Hjemmelavede flødekarameller

Hjemmelavede flødekarameller
 

  • 0-1 time
  • Middel
Flødekarameller opskrift

Karameller er mit yndlingsslik, så da jeg så en opskrift hos MyMinMy måtte jeg bare prøve at lave dem selv.

Tænk at det er så nemt at lave flødekarameller! Man blander simpelthen bare ingredienserne i en gryde med stor bund og rører rundt til det koger.

Når karamellen er blevet tyk hældes den i en form og køler af.

Når karamellen er kølet af kan man klippe små karameller ud med en saks – hvor simpelt!

Flødekarameller opskrift

Hjemmelavede flødekarameller opskrift

Antal: 40 -50 karameller
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 120 g glukosesirup
  • ½ teske vanillesukker

Sådan gør du

  • Kombiner alle ingredienser i en gryde med stor bund. Kog blandingen op og lad karamellen boble i en halv times tid hvor du indimellem rører rundt. Karamellen er færdig når den har fået en tyk, mørk, cremet konsistens.
  • Hæld den varme karamel i en form og lad den køle af. Brug en saks til at klippe små karameller ud.

Noter

Tilpasset fra: MyMinMy
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

 

21. december 2011 af Trine 16 kommentarer

Kommentarer (16)

  • jacob Svar

    hvor meget skal karamellen boble? altså ift temperatur. jeg prøver på blus 2 lige nu men det er vist for lidt

    6. marts 2018 at 20:29
    • Trine Svar

      Hej Jacob
      Ved middelhøj varme – den skal koge ret hæftigt. Hvordan blev dit resultat?

      7. marts 2018 at 20:45
  • Mille Svar

    Hejsa
    Hvor lang tid skal karamellerne køle af, før man kan klippe dem i små stykker?
    Kh

    30. juli 2017 at 12:10
    • Trine Svar

      Hej Mille
      Cirka 2 timer. Rigtig god fornøjelse!

      30. juli 2017 at 12:15
  • Michael hansen Svar

    Hej

    jeg har prøvet at lave karamellen og den er blevet sat på køl …men den klister rigtig meget og virker lidt fugtig ?

    mvh.michael

    4. december 2015 at 18:53
    • Trine Svar

      Hej Michael, hvordan blev dit resultat?

      7. december 2015 at 16:40
  • Amalie Svar

    Kan man bytte glykosesirupen ud med almendelig lys sirup?

    12. december 2014 at 19:31
    • Trine Svar

      Hej Amalie
      Nej det kan du ikke da lys sirup kun giver sødme, men glukosesirup giver struktur.

      13. december 2014 at 12:43
  • Sofie Svar

    Forbliver karamellen blød, når man laver fyldte chokolader med denne form for karamel? 🙂

    11. november 2014 at 14:45
    • Trine Svar

      Hej Sofie
      Nej hvis du vil lave fyldte chokolader skal du bruge den karamelopskrift som er her: https://www.bageglad.dk/fyldte-chokolader-med-karamel/
      God fornøjelse 🙂

      11. november 2014 at 22:43
      • Laura Svar

        Hej Trine,

        Jeg er meget forvirret. Du skriver her til Sofie, at man skal bruge opskriften fra https://www.bageglad.dk/fyldte-chokolader-med-karamel/ til at lave fyldte chokolader, men under den opskrift bliver man jo henvist til flødekaramelopskriften på denne side. :/

        Kan man bruge denne karamelopskrift til fyldte chokolader eller ej? Jeg glæder mig sådan til at gøre forsøget. 🙂

        Mvh Laura

        4. december 2014 at 19:55
        • Trine Svar

          Hej Laura
          Det har du da helt ret i, beklager forvirringen! Nu skal du høre – karamellem vi lavede flødekarameller af vil jeg mene er for hård til at fylde chokolader med og det er en fejl at vi har skrevet, at det var den vi brugte.
          Du skal bruge en blødere karamel, som den der er på denne Twix opskrift: https://www.bageglad.dk/hjemmelavet-twix-konfekt/
          Jeg retter det til på opskriften på fyldte chokolader, så det passer 🙂

          4. december 2014 at 20:11
  • Anne Sophie Svar

    Min karamel gider ikke tykne efter 40 min i varme? Hvorfor?

    17. oktober 2014 at 16:38
    • Trine Svar

      Hej Anne Sophie,
      Har du tjekket at alle ingredienser er i, og i den rigtige mængde?
      Karamellen skal koge i hvert fald i 35-45 min før der sker noget, det kommer også lidt an på temperaturen.

      19. oktober 2014 at 14:25
  • Maja Jensen Svar

    Jeg har prøvet at lave karameller efter din opskrift, og det er jo meget nemt og det smager bare SÅ godt!
    Men min karamel ville ikke stivne nok til at jeg kunne klippe dem ud i små bidder? Ved du hvad det kan skyldes?

    7. december 2013 at 20:24
    • Trine Svar

      Hej Maja,
      Hvis du har fulgt ingrediensmængden til punkt og prikke vil jeg tro, at du ikke har ladet karamellen koge længe nok. Karamellen skal være ret mørk før den er færdig. Jeg håber dine karameller alligevel blev gode.

      29. december 2013 at 18:12

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven