Jeg har boet mange år i Japan som barn, hvor jeg gik på international skole og havde mange amerikanske venner (derfra kommer blandt andet min kærlighed til cupcakes!). Jeg fik i løbet af disse år indtaget meget store mængder peanut butter og fik til sidst så nok af det, at jeg næsten ikke længere kunne spise det. Min kæreste er opvokset i USA og har selvfølgelig også været groft udsat for fænomenet peanut butter. Han kan derimod stadig ikke få nok af det klistrede stads, snarere tværtimod!
Så mest for at glæde ham besluttede jeg mig for at lave en peanut butter version da jeg for nyligt ville bage bløde chokolade cookies. Resultatet blev dog mildest talt FANTASTISK. Cookiesene har en smag af peanut butter, som ikke er for voldsom og ikke overdøver chokoladen og cookien, men er blot et lille lækkert twist. Jeg tror muligvis at peanut butter vil begynde at snige sig lige så stille ind i mit liv igen…
Disse cookies er de bløde af slagsen – rigtige cookies, som jeg kalder dem! De får en sprød bund og en blød overflade.
Se også disse opskrifter på lækre cookies:
Dejen er bedst rørt på køkkenmaskine eller med elmikser. Den bliver til en tyk, klistret dej.
Efter dejen har været på køl, kommes klumper af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir i god afstand fra hinanden, så der er plads til, at cookiesene kan flyde ud. Du kan styre hvor store du vil have dine cookies – jeg lavede klatter á 1 spiseskefuld.
Cookiesene skal bages til de lige netop er gyldne i bunden, 7-8 minutter.
Cookiesene er for bløde til at flytte når de lige kommer ud af ovnen, så lad dem køle af i et par minutter før de flyttes til en bagerist for fuld afkøling.
De færdige cookies skal opbevares i en lufttæt beholder eller plastikpose – hvis man kan holde fingrene fra dem så længe!
Disse cookies kan laves i store portioner og er rigtige velegnede til for eksempel en børnefødselsdag.
Ingredienser
- 50 g blødt smør
- 60 g peanut butter
- 50 g sukker
- 40 g brun farin
- 1 æg
- 75 g mel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk vaniljesukker
- 1 tsk mælk (cirka)
- 50 g god mørk chokolade
Fremgangsmåde
- LAV DEJEN: Rør smør og peanut butter sammen i en røremaskine eller med håndmixer ved høj hastighed. Tilsæt sukker, brun farin, æg og halvdelen af melet og rør det sammen ved lav hastighed.50 g blødt smør, 60 g peanut butter, 50 g sukker, 40 g brun farin, 1 æg, 75 g mel
- Rør bagepulver og vaniljesukker ud i resten af melet. Tilsæt melblandingen og den lille smule mælk til dejen og vend et med en dejskraber til det er blandet helt sammen og dejen er fugtig. Hak den mørke chokolade groft (eller brug chokoladepoletter) og rør den i cookiedejen. Stil dejen i køleskabet i 1 time.1/2 tsk bagepulver, 1/4 tsk vaniljesukker, 1 tsk mælk, 50 g god mørk chokolade
- FORM COOKIES: Kom små klatter dej på en bageplade beklædt med bagepapir (cirka 1 spiseskefuld) med god afstand imellem.
- BAG COOKIES: Bag cookiesene ved 180 grader (alm. ovn) i 7-8 minutter til de er gyldne i bunden. Lad dem køle af i et par minutter på bagepladen og flyt dem derefter til afkøling på en bagerist. Gentag processen med resten af dejen.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
6 kommentarer
De ser super lækre ud. Dem skal jeg prøve
de bedste jeg nogensinde har fået
Hej med jer 🙂
denne opskrift ser lækker ud! – Jeg tåler desværre kun majs,ris og boghvedemel. Tror i at nogle af disse (måske en blanding), ville kunne bruges til disse?
mvh camilla
Hej Camilla
Jeg har ikke prøvet at lave disse cookies glutenfri, men jeg ville nok prøve med boghvedemel. Du skal nok tilsætte vanille eller ekstra peanut butter for at overdøve den lidt bitre smag.
Lad mig høre hvordan det går!
Rigtig lækker opskrift 🙂
Et par af dem og en kop the med skumfiduser, så kan kulden bare komme an 🙂
/Malene
Ah, peanut butter i alt. Jeg kan helt klart forstå det! Jeg har længe forsøgt at kombinere peanutbutter med mine yndlings-kreationer fra køkkenet. Småkager, muffins, brownies… Intet slipper. Og din opskrift skal helt klart også prøves.