Kartoffel-porresuppe

Kartoffel-porresuppe
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Kartoffel porresuppe opskrift fra Bageglad

Der er ikke noget bedre end suppe når det er koldt og kedeligt udenfor. Jeg er især vild med den cremede slags som kartoffel-porresuppe og laver gerne en stor portion så jeg kan fryse portionsposer til dage hvor jeg ikke når at lave mad.

Kartoffel porresuppe opskrift fra Bageglad

Først svitses porrer og kartofler. Der tilsættes buillon, mælk og fløde til suppen får en lækker cremet konsistens.

Til sidst blendes suppen, enten i en blender eller med en stavblender i gryden. Jeg var så uheldig at låget sprang af min blender så mit loft blev smurt ind i kartoffel – pænt klistret! Så jeg fortsatte lige med stavblenderen.


Se flere af vores gode suppe-opskrifter.

Kartoffel porre suppe

Kartoffel porresuppe opskrift fra Bageglad
4.5 fra 2 stemmer

Kartoffel-porresuppe opskrift

Antal: 4 personer
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 250 g porre i skiver
  • 600 g kartofler i små tern
  • 8 dl vand
  • terning hønsebuillon
  • 1 dl mælk
  • ½ dl madlavningsfløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en stor gryde. Hæld porre og kartofler i og rør god rundt, så smørret fordeles. Læg låg på gryden og lad det simre i 10 minutter. Kog vandet og kom hønsebuillonen i så det opløses. Hæld buillonen i gryden og lad suppen koge op. Lad det koge i 5 minutter til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen. Kom suppen op i gryden igen og tilsæt mælk og fløde/cremefine og varm op. Klar til servering!

Noter

Tilpasset fra: Food Fanatic
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

22. februar 2012 af Trine 2 kommentarer

Kommentarer (2)

  • Christian Svar


    Det ser virkelig lækkert ud!

    Jeg plejer at justere til med lidt citron og sukker, fordi jeg synes tit den godt kan blive “melet” og derfor trænger til noget modspil.

    6. august 2018 at 13:30
  • Per Svar


    Det ser rigtig lækkert ud.
    Prøv evt. med sprødstegt bacon eller jordskokkechips på toppen.
    Det giver lige den sprødhed retten ellers mangler.

    20. juni 2018 at 10:52

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven