Indlægget kan indeholde reklamelinks. Læs mere
Karameller er mit yndlingsslik, så da jeg så en opskrift hos MyMinMy måtte jeg bare prøve at lave dem selv.
Spring til
▲
Tænk at det er så nemt at lave flødekarameller! Man blander simpelthen bare ingredienserne i en gryde med stor bund og rører rundt til det koger.
Når karamellen er blevet tyk hældes den i en form og køler af.
Når karamellen er kølet af kan man klippe små karameller ud med en saks – hvor simpelt!
Hjemmelavede flødekarameller opskrift
Ingredienser
- 5 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 120 g glukosesirup
- ½ teske vanillesukker
Fremgangsmåde
- Kombiner alle ingredienser i en gryde med stor bund. Kog blandingen op og lad karamellen boble i en halv times tid hvor du indimellem rører rundt. Karamellen er færdig når den har fået en tyk, mørk, cremet konsistens.
- Hæld den varme karamel i en form og lad den køle af. Brug en saks til at klippe små karameller ud.
Noter
Tilpasset fra: MyMinMy
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
18 kommentarer
Hej 🙂 Jeg har lige lavet dine karameller og de er blevet rigtig gode 😀
Hvor længe kan de mon holde, hvis man opbevarer dem i køleskabet? Og skal man opbevare dem i køleskabet?
Hej Katrine
Dejligt at du kan lide opskriften. Holdbarheden er omkring 4-5 dage. De bør opbevares i en lufttæt boks, i køleskab eller på køkkenbordet.
hvor meget skal karamellen boble? altså ift temperatur. jeg prøver på blus 2 lige nu men det er vist for lidt
Hej Jacob
Ved middelhøj varme – den skal koge ret hæftigt. Hvordan blev dit resultat?
Hejsa
Hvor lang tid skal karamellerne køle af, før man kan klippe dem i små stykker?
Kh
Hej Mille
Cirka 2 timer. Rigtig god fornøjelse!
Hej
jeg har prøvet at lave karamellen og den er blevet sat på køl …men den klister rigtig meget og virker lidt fugtig ?
mvh.michael
Hej Michael, hvordan blev dit resultat?
Kan man bytte glykosesirupen ud med almendelig lys sirup?
Hej Amalie
Nej det kan du ikke da lys sirup kun giver sødme, men glukosesirup giver struktur.
Forbliver karamellen blød, når man laver fyldte chokolader med denne form for karamel? 🙂
Hej Sofie
Nej hvis du vil lave fyldte chokolader skal du bruge den karamelopskrift som er her: http://www.bageglad.dk/fyldte-chokolader-med-karamel/
God fornøjelse 🙂
Hej Trine,
Jeg er meget forvirret. Du skriver her til Sofie, at man skal bruge opskriften fra http://www.bageglad.dk/fyldte-chokolader-med-karamel/ til at lave fyldte chokolader, men under den opskrift bliver man jo henvist til flødekaramelopskriften på denne side. :/
Kan man bruge denne karamelopskrift til fyldte chokolader eller ej? Jeg glæder mig sådan til at gøre forsøget. 🙂
Mvh Laura
Hej Laura
Det har du da helt ret i, beklager forvirringen! Nu skal du høre – karamellem vi lavede flødekarameller af vil jeg mene er for hård til at fylde chokolader med og det er en fejl at vi har skrevet, at det var den vi brugte.
Du skal bruge en blødere karamel, som den der er på denne Twix opskrift: http://www.bageglad.dk/hjemmelavet-twix-konfekt/
Jeg retter det til på opskriften på fyldte chokolader, så det passer 🙂
Min karamel gider ikke tykne efter 40 min i varme? Hvorfor?
Hej Anne Sophie,
Har du tjekket at alle ingredienser er i, og i den rigtige mængde?
Karamellen skal koge i hvert fald i 35-45 min før der sker noget, det kommer også lidt an på temperaturen.
Jeg har prøvet at lave karameller efter din opskrift, og det er jo meget nemt og det smager bare SÅ godt!
Men min karamel ville ikke stivne nok til at jeg kunne klippe dem ud i små bidder? Ved du hvad det kan skyldes?
Hej Maja,
Hvis du har fulgt ingrediensmængden til punkt og prikke vil jeg tro, at du ikke har ladet karamellen koge længe nok. Karamellen skal være ret mørk før den er færdig. Jeg håber dine karameller alligevel blev gode.