Der findes næsten ikke noget bedre end en amerikansk chocolate chip cookie. Jeg mener, at en ægte chocolate chip cookie er blød og chewy i midten, og sprød udenpå. Her er opskriften på en rigtig god en af slagsen: kæmpestore bløde cookies med chokolade.
Det er kombinationen af brun farin/sukker, smør og æg der giver disse cookies den mest vidunderlige konsistens, hvor de er bløde inden i og sprøde udenpå. Og så er disse cookies KÆMPE, så du får tilfredsstillet din cookietrang 😉
De her lækre chocolate chip cookies holder sig gode i op til en uge og kan spises præcis som de er, eller de kan lægges sammen med en klat vaniljeis til en ice cream sandwich.
- Toffifee cookies
- Nutella-fyldte cookies
- Brownie cookies
- Chokolade cookies med chokoladestykker
- Cookies is-sandwich
- Cookiedejen røres bedst sammen med en grydeske, så undlad røremaskine og elpisker
- Dejen skal placeres i små klumper på bagepladen beklædt med bagepapir. Klumperne skal ikke trykkes flade – så bliver de ikke bløde i midten
- Der kan være 6-8 cookies per bageplade
- Bag bagepladerne én plade ad gangen for den bedste afbagning
- Hold øje med dine cookies de sidste par minutter. Alle ovne er forskellige, og hvis de får bare 1 minut for længe bliver de hårde og falder sammen
- Tag cookies ud af ovnen når de er gyldenbrune og let hævede. De skal være lidt underbagte, for de bager færdige imens de køler af
Se flere af mine opskrifter på cookies og småkager.
Disse cookies skal opbevares i en lufttæt frysepose eller kagedåse på køkkenbordet. De holder sig gode i op til 1 uge.
Ingredienser
- 4 1/4 dl mel
- ½ tsk natron
- 140 g g usaltet smør
- 1 1/4 dl sukker
- 1 3/4 dl brun farin
- 1 tsk salt
- 2 tsk vanilleessens
- 1 æg
- 1 æggeblomme
- 3 dl god mørk chokolade (hakket)
- 1 3/4 dl hakkede valnødder (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 190˚C almindelig ovn. Bland mel og natron i en skål og sæt til side.
- Opvarm 100 g smør i en gryde i ca. 2 min, til det er smeltet. Når det er smeltet skal det holdes på varmen indtil det får en nødde-agtig aroma, ca. 1-3 min.
- Kom smørret op i en skål og tilsæt de resterende 40 g smør. Rør rundt indtil alt smørret er smeltet.
- Tilsæt sukker, brun farin, salt og vanilleessens til det smeltede smør og pisk godt. Tilsæt æg og æggeblomme, og rør rundt indtil det hele er blandet sammen uden sukkerklumper.
- Lad blandingen stå i 3 min, og pisk igen i ca. 30 sekunder. Gentag dette endnu to gange indtil blandingen er tyk, glat og blank.
- Brug en grydeske og og bland mel og natron i smørblandingen indtil det lige akkurat er blandet sammen, ca. 1 min. Tilsæt til sidst den hakkede chokolade og rør forsigtigt rundt, indtil det hele er blandet sammen.
- Brug en spiseske til at lave små dej "klumper" og sæt på en bageplade med bagepapir. Der kan være ca. 6-8 per plade.
- Bag cookies i 10-14 min. indtil de er gyldenbrune og let hævede. Det er meget vigtigt at holde øje med dem i de sidste minutter, og de skal tages ud mens de stadig er hævede, ellers bliver de hårde og tørre.
- Kom hurtigt kagerne over på en bagerist til afkøling.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
24 kommentarer
Har du erfaring med at fryse dem som færdigbagte? Bliver de ved med at være chewy? Har før prøvet at fryse dejen i klumper, men har desværre ikke mulighed for det denne gang
Hej Annemarie
Ja de er fryseegnede og vil beholde konsistensen chewy 🙂
Er der mulighed for “normale” måleenheder?
Mvh en der ikke har et DL mål 😀
SÅ lækre 🙂
Kan man lave dem mindre? Tænker på om det vil være muligt at sætte dem på pladen med fx. en teske? 🙂
Hvad svarer 3 dl hakket chokolade ca. til i gram ?
Mvh Carina
Ca 220 g
OMG den bedste chewiness. De er bare amazing
Meget meget lækre!! De er “chewy” i flere dage efter. De blev ret flade – men det gør ingenting da bevarer deres “chewyness” – bliver min Go To opskrift –