Fyldt chokolade gaver med ruby ganache

Fyldt chokolade gaver med ruby ganache
 

 • 1-2 timer
 • Middel
Ruby ganache fyldt chokolade

Chokoladen brugt til denne opskrift er sponsoreret af Callebaut

Jeg elsker at give chokolader som gaver. Så de kan lige så godt ligne gaver 😉 Jeg er ret vild med disse små chokoladegaver, som jeg synes blev rigtig fine! Inde i gaverne gemmer sig en lækker syrlig ruby ganache, som passer perfekt til de to slags chokolade udenpå.

Temperer chokoladen

Chokoladegaverne er slet ikke svære at lave. De kræver blot en chokoladeform med firkantede huller og lidt tålmodighed i forhold til, at temperere chokoladen. Det er nemlig ekstra vigtigt at temperere chokoladen når du bruger en chokoladeform, for hvis den ikke er rigtig tempereret er chokoladerne ikke til at få ud af formen, og de bliver matte og kedelige.

Når du tempererer chokoladen rigtigt bliver chokoladen flot blank og får et rigtig godt knæk, og chokoladerne er lige til at banke ud af formen. Følg vores guide til at temperere chokolade hvis du ikke har prøvet det før.

Fyldt chokolade gaver

Ruby ganache

Det er virkelig nemt at lave ganache af ruby chokolade. Hvis du endnu ikke kender til ruby chokolade kan du godt glæde dig! Ruby er en dejlig syrlig chokolade, som har en svag note af bær, og den fineste lyserøde farve (helt uden kunstig farve!). Chokoladen er opfundet af og sælges af Callebaut.

Ruby chokoladen hakkes (hvis den ikke allerede er i små poletter) og kommes i en skål sammen med smørret. Varm piskefløde hældes over og så skal det trække i et par minutter, inden det røres sammen til en ensartet ganache. Lad den køle lidt af og fyld den så i chokoladeskallerne.

Kom gavebånd på gaverne

Efter chokoladerne er banket ud af chokoladeformen kan de pyntes med gavebånd. Jeg brugte mælkechokolade (selvfølgelig tempereret) i en lille sprøjtepose. Du kan også lave et kræmmerhus af bagepapir. Sprøjt stille og roligt et kryds og en sløjfe på hver gave med fast og rolig hånd. Øvelse gør mester! 😉

Fyldt chokolade med ruby ganache

Ruby ganache fyldt chokolade

Chokoladegaver med ruby ganache

Samlet tid: 1 time
Antal: 12 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Mørk chokoladeskaller med gavebånd af lys chokolader. De fine små gaver er fyldt med syrlig ruby ganache.

Ingredienser

Chokoladeskaller:

Ruby ganache:

 • 75 g Callebaut Ruby chokolade
 • 1/2 dl piskefløde
 • 20 g usaltet smør

Fremgangsmåde

Chokoladeskaller:

 • Smelt og temperer den mørke chokolade. Fyld 12 huller i chokoladeformen med chokoladen. Vend bunden i vejret henover et stykke bagepapir, så overskydende chokolade løber ud. Gem chokoladen og lad den størkne, den kan bruges igen en anden gang. Skrab langs toppen af chokoladeformen, så der kun er skaller tilbage i hullerne.
 • Stil chokoladeformen i køleskabet til skallerne er størknede.
 • Stil resten af den tempererede chokolade til side, den skal bruges til låg (bunde).

Ruby ganache:

 • Lav imens ruby ganache. Kom grofthakket Ruby chokolade og smør i en skål.
 • Kom piskefløde i en lille gryde og varm op under omrøring til lige inden kogepunktet.
 • Hæld piskefløden over chokoladen og smørret, og lad det stå i et par minutter. Rør blandingen langsomt sammen til en ensartet ganache. Ganachen vil virke tynd men den tyknes når den køler af.
 • Lad ganachen stå til den er lunken, hvorefter den kan fyldes i chokoladeskallerne (de skal fyldes 3/4 op). Brug eventuelt en sprøjtepose.

Pynt:

 • Tjek temperaturen på den tempererede chokolade, der er tilbage. Varm den eventuelt lidt op med f.eks. en hårtørrer.
 • Brug resten af den temperede chokolade til at lave låg (bunde) på chokoladerne. Fyld resten af hullerne op med chokolade og skrab langs toppen af chokoladeformen, så der kun er chokolade i hullerne. Stil formen i køleskabet til chokoladen er størknet og bank så chokoladerne ud af formen.
 • Smelt og temperer den lyse chokolade. Kom den i en sprøjtepose og klip et lille hul, eller lav et kræmmerhus af bagepapir.
 • Sprøjt et kryds og sløjfe på alle chokoladerne og lad dem stå til de er størknede.

Noter

Chokoladen kan holde sig i cirka 10 dage. Chokoladen bør opbevares tildækket et mørkt og køligt sted (men ikke i køleskabet).
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
13. december 2020 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven