Peanut butter chocolate chip cookies

Peanut butter chocolate chip cookies
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Peanut butter cookies opskrift fra Bageglad

Jeg har boet mange år i Japan som barn, hvor jeg gik på international skole og havde mange amerikanske venner (derfra kommer blandt andet min kærlighed til cupcakes!). Jeg fik i løbet af disse år indtaget meget store mængder peanut butter og fik til sidst så nok af det, at jeg næsten ikke længere kunne spise det.

Min kæreste er opvokset i USA og har selvfølgelig også været groft udsat for fænomenet peanut butter. Han kan derimod stadig ikke få nok af det klistrede stads, snarere tværtimod! Så mest for at glæde ham besluttede jeg mig for at lave en peanut butter version da jeg for nyligt ville bage bløde chokolade cookies.

Resultatet blev dog mildest talt FANTASTISK. Cookiesene har en smag af peanut butter som ikke er for voldsom og ikke overdøver chokoladen og cookien, men er blot et lille lækkert twist. Jeg tror muligvis at peanut butter vil begynde at snige sig lige så stille ind i mit liv igen…


Disse cookies er de bløde af slagsen – rigtige cookies, som jeg kalder dem! De får en sprød bund og en blød overflade.

Dejen er bedst rørt på køkkenmaskine eller med elmikser. Den bliver til en tyk, klistret dej.

Hakket chokoladeBage cookies

Efter dejen har været på køl, kommes klumper af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir i god afstand fra hinanden, så der er plads til, at cookiesene kan flyde ud. Du kan styre hvor store du vil have dine cookies – jeg lavede klatter á 1 spiseskefuld.

Cookiesene skal bages til de lige netop er gyldne i bunden, 7-8 minutter.

Cookiesene er for bløde til at flytte når de lige kommer ud af ovnen, så lad dem køle af i et par minutter før de flyttes til en bagerist for fuld afkøling.

Peanut butter cookie opskrift

De færdige cookies skal opbevares i en lufttæt beholder eller plastikpose – hvis man kan holde fingrene fra dem så længe!

Disse cookies kan laves i store portioner og er rigtige velegnede til for eksempel en børnefødselsdag.

Peanut butter cookies

Peanut butter cookies opskrift fra Bageglad

Peanut butter chocolate chip cookies

Antal: 18 -20 stk
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 50 g blødt smør
  • 1/2 dl peanut butter
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl brun farin
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 1/4 tsk vanilleessens eller vanillesukker
  • 1 1/2 dl mel
  • 1 tsk mælk (cirka)
  • 50 g god mørk chokolade

Sådan gør du

  • Rør smør og peanut butter på en køkkenmaskine eller med håndmixer ved høj hastighed. Tilsæt sukker, brun farin og bagepulver. Rør på lav hastighed til det er blandet godt sammen. Tilsæt æg, vanille og halvdelen af melet og rør sammen på lav hastighed.
  • Rør nu resten af melet i med en grydeske sammen med en lille smule mælk (cirka 1 teskefuld) så dejen bliver fugtig. Hak den mørke chokolade groft og rør den i cookiedejen.
  • Stil dejen i køleskabet i 1 time.
  • Kom små klatter dej på en bageplade beklædt med bagepapir (cirka 1 spiseskefuld). Bag cookies’ene ved 180 grader almindelig ovn i 7-8 minutter til de er gyldne i bunden.
  • Lad dem køle af i et par minutter på bagepladen og flyt dem derefter til afkøling på en bagerist. Gentag processen med resten af dejen.

Noter

Tilpasset fra: The Idea Room
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


17. maj 2015 af Trine 4 kommentarer

Kommentarer (4)

  • camilla G Svar

    Hej med jer 🙂
    denne opskrift ser lækker ud! – Jeg tåler desværre kun majs,ris og boghvedemel. Tror i at nogle af disse (måske en blanding), ville kunne bruges til disse?
    mvh camilla

    29. april 2016 at 13:54
    • Trine Svar

      Hej Camilla
      Jeg har ikke prøvet at lave disse cookies glutenfri, men jeg ville nok prøve med boghvedemel. Du skal nok tilsætte vanille eller ekstra peanut butter for at overdøve den lidt bitre smag.
      Lad mig høre hvordan det går!

      29. april 2016 at 14:09
  • Malene Svar

    Rigtig lækker opskrift 🙂
    Et par af dem og en kop the med skumfiduser, så kan kulden bare komme an 🙂
    /Malene

    14. september 2015 at 14:53
  • Sanne Svar

    Ah, peanut butter i alt. Jeg kan helt klart forstå det! Jeg har længe forsøgt at kombinere peanutbutter med mine yndlings-kreationer fra køkkenet. Småkager, muffins, brownies… Intet slipper. Og din opskrift skal helt klart også prøves.

    29. maj 2015 at 14:45

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven