Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer, som er en af mine favorit desserter – nemlig marcipanhorn. Åh de er så lækre, både når de serveres lune og kolde, og jeg får altid helt ondt i maven fordi jeg spiser for mange af dem. De er som croissanter, men BEDRE, da hornene er lavet af en lækker gærdej med remonce drysset med sukker. Det bliver bare ikke bedre!
De heldige af jer, der holder påskeferie hele næste uge bør bage disse horn til formiddagskaffen. Jeg skal hjem til mine forældre i Nordsjælland og holde påskeferie med masser af god mad, løbeture i skoven og familiehygge, så disse bliver helt sikkert bagt i løbet af ugen. Dette er en af de gamle opskrifter i familien og efter min mening den bedste opskrift på horn, man kan finde. Man kan variere hornene så de ikke har marcipan i, men kun smør, så de bliver til smørhorn. Jeg foretrækker dog luksusversionen af horn med marcipan, guf guf!
Sådan formes marcipanhornene
Hornene formes ved at rulle dej ud i en cirkel, som skæres ud, og der lægges fyld langs kanterne. Det er samme fremgangsmåde som når man for eksempel laver pølsehorn.
Dejen til hornene er fyldt med smør og er godt klistret. Sørg derfor for at komme mel på bordet, inden dejen rulles ud. Dejen skal deles i tre og hver portion rulles ud til en stor cirkel, som deles i otte stykker. Der lægges en klat fyld på hver trekant og trekanterne rulles fra den brede side ind mod midten, så de former et horn.
Hornene sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. De pensles og der drysses sukker på og så efterhæver de inden bagning.
Få den perfekte afbagning
- Horn skal have høj varme i kort tid for at opnå en sprød og gylden overflade.
- Hornene skal placeres på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand imellem, da de hæver under bagning.
- Bag bagepladerne én ad gangen ved almindelig ovn indstilling for det bedste resultat.
- Bagetiden er cirka 15 minutter, men alle ovne er forskellige, så hold øje de sidste par minutter.
- Lad hornene køle helt af på en bagerist, så bunden forbliver sprød.
Resultatet er disse PERFEKTE marcipanhorn eller smørhorn som har den bedste smag du nogensinde kan forestille dig.
Marcipan horn
Ingredienser
Horn:
- 75 g gær
- 2 1/2 dl mælk
- 500 g mel
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 250 g blødt smør
Remonce:
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 75 g marcipan
- 1/4 tsk kardemomme
Pynt:
- 1 æg til pensling
- Perlesukker til drys
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i mælken i en stor skål. Tilsæt mel, sukker, salt og smør og ælt blandingen sammen til en ensartet dej.75 g gær, 2 1/2 dl mælk, 500 g mel, 1 spsk sukker, 1 tsk salt, 250 g blødt smør
- Lav fyldet ved at mose smør, sukker, marcipan og kardemomme sammen til en remonce.100 g blødt smør, 100 g sukker, 75 g marcipan, 1/4 tsk kardemomme
- Del dejen i tre portioner. Rul hver portion ud til en cirkel med en diameter på cirka 25 cm. Skær cirklen ud i otte dele.
- Kom en teskefuld fyld langs yderkanten på hver trekant. Rul hver trekant sammen fra den brede ende ind mod midten, så den former et horn. Sørg for, at spidsen slutter på bunden af hornet, så fyldet ikke render ud, når de bages. Gentag processen med de to næste portioner.
- Placer hornene på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med æg. Drys perlesukker på hornene. Lad hornene hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
- Bag hornene ved 250 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
33 kommentarer
De smager bare så godt
Mums 😋
Virkelig gode – også meget velegnet til at fryse
Det er en rigtig god dej. Og de smager himmelsk.
Is it possible to translate this recipe in English?
Mangler der ikke noget hævetid?
Nej dejen skal ikke hæve inden bagning.
KH Trine
Hej er de fryseegnet når de er færdig bagte hilsen britt
Hej Britt
Ja de kan sagtens fryses i en frysepose.
Kh Trine
Undre mig over, at der stå at man skal smøre fyld langs kanterne og efterfølgende står der man skal ligge en klat på den yderste kant??
Hej Susanne
Jeg forstår desværre ikke helt dit spørgsmål. I punkt fire i fremgangsmåden står hvordan du skal komme fyld på.
Kh Trine
Kan hornene fryses inden bagningen og skal de i så fald hæve færdige først .
Mvh Vibeke
Skal mælken værer lun glæder mig til at prøve noget nyt
Skal dejen ikke hæves før hornene rulles ud
Hej Anny
Nej dejen skal ikke hæve først 🙂
MVH Trine