Lige som man tror det bliver sommer snyder det danske vejr som sædvanligt og vender på en tallerken, så vi har blæst, regn og endda hagl i København i dag. Vi har rigtig travlt med projekter i lejligheden for tiden og har meget brug for mad som er hurtigt, nemt og kan passe sig selv, imens vi render og ordner og samtidig underholder Maya på 11 måneder.
Suppe er nem og hurtig aftensmad som tit kræver meget lidt forberedelse. Vi er rigtig glade for denne jordskokkesuppe opskrift, som er cremet og fyldig. Det er også det som skal på menuen i aften da det passer perfekt til vejret i dag!
Der findes utallige opskrifter på jordskokkesuppe og jeg har prøvet mange varianter gennem årene. Denne er vores foretrukne herhjemme: en klassisk jordskokkesuppe med kartofler og lidt fløde som får god smag af løg, buillon, muskatnød og citron.
Opskriften er til 4 personer, men jeg laver altid dobbeltportion når jeg alligevel er i gang, så vi har til fryseren.
Tips til vores jordskokkesuppe opskrift
- Skær jordskokkerne og kartoflerne i nogenlunde samme størrelse, så du sikrer at de koges lige meget. På den måde opnår du den bedste tekstur når du blender jordskokkesuppen.
- Husk den halve teskefuld muskatnød og lad være med at springe det over bare fordi det måske ikke lige er på krydderihylden. Det gør virkelig noget ekstra godt for suppen.
- Server evt. suppen med citronbåde til, så man kan tilføje lidt ekstra syre.
- Hvis man er til det kan jorsdkokkesuppen også piftes op med et skvæt trøffelolie ved servering.
Cremet jordskokkesuppe med rugbrødscroutoner
Udstyr (indeholder reklame)
- Gryde 4L
Ingredienser
Jordskokkesuppe
- 400 g jordskokker
- 400 g kartofler
- 1 løg
- Olie til stegning
- 1 liter hønsebuillon eller grøntsagsbuillon
- 50-100 ml madlavningsfløde
- 1/2 tsk stødt muskatnød
- 2 spsk citronsaft
- Salt og peber
- Citronbåde til servering valgfrit
- Trøffeolie til servering valgfrit
Rugbrødscroutoner
- 2 stk rugbrød
- 1-2 spsk vegetabilsk olie (f.eks. rapsolie)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Jordskokkesuppe
- Skræl jordskokker og kartofler og skyl dem grundigt. Skær dem i nogenlunde lige store stykker.
- Pil løget og hak det groft.
- Svits løg i olie i en stor gryde til det bliver gennemsigtigt. Tilsæt jordskokker og kartofler og svits i cirka 2 minutter.
- Hæld buillon i gryden så det dækker grøntsagerne og lad suppen koge op ved høj varme. Skru lidt ned og lad suppen koge under låg til jordskokker og kartofler er møre nok til at blive blendet (prik i dem med en gaffel for at teste).
- Fjern gryden fra varmen og blend suppen helt med en stavblender.
- Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt madlavningsfløde efter smag. Smag suppen til med stødt muskatnød, citronsaft og salt og peber.
- Server evt. suppen med citronbåde og trøffelolie.
Rugbrødscroutoner
- Skær rugbrøddet ud i små tern.
- Kom rugbrødsternene i en skål og vend dem i olie og krydre med salt og peber.
- Kom rugbrødsternene på en bageplade beklædt med bagepapir og kom dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 8-10 minutter, til de er gyldne.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar