Nemme pastaretter er altid gode i en travl hverdag. En lækker cremet pastaret som denne smager fantastisk og kan laves med et minimum af opvask. Pastaen har en lækker cremet sauce med gode grøntsager og kylling. Herhjemme serverer vi frisk fettucine pasta til, men saucen går også godt til pastaskruer- og sløjfer.
Se også min opskrift på one-pot Pasta Hawaii.
Om min cremet pasta opskrift
Det er utrolig nemt og hurtigt at lave cremet pasta med kylling og grøntsager. Først laves en hjemmelavet tomatsauce, som blendes. Imens steges kylling og grøntsagerne. Tomatsaucen tyknes med piskefløde og ost og det hele røres sammen og hældes over kogt pasta.
Hele retten kan laves i én sauterpande, så du slipper for en stor opvask! Retten er populær både blandt børn og voksne, og er en ret vi herhjemme laver igen og igen.
Retten tager kun 30-45 minutter at lave, afhængigt af hvor ferm du er på fingrene til at skære grøntsager 😉
Tips til pastaretten
- Skær squash og champignons i små tern, så de er hurtige at gennemstege
- Hold øje med hvidløget når du svitser det. Det skal ikke blive mørkt
- Tjek kogetiden på din pasta, så du får kogt den al dente
- Brug kun frisk basilikum ellers undlad det helt
- Lav evt. dobbeltportion af fyld og pastasauce, så du har til flere dage. Ny pasta bør dog koges på dagen
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan man fryse cremet pasta med kylling?
Nej, retten er ikke fryseegnet. Den er bedst frisk men holder sig fint i køleskabet i op til 2 dage.Kan man erstatte soltørrede tomater med noget andet?
Hvis du ikke er vild med soltørrede tomater kan de erstattes med cherrytomater.Kan man tilsætte mere kød?
Savner du noget mere kød kan du tilsætte svitsede bacontern eller sprødstegt pancetta.
Flere gode opskrifter på nem hverdagsmad
- Frisk pasta med champignonsauce
- Ovnbagte kyllingenuggets og majskager med dip
- Cremet jordskokkesuppe
- Kylling i kokos
- Fiskefrikadeller
Cremet pasta med kylling
Ingredienser
Tomatsauce:
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- olivenolie til stegning
- 2 dl hakkede tomater
- 1 dl vand
- frisk basilikum
Flødesauce:
- 2 kyllingebryster
- olivenolie til stegning
- 1 fed hvidløg
- 100 g champignons
- 50 g squash
- 2 dl soltørrede tomater
- 1 dl hønsebuillon
- 50 g revet mozzerella
- 2 spsk revet parmesan (valgfrit)
- salt og peber
- 1 dl madfløde eller piskefløde
Tilbehør:
- 250 g frisk pasta
Fremgangsmåde
- Pil og skær løget ud i mellemstore stykker. Pres 1 fed hvidløg. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en sautépande. Tilsæt hakkede tomater, vand og frisk basilikum og lad det småsimre i et par minutter. Hæld tomatsaucen over i en skål og blend med en stavblender.1 lille løg, 1 fed hvidløg, 2 dl hakkede tomater, 1 dl vand, frisk basilikum
- Skær kyllingen ud i små stykker. Pres hvidløget. Skyl champignons og squash og skær dem i små stykker.2 kyllingebryster, 1 fed hvidløg, 100 g champignons, 50 g squash
- Svits hvidløget i olivenolie og steg kyllingen. Tilsæt champignons og steg, til de er gyldne. Tilsæt squash og svits kort. Skru ned for varmen og tilsæt tomatsaucen, soltørrede tomater og hønsebuillon. Lad det småsimre til grøntsagerne er møre.2 dl soltørrede tomater, 1 dl hønsebuillon
- Kom ost i saucen og rør rundt til det smelter. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.50 g revet mozzerella, 1 dl madfløde eller piskefløde
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Vend pastaen i saucen inden servering.250 g frisk pasta
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
28 kommentarer
Hej super ret
rimelig simpel men rigtig lækker
Det er desværre ikke retvisende med 30 min. Den burde være 45-60 min.
Den smager ganske udemærket, men mangler efter min mening lidt ‘kant’, som kontrast til den ret fede og runde smag den har. Fint med frisk basilikum i tomatsovsen, men der mangler lidt i selve retten. Tror jeg bl.a. vil tilføje lidt bredbladet persille næste gang. Bacontern kan også løfte retten lidt over mod det salte, hvilket jeg synes den godt kan tåle.
Alt i alt en ok (hverdags)ret. Tak for inspirationen.
Kan denne her ret, godt fryses ned
Kan retten fryse ned😃
Hej Jasmin
Pastaretten er ikke så velegnet til frysning.
Hej Jasmin
Det kan den godt, men det fungerer kun hvis man fryser pastaen og saucen hver for sig. Saucen vil skille når du genvarmer den medmindre du opvarmer den langsomt i en gryde hvor du tilsætter lidt mere fløde.
KH Trine
Jeg forsøgte i går denne opskrift, og til at starte med, 30min?,
Det holder ikke, Squash er længere om at blive gennemkogte,
(med mindre det er MEGET små stykker.)
jeg kom til at bruge tørrede basilikum i stedet for frisk, det kan IKKE anbefales!!
tomat sovsen mindede i konsistens og smag om pizza sovs, og den smag af basilikum, bliver central gennem resten af retten.
-hvis du ikke kan få frisk basilikum, så lad være,!!
Hej Karl
Jeg er ked af, at du ikke fik skåret din squash småt nok. I opskriften står “små stykker” og med det menes der små tern. Ligesom vist på billederne.
Og enig, du bør bruge frisk basilikum – ligesom der står i opskriften.
Jeg håber du vil prøve opskriften igen hvor du følger fremgangsmåden – og så bedømme den igen 🙂
Dejlig ret, ganske ligetil og god smag. Er ikke fan af soltørret tomater generelt, men her gik det fint. Tak for en fin opskrift.
Det er helt klart en vinder. Elsker smagen af de soltørrede tomater sammen med parmesanost og svampe🥰
jeg elsker denne opskrift synes at det snager rigtigt godt og elsker at lave den til min familie
Hej. Har lige lavet den. Det tog dog noget mere tid, ca. 45-55 min.