Bløde cookies med chokolade

Bløde cookies med chokolade
 

Bløde cookies med chokolade - opskrift fra Bageglad

Der findes næsten ikke noget bedre end en ægte amerikansk chocolate chip cookie. De fleste af dem, man bager, bliver dog hurtigt meget hårde – en ægte chocolate chip cookie skal, efter min mening, være blød og chewy i midten. Her er opskriften på en rigtig god en af slagsen.

Ingredienserne blandes sammen efter opskriftens anvisning. For at blande det hele sammen er det lettest at bruge en skål og en almindelig grydeske i stedet for en røremaskine. Dejen deles i små “klumper” med en spiseske, og sættes på bagepladen. Der kan være 6-8 klumper på én plade. Husk at klumperne ikke skal trykkes flade med skeen, så bliver de ikke bløde i midten.

Se flere af vores gode opskrifter på cookies og småkager.

Bage cookiesFærdigbagte cookies

Cookies bages i 10-14 min. Det er meget vigtigt at holde øje med dem i de sidste minutter. Får de bare ét minut for længe, bliver de hårde og falder sammen. De skal have lige præcis nok til at være gyldenbrune og let hævede, så bliver de perfekte. Det er også vigtigt at tage dem af bagepladen med det samme, så de ikke står og bager videre på den varme plade.

Chokolade cookies opskrift fra Bageglad

Bløde cookies med chokolade - opskrift fra Bageglad
4.6 fra 5 stemmer

Bløde cookies med chokolade

Mængde: 16 store cookies
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 4 1/4 dl mel
  • ½ tsk natron
  • 100 g + 40 g usaltet smør
  • 1 1/4 dl sukker
  • 1 3/4 dl brun farin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vanilleessens
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 3 dl god mørk chokolade (hakket)
  • 1 3/4 dl hakkede valnødder (valgfrit)

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 190˚C almindelig ovn. Bland mel og natron i en skål og sæt til side.
  • Opvarm 100 g smør i en gryde i ca. 2 min, til det er smeltet. Når det er smeltet skal det holdes på varmen indtil det får en nødde-agtig aroma, ca. 1-3 min.
  • Kom smørret op i en skål og tilsæt de resterende 40 g. Rør rundt indtil alt smørret er smeltet.
  • Tilsæt sukker, brun farin, salt og vanilleessens til det smeltede smør og pisk godt. Tilsæt æg og æggeblomme, og rør rundt indtil det hele er blandet sammen uden sukkerklumper.
  • Lad blandingen stå i 3 min, og pisk igen i ca. 30 sekunder. Gentag dette endnu to gange indtil blandingen er tyk, glat og blank.
  • Brug en grydeske og og bland mel og natron i smørblandingen indtil det lige akkurat er blandet sammen, ca. 1 min. Tilsæt til sidst den hakkede chokolade og rør forsigtigt rundt, indtil det hele er blandet sammen.
  • Brug en spiseske til at lave små dej "klumper" og sæt på en bageplade med bagepapir. Der kan være ca. 6-8 per plade.
  • Bag cookies i 10-14 min. indtil de er gyldenbrune og let hævede. Det er meget vigtigt at holde øje med dem i de sidste minutter, og de skal tages ud mens de stadig er hævede, ellers bliver de hårde og tørre.
  • Kom hurtigt kagerne over på en bagerist til afkøling.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
30. april 2012 af Mette 19 kommentarer

19 kommentarer

  • Maria Svar

    5 stars
    Meget meget lækre!! De er “chewy” i flere dage efter. De blev ret flade – men det gør ingenting da bevarer deres “chewyness” – bliver min Go To opskrift –

    4. november 2016 at 22:06
  • Sofie Svar

    5 stars
    Jeg har lige afprøvet opskriften, og cookiesne blev virkelig gode! Tror at det er den bedste cookies opskrift jeg har fundet 🙂 Kan helt klart anbefale det. Synes dog det var lidt svært at bedømme hvornår de kunne komme ud af ovnen, uden at falde sammen.

    4. oktober 2015 at 17:09
  • Amalie Larsen Svar

    mine cookies bliver helt flade, og når jeg prøvet at give dem kortere tid, flader de sammen så snart jeg åbner ovnen 🙁

    10. februar 2014 at 18:12
    • Trine Svar

      Hej Amalie,
      Husk at ovnen skal stå på almindelig ovn og ikke varmluft. Kan det være dette, der er fejlen? Jeg har rettet det til i opskriften så der ikke er nogen tvivl.

      10. februar 2014 at 20:06
      • Amalie Larsen Svar

        det var med en anden opskrift, men vil prøve at forsøge igen nu med din opskrift 🙂
        TAK, skriver hvordan det lykkedes

        12. februar 2014 at 18:29
  • Sally Svar

    5 stars
    Disse cookies er nok de bedste jeg nogensinde har smagt! Har bagt dem utallige gange, og de bliver ved med at være gode! Folk omkring mig elsker dem også, bliver ofte bedt om at lave dem til arrangementer og sådan, fantastisk opskrift!

    1. september 2013 at 09:57
  • Jeanette Svar

    *min dej…. Skulle der have stået…

    29. april 2013 at 14:18
  • Jeanette Svar

    Minder blev ikke som vist på billedet, men mere smulret. Og selv jeg forsøgte med klør fem, blev det ikke din. Dog blev kagerne gode efter en tur i ovnen.

    29. april 2013 at 14:16
  • Morten Svar

    3 stars
    Jeg undrer mig over at du bruger natron i en dej uden syre? er der en grund til det?
    Så vidt jeg har lært:
    Natron (uden syre) danner soda (bismag).
    natron + syre(=bagepulver) danner kuldioxid (‘luft’ uden bismag).
    men jeg kan ta’ fejl?

    21. marts 2013 at 14:42
    • Mette Svar

      Hej Morten. Jeg har ikke så meget forstand på det hele, men mener at vi har ændret opskriften fra en amerikansk opskrift, hvor de ofte bruger natron i stedet for bagepulver. Måske kan det være derfor? Måske kan man erstatte natron med bagepulver i stedet.

      26. marts 2013 at 11:53
  • Emilie Svar

    Hej, hvor længe holder de her cookies i en tætlukket beholder? 🙂

    1. marts 2013 at 15:27
    • Mette Svar

      Hej Emilie! Jeg er ikke sikker, men vil da tro at de i hvert fald kan holde sig i en uges tid.

      26. marts 2013 at 11:54
  • Tina Svar

    Jeg kan ikke se mere hvor meget sikker der skal i?

    23. februar 2013 at 08:06
    • Trine Svar

      Hej Tina,
      Jeg beklager, det ser ud til at noget af opskriften var blevet slettet. Jeg har rettet til i opskriften så alle ingredienserne er med!

      23. februar 2013 at 12:05
  • borg123 Svar

    hvornår skal farinen i?

    5. oktober 2012 at 13:39
    • Trine Svar

      Farinen skal i sammen med sukkeret. Jeg har rettet opskriften til, beklager den dårlige instruks 🙂

      8. oktober 2012 at 07:21

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven