Små kartoffeltærter

Små kartoffeltærter
 

  • 0-1 time
  • Middel
Små kartoffeltærter opskrift fra Bageglad

Solen skinnede i dag! Godt nok var jeg spærret inde på kontoret og derefter spærret inde i et forelæsningslokale på CBS, men jeg kunne ane solstrålerne gennem vinduerne og nød da også et par på vej hjem på cyklen. Jeg glæder mig til mit kommende udvekslingsophold i Australien, hvor jeg skal nyde sol hver dag i fem måneder!

Jeg har smadder travlt for tiden. Udover at knokle med arbejdet og studiet er jeg i fuld sving med at planlægge min rejse. Jeg skal afsted til juli og det er jo faktisk lige om lidt, så der er nok at se til! I dag mødte jeg de andre studerende, der også skal til Brisbane 🙂

Samtidig er jeg stadig på FODMAP diæt, nu minus spelt, så det kræver altså lidt ekstra kreativitet i køkkenet. Kartofler og ris er sådan set det jeg spiser, der mætter, så det bliver lavet i alle afskygninger for tiden. I denne omgang små kartoffeltærter af kartofler skåret i ultra-tynde skiver og bagt i små portionsforme.


Små kartoffeltærter opskrift fra Bageglad

Til denne ret skal kartoflerne skæres i meget tynde skiver. Det er nemmest at gøre ved hjælp af et mandolinjern eller elektrisk rivejern. Det går lynhurtigt 🙂

Læg kartoflerne lagvist med revet ost, lidt olie og salt og peber i små, smurte tærteforme. Slut af med et lag af kartofler.

Bag de små kartoffeltærter i ovnen i cirka 25 minutter. Supernemt tilbehør til aftensmaden!

Kartoffeltærter opskrift

 

Små kartoffeltærter opskrift fra Bageglad

Små kartoffeltærter opskrift

Antal: 8 små tærter
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 750 g kartofler (cirka)
  • smør (til at smøre formen)
  • olivenolie
  • 1/2 pose revet ost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 210 grader og smør otte små portionsforme.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver - her er det nemmest at bruge et elektrisk rivejern eller mandolinjern.
  • Læg nu lagvis kartofler, salt og peber og lidt revet ost. Drys også et par dråber olie på hvert lag. Slut af med et lag af kartofler øverst.
  • Bag de små kartoffeltær i cirka 25 minutter.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

 


28. februar 2013 af Trine 2 kommentarer

Kommentarer (2)

  • Mikkel Svar

    Hej Trine.

    Hvilken revet ost vælger du, hvis det skal være FODMAP-kur-venligt? Det er jo normalt kun hård ost – parmasan osv?

    Hilsen Mikkel

    28. februar 2013 at 22:41
    • Trine Svar

      Hej Mikkel,
      Ifølge min FODMAP diæt må jeg gerne spise revet ost, man køber på pose, fx revet mozzerella/pizzaost. Men det er forskelligt fra diæt til diæt. Jeg er desuden afklaret for laktoseintollerans så det generer ikke min mave. Du kan bruge parmesan, men jeg vil dog bruge væsentligt mindre da det er kraftigt i smagen.

      1. marts 2013 at 08:28

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven