Bondegård cupcakes

Bondegård cupcakes
 

Bondegård cupcakes fra Bageglad

For et stykke tid siden skulle vi holde min datters allerførste fødselsdag for hele familien. Jeg havde lavet almindelige lagkager, men synes nu alligevel, at jeg ville lave lidt dekorationer med fondant også. Det største hit hos min datter er i øjeblikket bondegårdsdyr og de lyde de siger, så det blev til disse søde chokolade cupcakes med bondegårdsdyr.

Jeg synes disse chokolade cupcakes med bondegårdsdyr er perfekte til en børnefødselsdag! Glasuren er en lækker chokolade cream cheese frosting som er let og luftig. Pynten er lavet i kraftige farver og forestiller hovederne af forskellige bondegårdsdyr.

Jeg plejer at bruge Wilton fondant når jeg overtrækker kager og laver dekorationer. Der er meget stor forskel på de forskellige mærker af fondant, så man må prøve sig frem for at finde det, der passer én bedst.

Fælles for alle bondegårdsdekorationerne til disse cupcakes er, at de er rullet tyndt ud og derefter udstukket med forskellige redskaber så de får den rigtige form. Så er det bare at lægge det op og samle delene ved hjælp af lidt vand.

Traktoren er lavet af sort, hvid, gul og rød indfarvet fondant. Selve styrehuset laves af en firkant og derefter brug formen til at fjerne et hjørne af firkanten. Derefter laves en lille hvid firkant som vindue og en sort rektangel som udstødning. Brug to forskellige størrelser af bølgeudstikker eller blomsterudstikker til at lave hjulene, som gøres færdig med to små cirkler gul fondant. Sæt herefter alle delene sammen med lidt vand.

Til grisen bruges en cirkeludstikker. Ørerne laves på samme måde som kyllingens vinger og næb. Lav en lille streg i hvert øre, det gør lige lidt ekstra. Selve trynen er også udstukket med en cirkeludstikker, her har jeg bare trukket lidt i fondanten for at få den mere aflang. Til sidst sættes to små næsebor på med lidt lysere fondant. Du kan vælge at lave en lille mund i siden med en kniv eller andet værktøj.

Til fåret har jeg brugt en bølget udstikker til kroppen, en cirkeludstikker til det sorte hoved og en mindre cirkeludstikker til øjnene. Ørerne er lavet som grisen. Næsen er formet af en smule gråt fondant.

Til kyllingen bruges en bølget udstikker til at udstikke selve kroppen. Herefter skal vingerne laves, her kan man bruge en dråbeudstikker eller en udstikker som vist på billedet (da den på billedet er en smule bøjet, har jeg bukket enden lidt ind bagved så den er mere lige). Samme udstikker bruges til det orange næb. To små hvide cirkler udgør øjnene og en lille smule af det gule fondant bruges til at lave lidt fjer på toppen. Det sorte i øjnene er farvet med en fødevaretusch. Hvis du ikke har sådan en kan du tage en tandstikker med lidt pastafarve på og duppe på fondanten.

Får cupcake opskriftKylling cupcake opskrift

Hesten er udstukket med en cirkeludstikker, gjort aflang ligesom grisens tryne. Det samme er næsen og næsebor er trykket ind i fondanten med en lille pind. Ører er de samme som fåret og grisen. Seletøjet er skåret som tynde strimler i rød fondant og sat på med vand til allersidst.

Koen er lavet af en cirkeludstikker, næsen og ørerne er lavet som hesten. Horn er skåret ud af lidt mørkere fondant og pletterne er tegnet på med en fødevaretusch.

Bondegårdsdyr af fondantCupcakes med bondegårdsdyr

Når de er færdige kan de med fordel lægges et tørt og mørkt sted så det kan tørre, gerne et døgns tid. Herefter mangler de bare at blive sat på de fine cupcakes, klar til at spise!

Heste cupcakes fra Bageglad

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
30. september 2014 af Mette 2 kommentarer

2 kommentarer

 • tina nymann Svar

  Ejjj, hvor fint! 🙂
  Skal forsøge mig med nogt lignende til barnebarns fødselsdag, tror jeg:-)

  1. oktober 2014 at 09:54
  • Pia jørgensen Svar

   Hvor lang tid før kan man lave fondantfigure

   23. april 2016 at 14:08

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven