Indlægget kan indeholde reklamelinks. Læs mere
Der er ikke noget bedre end suppe når det er koldt og kedeligt udenfor. Jeg er især vild med den cremede slags som kartoffel-porresuppe og laver gerne en stor portion så jeg kan fryse portionsposer til dage hvor jeg ikke når at lave mad.
Spring til
▲
Først svitses porrer og kartofler. Der tilsættes buillon, mælk og fløde til suppen får en lækker cremet konsistens.
Til sidst blendes suppen, enten i en blender eller med en stavblender i gryden. Jeg var så uheldig at låget sprang af min blender så mit loft blev smurt ind i kartoffel – pænt klistret! Så jeg fortsatte lige med stavblenderen.
Se flere af vores gode suppe-opskrifter.

Kartoffel-porresuppe opskrift
Ingredienser
- 50 g smør
- 250 g porre i skiver
- 600 g kartofler i små tern
- 8 dl vand
- 2½ terning hønsebuillon
- 1 dl mælk
- ½ dl madlavningsfløde
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en stor gryde. Hæld porre og kartofler i og rør god rundt, så smørret fordeles. Læg låg på gryden og lad det simre i 10 minutter. Kog vandet og kom hønsebuillonen i så det opløses. Hæld buillonen i gryden og lad suppen koge op. Lad det koge i 5 minutter til grøntsagerne er møre.
- Blend suppen. Kom suppen op i gryden igen og tilsæt mælk og fløde/cremefine og varm op. Klar til servering!
Noter
Tilpasset fra: Food Fanatic
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!
2 kommentarer
Det ser virkelig lækkert ud!
Jeg plejer at justere til med lidt citron og sukker, fordi jeg synes tit den godt kan blive “melet” og derfor trænger til noget modspil.
Det ser rigtig lækkert ud.
Prøv evt. med sprødstegt bacon eller jordskokkechips på toppen.
Det giver lige den sprødhed retten ellers mangler.