Kartoffel-porre suppe er en cremet suppe med en superlækker kraftig smag. Den er klar på cirka 30 minutter, kræver virkelig få ingredienser, og egner sig perfekt til hurtig og nem hverdagsmad.
Hjemme hos os elsker hele familien suppe, og vi spiser det typisk en gang om ugen. Både fordi det er nemt og hurtigt at lave i hverdagen, det er en god måde at spise kødfrit på og så er det en oplagt måde at camouflere (især de grønne) grøntsager, som børnene nogle gange ikke vil spise 😉 Kartoffel-porre suppe er sådan en slags suppe, og vi spiser den især i hverdagene i vinterhalvåret.
Om min kartoffel-porre suppe opskrift
Denne opskrift er en klassisk kartoffel-porre suppe, som jeg har fået siden jeg selv var lille barn. I min optik skal en kartoffel-porre suppe være tyk og cremet med masser af smag – og der skal brød til!
Ingredienser og alternativer
- Kartofler: Suppens base består selvfølgelig af kartofler. Jeg anbefaler at bruge almindelige kartofler (alle sorter kan bruges). Hvis du bruger bagekartofler bør du lade dem ligge i blød i koldt vand i 15 minutter for at fjerne noget af stivelsen og undlade at stavblende suppen for meget.
- Porrer: Giver suppen rigtig meget god smag. Hvis man ikke kan få fat i porrer kan man bruge almindelige løg i stedet.
- Smør: Giver suppen smag. For laktosefri eller vegansk alternativ kan man bruge olivenolie eller vegansk smør.
- Buillon: Giver salt og smag til suppen. Jeg foretrækker hønsebuillon, men for et vegansk alternativ kan man bruge grøntsagsbuillon.
- Mælk og fløde: Giver suppen fylde og smag. Kan erstattes af laktosefri eller vegetabilske alternativer.
Tilbehør til kartoffel-porre suppe
I mit barndomshjem blev kartoffel-porre suppe serveret med masser af frisk persille og brød til. Og det er stadig sådan jeg foretrækker den! Gerne med et skvæt olivenolie på toppen også.
Her er nogle forslag til toppings til din kartoffel-porre suppe:
- Persille, rå porre og oliveolie (som på billederne)
- Sprødt bacondrys. Kan laves med almindelig bacon, kalkunbacon eller parmaskinke
- Rugbrødscroutoner
- Smørstegte porrer
Kartoffel-porre suppe er en oplagt suppe, at servere brød til. Det kan dyppes i den varme, cremede suppe som prikken over i’et. Bag for eksempel mine italienske mini flutes, et nemt og hurtigt focaccia eller gnid lidt olivenolie og salt og peber på et færdigkøbt ciabattaflute. Så er du good to go!
Se flere af mine lækre suppe-opskrifter.

Kartoffel-porre suppe
Ingredienser
- 250 g porre i skiver (i skiver)
- 600 g kartofler i små tern (i små tern)
- 50 g smør
- 8 dl vand
- 2½ terning hønsebuillon
- Salt og peber
- 1 dl mælk
- ½ dl madlavningsfløde
Fremgangsmåde
- Skræl, skyl og skær kartofler i tern. Skyl og skær porre i skiver.250 g porre i skiver, 600 g kartofler i små tern
- Smelt smørret i en stor gryde. Hæld porre og kartofler i og rør god rundt, så smørret fordeles. Læg låg på gryden og lad det simre i 10 minutter.50 g smør
- Kog vandet og kom hønsebuillon i så det opløses. Hæld buillonen i gryden sammen med salt og peber, og lad suppen koge op. Lad det koge i 5 minutter til grøntsagerne er møre.8 dl vand, 2½ terning hønsebuillon, Salt og peber
- Blend suppen. Kom suppen op i gryden igen og tilsæt mælk og fløde, og varm det op inden servering.1 dl mælk, ½ dl madlavningsfløde
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
4 kommentarer
Dejlig suppe
Den smager bare så godt.
Det ser virkelig lækkert ud!
Jeg plejer at justere til med lidt citron og sukker, fordi jeg synes tit den godt kan blive “melet” og derfor trænger til noget modspil.
Det ser rigtig lækkert ud.
Prøv evt. med sprødstegt bacon eller jordskokkechips på toppen.
Det giver lige den sprødhed retten ellers mangler.