denne kombination, der gør dem så populære, især til festlige lejligheder som Valentine’s Day eller jul, hvor den røde farve skaber en smuk kontrast til sne-hvid cream cheese glasur.
Hvor stammer red velvet cupcakes fra?
Red velvet cupcakes stammer selvfølgelig fra cupcakens moderland, USA. Navnet ‘red’ har de fået pga. det rødlige skær, der opstår når kakao blandes med syre, og ‘velvet’ pga. deres fløjlsbløde konsistens, som gør dem til noget ganske særligt.
Flere lækre cupcakes:
- Æblemuffins med kanel og krummetopping
- Chokolade cupcakes til Halloween
- Saltkaramel cupcakes
- Fuldkorn æblemuffins
- Citron- og hindbærmuffins
Hvorfor cream cheese frosting
Man kan toppe sine red velvet cupcakes med mange forskellige typer af glasur, men den klassiske kombination er med cream cheese frosting. Flødeosten i glasuren giver nemlig glasuren en vidunderlig syrlig smag og fløjlsblød konsistens, som passer perfekt til den lidt syrlige cupcake. Red velvet cupcakes er derfor ofte populære blandt dem, som synes at vanilje smørcreme og chokoladekage bliver for sødt.
Jeg er især begejstret for konsistensen, som cream cheese frosting og den bløde red velvet cupcake får sammen. Det er virkelig at sætte tænderne i en fuldstændig fløjlsblød luftig kage – og det er vidunderligt!
Tips til at bage red velvet cupcakes
Det er heldigvis virkelig nemt at bage red velvet cupcakes. Det vigtigste er at finde den rigtige balance imellem kakao og syre, så man rammer den karakteristiske red velvet smag, og at man holder øje med bagetiden, så de ikke bliver tørre. Gør følgende, så får du perfekte cupcakes:
- Mål ingredienserne præcist
Red velvet cupcakes kræver en præcis balance mellem kakao, kærnemælk og eddike for at opnå den karakteristiske smag og konsistens. Brug en køkkenvægt og sørg for at følge målene angivet i opskriften præcist. - Tilsæt rød farve
Red velvet cupcakes har i sig selv et rødligt skær, men hvis du vil have en rigtig flot rød cupcake skal du tilsætte rød farve. Du får det flotteste resultat ved at bruge gelé- eller pastafarve frem for flydende farve, fordi det er mere koncentreret og kræver mindre mængder, som ikke vil påvirke smagen. - Undgå overpiskning
Når de våde og tørre ingredienser blandes, så rør kun, indtil de lige akkurat er blandet. Overpiskning kan gøre dine cupcakes tunge og kompakte i stedet for luftige og svampede. - Hold øje med bagetiden
Red velvet cupcakes bages bedst ved 180 grader (alm. ovn) i 18–20 minutter. Tjek dem ved at stikke en tandstik i midten – kommer den ud med få krummer, er de færdige. Overbagning kan gøre kagerne tørre, så vær opmærksom, da alle ovne er forskellige. - Køl din cream cheese frosting
Cream cheese frosting bliver hurtigt blød når den er i stuetemperatur. Det er en god idé at give den en tur i køleskabet inden du sprøjter den på dine cupcakes, så den holder formen bedre. Jeg har brugt tyllen Wilton 1M til at sprøjte glasur på mine red velvet cupcakes.
Mine bedste opskrifter på julesmåkager:
Red velvet cupcakes med cream cheese glasur
Ingredienser
Red velvet cupcakes:
- 175 g mel
- 200 g sukker
- 1 1/2 spsk kakao
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk salt
- 125 ml kærnemælk*
- 100 ml vegetabilsk olie
- 1 tsk eddike
- 1 æg
- Rød farve efter behov**
Vanilje cream cheese frosting:
- 1 portion af min vanilje cream cheese frosting
- Krymmel til pynt
Fremgangsmåde
Red velvet cupcakes:
- Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn).
- Rør mel, sukker, kakao, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
- Pisk kærnemælk, olie, eddike og æg sammen i en anden skål.
- Rør roligt de våde ingredienser i de tørre – rør kun indtil dejen er ensartet, undgå overpiskning. Tilsæt rød farve som ønsket.
- Fordel cupcakedejen i muffinsforme i en muffinspande – de skal fyldes 3/4 op.
- Bag dine red velvet cupcakes ved 180 grader (alm. ovn) i 18-20 minutter. Brug priktesten til at tjekke hvornår de er færdige: når der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket i midten af en kage.
- Lad dine cupcakes køle helt af på en bagerist imens du laver glasur.
Vanilje cream cheese glasur:
- Lav glasuren efter anvisningen i opskriften. Fyld glasuren i en sprøjtepose med stjernetylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i 30 minutter inden der sprøjtes glasur på dine helt afkølede cupcakes. Pynt med krymmel.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar